Donnerstag, 3. April 2014

Grasse

Provencen matkan ainoa pettymys oli Grassen parfyymikaupunki, jonne lähdimme ensimmäisenä iltana ruokapaikkaa etsimään, sillä kylässämme ei ollut ravintolaa emmekä olleet vielä ehtineet täyttää jääkaappiamme.
Kaupunki, joka oli kesäisissä muistoissamme tunnelmallinen paikka, jossa istuimme puiden varjossa  syömässä herkullista chèvre chaud, oli nyt kylmän tuntuinen, ei vain lämpötilan takia vaan kaikin puolin. Jasmiinin, ruusun, laventelin ja sitrushedelmien tuoksu oli häipynyt ja parfyymiteollisuuden luksusflair oli poissa. Kaupungilla liikkui lähinnä pohjoisafrikkalaisia miesryhmiä ja ruokapaikkaa oli vaikea löytää, jos ei halunnut syödä kebabia rähnäisessä puljussa.

Hauskin tuttavuus oli kissa, joka kaikessa rauhassa joi vettä vesiraanasta.

Vähän matkan päässä kissasta olikin sitten taas vähemmän romanttista. Joku oli muuttanut (syystä) Passage des tanneurs-nimen (Parkitsijoiden käytävä)  Pissaajien käytäväksi.


Ranskassa oli sunnuntaina kunnallisvaalit ja äärioikeistolainen FN sai valitettavasti reilusti ääniä Côte d'Azurin ja Provencen rikkailta. Kaupungeissa näki paljon vaalikokouksia, kuvan puoluetta en tunne enkä viitsi nyt huonolla ranskallani alkaa tutkia heidän ohjelmaansa, oli vain jännä nähdä tämännäköisiä vaalitilaisuuksia.

9 Kommentare:

 1. Toivottavasti kuitenkin löysitte jostain ruokaa tuona päivänä.

  En ole lukenut sanomalehtiä melkein viikkoon ja kuuntelen täällä vain paikallista radiota, joten olen vapaaehtoisessa uutispimennossa. Se tekee hyvää!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä me sitten löydettiin ravintola, joka oli auki ja onneksi sieltä sai salaattia.

   Löschen
 2. Onpas harmi että kunnon ruokaa ei löytynyt. Mutta ihana katti tuolla juomassa vettä:)

  AntwortenLöschen
 3. Se kissa oli kyllä jännä, kun se meni muina miehinä sinne juomaan.

  AntwortenLöschen
 4. Päivitin itseni matkaanne mukaan. Ja minäkin tykkäsin niin tuosta janoisesta kissasta!

  AntwortenLöschen
 5. Varmaan olette jo unohtaneet Grassen tuottaman pettymyksen, varsinkin kun sait täällä vielä hiukan purkaa tuntojasi. Saa nähdä, mitä kivaa seuraavaksi!
  Mutta tuon kissan ylistyskuoroon en voi millään liittyä, sillä se on aivan yhtä ruma kuin meidän naapureiden hännänroikottajakissa:-)

  AntwortenLöschen
 6. Kun kaikki muu oli niin täydellistä, niin pitihän sitä jotain negatiivistakin matkalla olla!

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se oli vaan niin odottamatonta, kun oli muistissa ihan erilainen paikka.

   Löschen