Samstag, 17. Mai 2014

Palataan Berliiniin

Nähtävyyksille ei viime Berliinin keikalla jäänyt juuri aikaa, kun Allumies oli kongressissa ja minä leikin parisuhdeterapeuttia ja kuuntelin kälyn horrortarinoita. Anoppini on jo ikuistetttu kirjaan, langosta voisi kirjoittaa kokonaisen teoksen. Ei ole aivan normaalia, että mies ykskaks ilmoittaa, että ensi viikolla lähden tästä maailmanympärysmatkalle ja kiertää sitten Intian, Australian, Uuden-Seelannin, Etelä-Amerikan, USA:n ja jättää vaimon ja pahassa murkkuiässä olevan tyttären ruikuttamaan rannalle tai ostaa vaimon kanssa yhdessä omistusasunnon ja sanoo kaksi päivää myöhemmin haluavansa erota.
No, Köpenickiin sentään ehdittiiin pitkästä aikaa, viimeksi se oli vielä DDR:ssä. Köpenickin kaupunginosan nimi on tullut tutuksi Carl Zuckmayerin näytelmästä Köpenickin kapteeni, jossa kerrotaan (todella eläneestä) Wilhelm Voigt-nimisestä kaverista, joka hankki upseerin vaatteet ja miehitti Köpenickin raatihuoneen. Voigt näytti, miten kuuliaisia ihmiset olivat, kunhan vaan jollakin on uniformu päällä.


Köpenick sijaitsee Berliinin kaakkoisosassa,  Spreen ja Dahmen yhtymäkohdassa ja sieltä löytyy komea linna


ja herttaisia vanhoja taloja, joissa on  asunut aikanaan mm. slaavilaisia kalastajia, ensimmäiset merkinnät rakennuksista ovat jo 1300-luvulta. Alue on suojelun alla.


Mikäpä täällä olisi asua, ihan kuin olisi lomalla, vaikka ollaan 3,5 miljoonan asukkaan kaupungissa.


Meidän makuumme oli myös raatihuone, joka sekin on suojelun alla.25 Kommentare:

 1. Kelpaisi tuollaisessa kalastajamökissä tosiaankin asua, ranta ja kaikki! Raatihuoneen porraskäytävästä tulee mieleen mun vanha kouluni ja se kun juostiin tuollaisia rappusia ylös saksanopettajan (ankaran, mutta hyvän) hoputtaessa meitä käsiään taputtaen pitämään vauhtia :))

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei tainnez meidän koulun opettajat hoputtaa, olivat enemmän tiukkapipoja.

   Löschen
  2. Siis tainneet, tämä ipad......

   Löschen
 2. Jaajaa...der Hauptmann von Köpenick...bis hier hat der Gott uns gebracht....Ei ole kummonen kohtalo hälläkään ollut.Komian näköinen raatikhuone sisältäpäin. Hienoa että kerrot Berliinistä sivuillasi!

  AntwortenLöschen
 3. Noita kauhutarinoita on tässä meilläkin ollut hyvin liki. Just kun 30 -vuotishääpäivämatka oli saatu tehtyä. mies jätti vaimonsa, samalla siis kolmen lapsensa äidin ja vaihtoi 10 vuotta nuorempaan. Meidän lapset kasvoivat hediän lastensa kanssa, joten oli kuin olisi omasta perheestä ollut kysymys. Kaiken huipuksi vaimo oli jättänyt muotisuunnittelijan uransa kaikkine Milanon muotimessuineen ja ryhtynyt kotiäidksi, että mies saa toteuttaa uraansa eli tehdä mm. pitkiä työmatkoja yms. ilman, että lapset kärvivät. No, hengissä T. siitä selvisi, mutta suru pudotti painoa rajusti ja varmaan meni luotto miehiin lopullisesti.

  Minä en löydä Beliinistä ikinä mitään noin kaunista eli epistä, epistä;)

  AntwortenLöschen
 4. Naiset ei vaan valitettavasti osaa varoa miehiä!

  AntwortenLöschen
 5. Minäkin asuisin mieliisti tuolla kalastajakylässä. Onko nuo seinämerkit jotain oikeesti merkitseviä, suutaria, räätäliä tms ?
  Varomisesta puheen ollen, kyllä ne naisetkin osaa lähteä uusien elämysten perään.. näin päin uutisia olen kuullut viime aikoina yhdeltä sun toiselta Suomen maasta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä ne eri ammattikuntien vaakunoita on, mutta en tiedä, miksi niitä on niin monta tuon talon seinällä, sillä näiden talojen sanotaan olleen kalastajien "mökkejä".
   Toki naisetkin lähtee ja joskus ymmärränkin lähdön, mutta tässä on kysymyksessä, MITEN se lähtö tehtiin.

