Donnerstag, 10. April 2014

Pihauutisia

Nyt se on saapunut meillekin, Toukka Paksulainen (tunnetteko sen kivan lastenkirjan?)  ja aikomuksena sillä on/oli syödä puksipuut kaljuksi.

Tämä vuonna 2007 Aasiasta Eurooppaan saapunut toukka Cydalima perspectalis tykkää puksipuusta yhtä paljon kuin minäkin. En löydä sille suomenkielistä nimeä eli se ei ole varmaan vielä ehtinyt Suomeen asti. 
 
image from here

Eipä tässä auttanut muu kuin turvautua Bayeriin ja ruiskuttaa kaikki puksipuut ja toivoa, että myrkky tehoaa. Viikon päästä toinen satsi ja sitten toivotaan, että paksulaiset ovat häipyneet.

Kotiriippakoivuni on onneksi terveessä kunnossa ja vihertää kauniisti
eikä se toukka kukkiakaan näytä syövän, onneksi ei myöskään pyöräni korin kukkakranssia, mutta valitettavasti se ei sitten myöskään pidä voikukasta, ne olisi voinut hyvin syödä.
6 Kommentare:

 1. Pysyköön tuo Cydalima perspectalis vastaisuudessakin Suomen rajojen ulkopuolella ja toivottavasti saat sen häädettyä teiltäkin. Mikä kukkaloisto teillä jo onkaan puutarhassa!
  Katselin juuri Pikku toukka paksulaista Akateemisen Hullut päivät-esitteessä, vaikka löytyy se muistaakseni meidän pikkuipanoiltakin.

  AntwortenLöschen
 2. No sinnekö se jo ehti, Pikku toukka Paksulainen???? Meilläkin on luettu tuota pikku toukan kirjasta aikoinaan. Toivottavasti saat puutarhasi kauneuden kuitenkin pelastetuksi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Teillä toukka varmaan kaksikielinen :-)

   Löschen
  2. Oikein arvattu, meillä toukkakin on kaksikielinen.

   Löschen
 3. Allu, sun toukka ei ole mitään verrattuna meidän kotiloihin. Tietäistpä vaan. Jos tuleva kesä on yhtä rakka (lue: kallis), mää en kyllä jaksa.

  Kaunis tuo vasemman alareunan keltaoranssi tulppaani. En ole kvoasti keltaisen ystävä, mutta kevään ensimmäiset kukat ovat väistämättä keltaisia: Onnenpensaat, eräät tulppaanit, esikot ja narsissit.

  AntwortenLöschen