Freitag, 21. März 2014

Nimeni on Pilvi Kettunen

Visitfinland.com-sivulta löytyy generaattori, jolla voi etsiä itselleen supisuomalaisen nimen. Minusta tuli Pilvi Kettunen ja Allumies on Otso Otsola. Hesarista taas löytyi kone, josta voi katsoa, milloin oma etunimi tulee taas muotiin. Sen mukaan ensimmäinen nimeni on taas ehkä muodissa 2040-2059 ja toinen 2060-2079.
Viime vuoden suosituimmat nimet Saksassa olivat Mia ja Ben. Anoppini oli kutsumanimeltään Mia (kastettu tosin Mariaksi) ja ystäväpariskunta sai viime vuonna vauvan, jonka nimeksi tuli Ben.


Minun etunimeni on Alma-mummon ehdotus, toisen nimeni olen perinyt serkultani. Alma oli valitellut, että tytöistä tehtiin Sirpaleita ja minun tulisi saada kunnollinen nimi. Olen Almalle kiitollinen, että sain suhtkoht kansainvälisen etunimen, jota ei tarvitse tavailla ja jonka jokainen osaa ääntää eikä tarvitse jokaiselle selitellä, mistä on kotoisin. Sellaiset nimet kuin Päivikki ovat ainakin täällä vähän hankalia.
Jos olisin syntynyt Saksassa, nimeni olisi ilmeisesti Renate, mutta sen olisi Alma toivottavasti taas estänyt.

En tiedä varmuudella, ketä tämä kuva esittää, mutta naisessa on paljon Alman näköä eli hänen esivanhempia he varmaankin ovat.


26 Kommentare:

 1. Pilvi Manner täällä, hei! Nämähän olivat hauskoja linkkejä.
  Jos Leonie jätetään pois, ovat nuo sikäläiset tytönnimet aivan niitä tavallisimpia myös täällä, vain Finn jäisi pois tuosta poikien listasta ja Maximilian on täällä vain Max.
  Oma rakas nimeni oli suosituin 1960–1979 ja 2060 olen taas muodikas, toka nimeni tosin jo vuonna 2020!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai sinäkin Pilvi. Ihmettelin vähän, että Leonie on edelleen muotia, sillä työkaverini Leonie kirjoitti viime vuonna jo ylioppilaaksi ja silloinkin sitä nimeä oli paljon. Maximilianeita kutsutaan täälläkin aina vain Max-nimellä.

   Löschen
 2. Täällä Mielikki Pakkanen! Otso Otsola on hauska (poikani nimi on Otso).

  Kiva kurkata Saksan suosituimpiin nimiin. Muistaakseni Emma on suosituin tytön nimi Suomessa, joten osa suosituimmista on yleiseurooppalaisia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Otso on hyvä nimi, täysin suomalainen, mutta helppo ulkomaillakin. Näin globalisaation aikaan se on hyvä etu.

   Löschen
 3. Ja tällä myös Pilvi, Pilvi Mesikämmen. Kämppäkaverini on Väinämö Halla, joten halla minut vei! Kuulema etunimeni on ollut muodissa 1940 - 1959, minusta melkein kaikki kaimani ovat syntyneet -20 ja -30 luvulla, enkä usko, että tästä tuplanimestä tulee enää suosittua, joten jospa minusta tulee vielä rariteetti!
  Ihania nuo vanhat valokuvat, veljeni on haalinut albumeja sukulaisilta, jotka eivät ole kiinnostuneita sukujuuristaan.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Näitä Pilviähän on täällä nyt pilvin pimein.

   Löschen
 4. Hei minä olen Marja Otsola, mieheni Viljo Petäjä. Voin minä olla myös Kaisla Hongisto, jos otetaan molemmat Nimet huomioon.. Jälkimmäinen passaa paremmin tuohon Petäjään. Meidän molempien nimi tulee taas muotiin 2040-59 ja toka nimi jo 2020-29. Niin että odotellaan.

  AntwortenLöschen
 5. Kokeilin piruuttani tuota generattoria anopin nimellä, ja anopista tuli Taru Ruohola. :-D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei, vaan pelkästään niin kylmiä tosiasioita, että mieluusti jättäisi osan kuulematta. :-D

   Löschen
  2. Ai niin, "tunnenhan" mä hänet aika hyvin.

   Löschen
 6. Täällä lempeä Alli Sammalkorpi. Kumppanini on kylmä tyyppi, Pyry Kuura.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onpas kylmä kaveri, mutta tykkään jotenkin Pyry-nimestä.

   Löschen
 7. PIhla Ilvesniemi taalla Bostooniassa! :D Oon kattellut kuinka kaikki FBssa on taman generaattorin kautta saaneet itselleen uuden nimen. Itse ajattelin etta ohitan mutta jos nyt kuitenkin. :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tunsin Suomessa yhden Pihlan, oli silloin aika harvinainen nimi.

   Löschen
 8. Ja miehän olin Inari Mäki. Olisin halunnut sukunimekso Pallas!

  AntwortenLöschen
 9. Der Name Lena scheint in Deutschland ja ein Dauerbrenner zu sein, Renates (sic) Tochter ist mittlerweile schon dreißig und damals war der Name sehr "in".
  Es grüßt dich
  Tuuli Luoto

  AntwortenLöschen
 10. Aivan ihana nimi Pilvi Kettunen! Minulle tuli vaan Taru Halla ja kai se viittaa kirjoittamiseen kylmässä Pohjolassa, heh.

  AntwortenLöschen
 11. Mä en muista enää minkä nimen toi generaattori mulle antoi, mutta miehestä tuli Terho Salmi :D Kutsun sitä nyt Terhoksi sitten - pitäisköhän blogissakin vaihtaa hanista Terhoksi!? :D

  AntwortenLöschen