Samstag, 21. Juni 2014

Hauskaa juhannusta

Meillä on täällä ihan tavallinen lauantai. Allumies on testaamassa, onko golf muka urheilua, hänen mielestään kun se on enemmänkin kävelyä ja minä siivoilen täällä paikkoja ensi viikon talonvahtia varten, poistan kalkkeja vedenkeittimestä ja kahvikoneesta ja siistin jääkaappia, kirjoitan kasteluohjeita kasveille, kirjoitan lappuihin ohjeita, mistä pakastimen hyllyltä löytyy raparperipiirakkaa ja mistä cranberrykakkua ja missä oliiviöljykanisteri on, jos keittiön pullo ei riitä. Illalla olemme ystäväni Ginan luona, jonka viimeviikkoinen loma kemoterapioiden välisellä viikolla meni taas pieleen, kun yrjö tuli kiusaksi ja Gina joutui kahdeksi päiväksi sairaalaan. Hän on joutunut syömään syöpänsä ja (leikkausta jo monta vuotta odottaneen) polvivammansa takia niin paljon lääkkeitä, että vatsa oli ärtynyt ja loma loppui taas kuin kanan lento. Ei voi taas muuta sanoa kuin että yhdelle ihmiselle on annettu vähän liikaa taakkaa kannettavaksi. Hän väittää olevansa tänään sellaisessa kunnossa, että voimme yhdessä syödä ja ilmeisesti siellä nyt kyllä joutuu katsomaan myös jalkapalloa, kun illalla Saksa häviää Ghanalle. Väittävät nimittäin, että Saksa häviää aina MM:n toisen pelin.

Toivotan Suomeen oikein kaunista juhannuspäivää♥

 

15 Kommentare:

 1. Hyvää Juhannusta! Ihana runo ja ihana kuva! Täällä aika viileä juhannus, aatto niin kylmä, että ei tarettu olla ulkona polttamassa kokkoa. Aurinko kuitenkin paistaa. Nyt juhannuksen jälkeen onkin sitten luvattu ihan vähän lämpenevää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Muumi osaa♥
   Vai niin kylmä, että ei kokkokaan lämmitä tarpeeksi, hui. Minä sain jo sapiskaa yhdeltä äksyltä sukulaiselta Suomesta, kun uskalsin toivoa, että vähän lämpenisi -> käski meidän lähteä Espanjaan.

   Löschen
 2. Muumin juhannusruno on ihan paras! Hyvaa juhannusta myos sinne! Taalla (Lahden kupeessa) on satanut melkein koko paivan. Lampoa taitaa olla jopa huimat +7C.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. kas, en ollut tajunnutkaan, että olet Suomessa

   Löschen
 3. On sinne hyvä tulla talonvahdiksi, kun on kaikki kunnossa.

  Täälläkin joutuu saunomisen ja grillaamisen ohessa katsomaan potkupalloa, mutta siinähän se menee, omien rakkaiden kera.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Rupesi miettimään, että ennen kai puhuttiin potkupallosta, mutta onko nyt jalkapallo enemmän käytössä? Sano sille nuorimmalla katsojalle, että pitäis sitä pienenpientä peukkuaan saksalaisille.♥

   Löschen
  2. Joo, kyllä jalkapallo on sanana normaalisti käytössä, mulla vaan jääny tuo potkupallo jostain. Tämä meidän kotikatsomon nuorin on tässä sylissä syömässä, peukku on pystyssä, sanoin että Allu käski nyt opetella uuden taidon :)

   Löschen
 4. Kiitos juhannusrunosta, tuo on minunkin suosikkini. Aurinko kyllä paistaa, mutta ei tässä muumin tavoin voi kuitenkaan painaa päätään ruohikolle ja oikoa jalkojaan. Tai voisihan sitä kietoutua filtin alle, olla vain ja katsella sinistä taivasta ja lintujen lentoa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä ei onneksi tarvitse filttiä, on ihan sopiva lämpötila.

   Löschen
 5. Ihana muumiruno:) Voi tuota ystävääsi,miten paljon hänkin on käynyt läpi,toivottavasti ei nyt mene pahemmaksi.Mukavaa matkaa Suomeen sinullekin!

  AntwortenLöschen
 6. Kiitos samoin sinulle &co!

  Joillekin tuntuu kasautuvan kaikki raskas...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sitä mekin ihmetellään, että eikö nyt jo riitä.

   Löschen
 7. Kaunis hortensia! Mukavaa iltaa hyvässä seurassa! Kyllä silloin jalkapalloakin jaksaa katsoa. Toivottavasti Ginan tilanne paranee ja pääsee polvileikkaukseen.

  Täällä on taas aika vilpoista - valitettavasti - mutta sääskiä ei tällä kelillä ole!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toi hortensia on ikivanha, huonossa mullassa eikä ole tainnut pariin vuoteen kukkia, mutta nyt alkoi yhtäkkiä pukata kukkaa.

   Löschen