Freitag, 7. März 2014

TulppaaniaddiktiOlenkohan jo kertonut, että olen tulppaaniaddikti? Minkään muun kukan saapumista kukkakauppoihin en odota niin kovasti kuin tulppaanien. Mutta näin ei ollut aina, sillä lapsena on pitänyt tulppaaneista lainkaan, ehkä senkin takia, että siihen aikaan kylään tulevat vieraat toivat usein aika mitättömän näköisen kolmen tulppaanin kimpun.  Mutta sitten:  pääsin isäni mukaan valokuvauskeikalle kartanoon ja näin siellä varmaan 30 tulppaanin kimpun maljakossa ja siitä se addiktio iski kuin salama taivaalta eikä ole vieläkään kadonnut.
Voi hyvinkin olla, että ne tulppaanut olivat tuossa samalla pöydällä ja muistelin, että maljakkona olisi ollut tuollainen maljan tapainen. Kuvan, joka esittää kartanon rouvaa, lainasin netistä akaanseudulta, voipa kenties olla isän ottamakin.
16 Kommentare:

 1. Oletan, että olet joskus käynyt Keukenhofilla!

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sinne mennään yleensä vasta silloin kun on ollut vähintään kymmenen vuotta eläkkeellä. Me ei olla vielä harrastettu niitä bussimatkoja. :-))

   Löschen
 2. Täällä on toinen. Muuten en hamua leikkokukkia, mutta koko tulppaaniajan on joko tuore kimppu pöydällä tai yksi nahistunut kimppu odottamassa vaihtoa. Olen oikeassa paikassa, sillä Istanbulissa on joka vuosi tulppaanifestivaalit ja siellä täällä niiiiiiin kauniita tulppaani-istutuksia, että riittää varmasti silmälle iloa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En tiennytkään, että siellä on niin paljon tulppaaneja. Silloin kävin Istanbulissa vuonna kivi ja kirves, en vielä tykännyt tulppaaneista.

   Löschen
 3. Tulppaaneja on meilläkin pöydällä ja ne ovat Aallon maljakossa. Minä pidän tulppaaneista paljon, mutta pidän myös toisista kukista. Silmän iloa ja mielen rauhaa!

  AntwortenLöschen
 4. Kimppu tulppaaneja ja Aallon maljakko ovat hyvä yhdistelmä.

  Kartanon rouva muistuttaa hyvin paljon Pirkko Arolaa. Käytin aikanaan Arolan kutomon klassikkoneuleita ja siksi mahdollinen tunnistaminen.
  Oikein hyvää naistenpäivää!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hänhän siinä on. Hyvää naistenpäivää sinnekin.

   Löschen
 5. Tulppaaneja on mullakin taas kotona, tosin ei Aallon maljakossa. Hyvää kansainvälistä naistenpäivää!

  AntwortenLöschen
 6. Minäkin rakastan tulpaaneita! Ja tähän aikaan vuodesta näen niitä usein lempikahvilassani,joten siellä saan niitä ihailla:)

  AntwortenLöschen
 7. Apua, minä ravasin jo alta kolmekymppisenä Keukenhofissa. Pyöräillenkin pääsin hyvin portille. Tulppaani-iloa sinulle! HK

  AntwortenLöschen