Samstag, 5. April 2014

Pikavisiitti Nizzaan

Pilvisenä päivänä päätettiin ajella läheiseen Nizzaan, sillä sieltä olisi ainakin löytynyt sateen tullen tarpeeksi museoita, mutta eihän sitä sadetta sitten onneksi tullutkaan.
Vanhaankaupunkiin oli ilmestynyt tuollaisia kruunuja tai en minä ainakaan muista niitä ennen nähneeni.

Tunnetun Promenade des Anglaisin lisäksi sinne on tullut nyt toinenkin promenadi nimeltä Paillon, se on rakennettu vanhan bussiaseman paikalle ja oli meille uusi tuttavuus. Siinä saattoi ihailla kauniiden talojen julkisivuja. Lapsille oli tehty hieno leikkialue puusta.
Kun meillä oli nyt auto käytössä ajoimme vähän ylemmäksikin kaupunginosiin, joissa emme ole ennen käyneet. Cimiez näytti olevan vähän varakkaampien asuntoalue ja kukkulalta oli hienot näkymät alas kaupunkiin ja Välimerelle.


Yhdessä ainoassa museossa kävimme, se oli Matissen museo, mutta sanoisin, että ei se ole mikään "must", parhaat Matisset ovat muualla. Se ei tosin maksa mitään, joten voihan siihen ohimennessä poiketa. Matisse tuli meitä myöhemmin vastaan mm. Vencen ruusukranssikappelissa "La Chapelle du Rosaire". Tulimme sinne pari minuuttia ennen sulkemisaikaa, mutta ystävällinen lipunmyyjä päästi meidät silti sisään, josta olimme kovin kiitollisia. Kappelissa oli sitten vielä toinen ystävällinen vanharouva, joka jaksoi selittää meille Matissen seinälle maalaaman Ristin tien tai hän enemmänkin pani meidät arvaamaan kohtauksia ja mikäs siinä, kun entinen kuoripoika Allumies hallitsi asian Veronikan hikiliinasta lähtien ja täti oli tulokseen tyytyväinen.
Jos menette Nizzaan, jättäkää Matissen museo väliin ja menkää mieluummin Chagall-museoon.Sää parani päivän mittaan ja aurinkoista väriä tuli kuvaan mukaan myös Cimiezin kukkulan fransiskaaniluostarin hautausmaalla.


Nizza on kiva kaupunki ja lyhytlomalle sopiva asemapaikaksi, josta voi tehdä retkiä ympäristöön joko autolla tai bussilla. Autolla ajaminen Provencen pikkukylissä on osittain millimetrityötä. Meillä oli vuokra-autona Ford Focus ja kerran jouduimme ajamaan läpi sellaisesta kolosta, että molemmin puolin oli muureihin ehkä 3cm välimatkaa. Ihanteellinen auto olisi varmaan Smart, sillä mahtuu mistä vain ja löytää helposti parkkipaikankin. Melkein kaikki paikalliset autot ovat naarmuja täynnä ja olin iloinen, että emme olleet omalla uudella autollamme liikkeellä ja meillä oli täyskaskovakuutus ilman omaavastuuta.

10 Kommentare:

 1. Hieno näköala kukkulalta. On teillä sulattelemista nähtyänne niin paljon kaunista tuollakin matkallanne.

  AntwortenLöschen
 2. Ma olen kaynyt Nizzazza joskus pikkulikkana. Joitain muistikuvia on muttei paljon. Kaytiin silloin junalla Monacossakin. Kivoja kuvia!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Monacon me ohitamme aina, olen kai varmaan kerran käynyt, sen tarinan voisikin joskus kertoa.

   Löschen
 3. Kauniin värikästä Nizzassa,jossa olen käyny vain mahassa ollessani;D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ne Välimeren alueen värit on kyllä ihania. Et taida sitten paljon muistaa Nizzasta. Mä muistan ekan käyntini liftimatkalla 19 vuotiaana, unohtumaton kokemus.

   Löschen
 4. Hyvä tietää, ettei Nizzaan kannata sitten meidän mennä meidän autolla, niinkuin olimme ajatelleett että joku kesäviikonloppu tekisimme!
  Aluksi piti mennä helluntaina Nizzaan kun vietetään miehen isän ja veljen pyöreitä synttäreitä, mutta päädyimme nyt sitten kuitenkin menemään porukalla Pariisiin, kun Köpiksesti veli pääsee sinne helpommin kuin Nizzaan ...
  haliterkkuja <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nizza ei ole niin paha, mutta ne pikkukylät ja melkein kaikki autot oli kyllä kolhiintuneet.

   Löschen