Freitag, 4. April 2014

Friday Favourite Photo


Provencen matkan söpöin ja korkealaatuisin ruokapaikkamme. Appetizerina tuoretta leipää kotitekoisen voin kanssa (saksalainen painottaisi suolaisen voin kanssa, sillä täällähän syödään suolatonta voita)  ja aivan mahdottoman hyviä retiisejä, joihin oli  jätetty koristeeksi kokonaan myös vihreä osa ja lautanen oli kuin taideteos.

6 Kommentare:

 1. Todellakin maukkaan näköistä. Kotitekoinen voi on aina suolaista. Muuten retiisin lehdet ovat myös syötäviä, niistä saa mm. maukasta keittoa ja niissä on jopa enemmän vitamiineja kuin mukuloissa. Näin kertoi ravitsemustieteilijä. Itse en ole vielä kokeillut, kuulin asiasta juuri äsken.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai se on aina suolaista, en tiennytkään. Huvittaa aina vaan, kun täkäläiset usein painottaa, että tarjoavat nyt SALZbutter. Varmasti sen vihreän voi myös syödä, voihan kukkakaalista ja brokkolista syödä.

   Löschen
 2. Löysin Mon Accent blogista 11.05.2013 " Radis beurre eli retiisejä voin kera" ja kokeilin hetikohta. Oli todella hyvää. http://monaccent.com/2013/05/resepti-radis-beurre-eli-retiiseja-voin-kera/

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Wow, kitos linkistä, en tiennytkään tuota, ekaa kertaa saimme tätä tuossa Michelin-ravintolassa.

   Löschen
 3. Ensi kerralla taidankin jättää naatit koristeellisesti lautaselle enkä hosu poistamaan niitä retiisin nahistumisen pelossa. Täällä suolaton voi kuuluu, kuten tiedät, vain leipomiseen, Salzbutteria ei siis tarvitse itse tehdä, kun ihan uteliaisuuttani aion tuota ohjetta kokeilla, vaikka hiukan oudolta tuntuukin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Muistan, että lapsuudessani äiti joskus pesi voin, että sai suolatonta voita, mutta en ole vieläkään saanut selville, mitkä leivonnaiset vaatii suolatonta voita, sillä 99% leivottiin suolaisella voilla.

   Löschen