Sonntag, 13. April 2014

Sähköpyörä

Ystäväni lähti parin viikon pääsiäislomalle ja jätti minulle kokeiltavaksi sähköpyöränsä ja tänään sitten kokeilin sitä. Kyllä se kätevä on, jos tuntuu raskaalta polkea ylämäkeä tai vastatuuleen, voi nappia painamalla valita kolmen eri vasteen avustuksen ja ajaminen helpottuu huomattavasti. Sähköstä huolimatta pyörä ei kulje ilman polkemista eli kyllä siinä silti saa liikuntaa. En sano tätä vielä ääneen, mutta saattaisikin olla, että ottaisin toukokuun pyörämatkalle tavallisen pyörän sijaan tällaisen, Appenzellin kukkuloilla se saattaisi olla hyvä idea. Asia on nyt harkinnan alla.


16 Kommentare:

 1. Tuommoinen olisi aika oiva täällä meidän mäkimaastossa.

  AntwortenLöschen
 2. Me asumme paikkakunnan korkeimman mäen päällä, joten, en sano tätä ääneen, mutta.........☺

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kotitalooni Suomessa piti kanssa aina ajaa ylämäki, ostoksien kanssa kurja asia.

   Löschen
 3. Yksillä minun kavereilla on sellaiset ja he ovat olleet oikein tyytyväisiä. Helpottaa pitkien matkojen ajamista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllähän sitä tasaisessa maastossa ajaa, mutta minä en jaksa kamalia ylämäkiä polkea. Toi ystävä osti sähköpyörän oikeastaan heidän loma-asunnolle Ranskaan, kun se on vuoristossa.

   Löschen
 4. Kuulostaa hyvalta! Ja olen mina tuolaisen joskus nahnytkin. Taisi olla Suomessa. :) Kerro ihmeessa jos tuollaisen menopelin hankit.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä näkee nykyään paljon ja aina kun joku oikein vanha ihminen ohittaa mut, tiedän, että siinä on sähköpyörä. Uusissa malleissa akku on aika hyvin piilotettu.

   Löschen
 5. Minua tuollainen kiehtoisi, sillä olen aikeissa ryhtyä hyötyliikkujaksi Suomeen palattuamme. Mutta ei olisi kuitenkaan kivaa tulla töihin hikipäässä. Tosin samalla mietin, että onko tuo hieman itsensä huijaamista. Eihän mäkiä tarvitse paahtaa hikipäässä? Vai tarviiko?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Monet käyttää tuollaista nimenomaan työmatkalla, ettei tarvi hikisenä mennä töihin. Yksi tuttu opettaja ajaa joka säällä koulumatkan 20km yhteen suuntaan tuollaisella pyörällä.

   Löschen
 6. Antworten
  1. :D, mutta aina enemmän myös nuoremmat käyttää. Yksi tuttavani on urheiluhullu ja rikkonut kroppansa liialla urheilulla niin että osti nyt juuri sähköpyörän.

   Löschen
 7. Alankomaissa näki näitä paljon jo 1990-luvun lopulla. HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siellä näitä tarvitaan kamalan (vasta)tuulen kanssa kamppailuun. Kehitys on mennyt hirveää vauhtia ja nykyään yhdellä akulla pääsee jopa 120km, kun muutama vuosi sitten Italiassa ystäväni Ginan lainaamalla pääsi ehkä ajamaan 40km. Huono puoli on se, että pyörä on aika painava.

   Löschen
 8. Täällä on joka toisella tuollainen, ja olisi kyllä tarpeen kun on niiiiiin mäkistä! Mun Jopolla, jossa ei ole vaihteita ollenkaan, on ihan mahdoton ajaa ylämäkiä ... !

  AntwortenLöschen
 9. Tuommoinen sähköpyörä olisikin kiva. Uskon että minullakin olisi käyttöä sille. Etenkin, koska polvet ovat melko huonot, joten veikkaan, että ei olisi niin kovasti kipuilua pyöräilyn jälkeen. Se kun on kuitenkin hauskaa puuhaa.

  AntwortenLöschen