   Löschen
 6. Ihania taloja,voisi asua vaikka tuossa keltaisessa...Onpa oikea horror-lanko ,tuliko hänelle joku keski-iän hulluuskriisi...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joku sellainen varmaan, on aika turhamainen. Käly oli löytänyt laatikoita järjestellessään hänen punttisalipaperinsa: oli tehnyt siinä itsensä 10v nuoremmaksi!!!! :-)

   Löschen
 7. Berliinin itäosasta löytyy kyllä monenlaisia helmiä, monesti ei tosiaan uskoisi olevansa suurkaupungissa.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 8. Minä olen nyt viime aikoina kuullut niin monta ikävää tarinaa, jossa naiset lähtee, että oli tasa-arvon vuoksi hyvä kuulla, että eivät ole ainoita monstereita:). Toivottavasti osaamme Berliinissä tuonne...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. ette taida ehtiä tuonne, kun on niin paljon muuta katsottavaa

   Löschen
 9. Noilla kulmilla en olekaan liikkunut. Paljon olis mielenkiintoisia kulmia sielläkin.
  Onko käly ollut kotirouva vai onko hänellä omaa työuraa?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli manageri, menetti paikkansa kun yritti palata kolmen vuoden hoitovapaan jälkeen töihin, ei häntä otettu enää sellaiseen johtopaikkaan, antoivat lähtörahat, sitten on tehnyt hanttihommia ja opiskeli viimeksi "masteriksi" ja nyt on ammattikorkeakoulussa jonkun verran wissenschaftliche Mitarbeiterin, mutta tienaa huonosti, ei pysty sillä elämään/elättämään tyttöä. Vaatii nyt elatusmaksuja langolta, joka ei ole tähän asti ollut tietoinen, että tytär 17v myös syö ja tarvii myös vaatteita, on luullut, että sairasvakuutusmaksu ja vuokra on ainoita menoja. Se mies on kyllä niin saita kuin olla ja voi, me saatiin taas maksaa sen ruoat ja sen uuden naisystävän viinit.

   Löschen
 10. Tosi kurja tilanne. Toivottavasti käly saa asiansa järjestykseen ja lanko maksumieheksi tietyissä asioissa. Itävallasta mulla on pari tosi ikävää erotapausta tiedossa; tosin toisessa mies sitten joutui maksamaan elatusmaksua myös ex-puolisolleen, joka hoiti lapset, kodin ja vielä vanhan anopin. Toisessa tapauksessa mies maksaa aika ison osan sitten eläkkeestä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällähän jaetaan kyllä eläkkeet, mutta vain siltä ajalta kun ollut naimisissa eli tässä tapauksessa kahdeksalta vuodelta vain.

   Löschen
 11. Voi jestas millaisia tarinoita "häntäveikoista" - onneksi ihan tuollaisia ei ole lähipiirissä, vaikka eroja onkin ollut ihan tarpeeksi - ne on aina ikäviä, varsinkin jos on lapsiakin ... :(

  Kyllä olet taas löytänyt varsinaisia kuvaushelmiä Berliinistä!! Mä en edelleenkään ole käynyt koko kaupungissa, mutta kai se nyt pitää kun niin paljon kuulee (ja näkee) hyvää! :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä teidän pitää ehdottomasti käydä Berliinissä!

   Löschen
 12. Me suunnitellaan juur miehen kanssa, että jos sais kesän lopuksi käytyä Berliinissä, on se kokonaan kokematta :) Aika voi jäädä lyhyeksi (vain tosiaan viikonloppu), mutta kaipa siinäkin ekalle kerralle riittää ihmeteltävää.

  Onpas siellä miehellä lähtenyt ratas kovin nopsasti rullaamaan O_o Käly-parka ja tytär-parka. Hyvä että pääsivät eroon tuollaisesta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiva kuulla susta. Multa hävisi joulun aikoihin kaikki blogiosoitteet taivaan tuuliin, mutta nythkän kuulin ainakin sinusta. Kyllä Berliini on näkemisen arvoinen.

   Löschen
  2. Nyt on matka elokuulle tilattu :) odotan kovasti.
   Mä olen ollut facebookkiin liittymisen jälkeen aina vaan laiskempi täällä blogistaniassa. Yritän kunnostautua. On nimittäin jälkikäteen mukava lueskella, mitä sitä onkaan tapahtunut. Mutta... sekin on vähän pidätellyt, että niin moni sukulainen lukee blogia. Joskus ahdistaa se ja tulee päiviteltyä diipadaapaa :D. Siis normaaliskin enemmän ;)

   Löschen