Montag, 28. April 2014

11 vastausta Tessalle

Tessa lähetti haasteen 11 kysymyksestä.

 1. Mikä oli lapsuuden toiveammattisi?  Lastentarhanopettaja
 2. Jos saisit tavata kenet tahansa elävän tai kuolleen musiikkiartistin, kenet haluaisit tavata? Mozartin
 3. Mikä on lempikirjasi ja miksi? Muuttuu jatkuvasti, mutta ehkä viimeksi lukemistani Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme.
 4. Onko sinulla lemmikkejä ja jos on niin mitä? Ei ole. Olen aina halunnut koiran, mutta en ole sitä koskaan saanut ja nyt en voi ottaa, kun olemme niin paljon matkoilla.
 5. Maitosuklaa vai tumma suklaa? Molemmat käy.
 6. Ensimmäinen ikinä näkemäsi elokuva (jonka siis muistat nähneesi)? Se oli Walt Disneyn Tuhkimo ja näin sen Helsingissä. Olin siellä kitarisaleikkauksessa ja palkinnoksi urheudesta pääsin äidin kanssa elokuviin.


 7. Maustatko lihan ennen vai jälkeen paistamisen?  Joskus marinoin, joskus maustan vasta paistamisen jälkeen.
 8. Mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle (max. 3 asiaa!)?
  Mieheni, veneen ja kilpirauhashormoneja.
 9. Maailman paras tuoksu? Äidin paistaman pullan tuoksu.
 10. Luetko paperisia sanomalehtiä, jos kyllä niin kuinka usein ja mitä? Ilman muuta, paperinen lehti kuuluu ehdottomasti aamuun. Vuonna 1881 lehti oli tämän näköinen:


 11. Omistatko kirjastokortin, jos kyllä niin milloin viimeksi käytit sitä? En ole omistanut sen jälkeen kun Saksaan muutin. Täällä käytetään paljon vähemmän kirjastopalveluja kuin Suomessa. Kirjat ovat halvempia ja kirjastoja on vähemmän ja ne eivät ole tasoltaan suomalaisten vertaisia.

  Annan samat kysymykseen eteenpäin niille, jotka haluavat vastata.

18 Kommentare:

 1. Näitä haastevastauksia on aina kiva lukea,ja aina oppii jotain uutta kirjoittajasta:)
  Tuleeko vielä paljon roskapostia?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ole kokeillut, kun on sanavahvistus päällä, mutta jos sitten kokeilisin.

   Löschen
 2. Minä niin odotan, että pääsen Suomen kirjastopalvelujen ääreen! Riikka Pelon kirja onkin siellä lukulistan kärjessä.

  AntwortenLöschen
 3. Aina Mozartia kuunnellessa sitä vaan ihmettelee hänen taituruuttaan.
  Tuo kirjaston käyttö on erikoinen Saksan osalta, se kun pääsee Euroopassa samaan kategoriaan vähäisen käytön suhteen kuin Kreikka, Bulgaria, Romania ja muutama muu köyhempi maa. Ihme! Suomi ja Tanska ovat ahkerimpia kirjastossa kävijöitä. Kirjojen hinnat täällä voivat kyllä olla korkeita ilmestymisvuonna, mutta sen jälkeehän ne myydään pilkkahintaan. Lyhyt on kirjaparkojen ikä, itkisin, jos olisin kirjailija.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En keksinyt muuta syytä kuin hinnan. Vertasin vaan juuri yhtä äskettäin ilmestynyttä alunperin englantilaista kirjaa, nyt siis saksaksi ja suomeksi käännettynä, Saksassa hinta 16,40, Suomessa 32,90.

   Löschen
 4. Täällä Suomessahan suuri osa lihasta myydään tai mielestäni pakkokaupataan valmiiksi maustettuna. Sitä aivan kamalaa mössöjä ja moskaa; en tajua, että ovatko ihmiset vain niin laiskoja, etteivät viitsi vai eivätkö osaa maustaa tai marinoida itse lihaa. Monesti kaupasta saa hakemalla hakea pakkauksia, joissa ei olisi sitä valmiiksi maustettua.Toki lihatiskalta saa ihan naturel.

  Kirjojen hinnat ovat sikamaisia, mutta kyllä sitä ulkomaillakin ostaan; esim. monet tietokirjat voivat maksaa jopa 80 puntaa!!! siis tilattunakin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Muistan kun kerran Suomessa halusin ostaa kanan filettä eikä sellaista ollut saatavilla muuta kun marinoituna, mutta taitaa nykyään olla myös "natur". Minä en IKINÄ osta täälläkään valmiiksi marinoitua lihaa.

   Löschen
 5. Mmm, tahan voisi vaikka vastata. Palataan huomenissa asiaan.

  AntwortenLöschen
 6. Moii, sori ny ku tällee mainostan mut olis kiva jos kattoisit mun blogin :) ; http://saltzulifestyle.blogspot.fi/

  AntwortenLöschen
 7. Ihan varmasti olisin unohtanut omat kilpislääkkeeni... Suomessa on kyllä mahtava kirjastosysteemi, minulla on kortti kolmeen eri kirjastoon siellä, kesieni pelastus. Jännä ettei se ole yhtä vaivatonta monessakaan maassa.
  Tosi on, tuo pullan tuoksu on kai kaikki vahvin hajumuisto jo lapsuudesta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Suomalaiset lukeekin paljon, onko kirjastoja siksi paljon vai lukeeko ne, kun on niin paljon kirjastoja, tiedä häntä.

   Löschen
 8. Minä käytän Suomessa joka kesä kirjastoa, joka on niin hyvä valikoimaltaan. Käytin minä aikoinani täälläkin muutamia kirjastoja, pääasiassa American Gedenkbibliotek.kirjastoa, mutta se on jäänyt. Odotan taas kuumeisesti kesää päästäkseni katsomaan kajaanilaista kirjastoa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kajaanilainen kirjasto onkin taatusti parempi kuin kölniläinen.

   Löschen
 9. Mozart olisikin huikea tavata ja nimenomaan siellä hänen aikakaudellaan, ei tässä hetkessä.

  Minä tunnustan kuuluvani niihin, jotka eivät itse marinoi lihaa/kanaa. En vain osaa! Tai en ole koskaan uskaltanut edes kokeilla. Pitäisi rohjeta siihenkin joku päivä :)

  AntwortenLöschen
 10. Nimenomaan hänen aikakaudellaan olisi hieno tavata Mozart.
  Marinadilla saa lihan maukkaaksi ja mureaksi, ihan helppo tehdä.

  AntwortenLöschen