Dienstag, 29. Juli 2014

"Häämatka"valmisteluja

Meillä on suuri kunnia osallistua lokakuussa singaporelaisiin häihin, jonne tulee iso liuta paikallisia sukulaisia ja sulhasen puolelta parisenkymmentä eurooppalaista vierasta. Olemme pitkään miettineet, mitä voisimme yhdistää Singaporessa käyntiin, sillä eihän sinne kannata ihan päiväseltään lentää häihin eikä Singapore taida antaa kovin pitkäksi aikaa katsomista. Niinpä päätimme tehdä ennen häitä opintomatkan Javalle ja Balille. Kun me emme kovasti rakasta yli 13 tunnin lentoja apinaluokassa, tiedustelimme, miten paljon enemmän maksaisi businessluokan lento Singaporen lentoyhtiöllä ja meinasimme pyörtyä kuullessamme hinnan: 3500 euron LISÄMAKSU HENGELTÄ eli 7000 euroa meiltä kahdelta, siis lisämaksua normaaliin turistiluokan lippuun. No go. Onneksi kuulimme, että Emirates tarjoaa tariffin, jossa yksi maksaa businessluokan ja kamu saa businessluokan paikan turistiluokan hinnalla. Lento on Düsseldorfista, ja kun lennetään businessluokassa, chaufför hakee meidät kotoa lentokentälle ja paluumatkalla taas hotellista. Kolmen tunnin välilasku keskiyön aikaan Dubaissa on meille ihan sopiva, saa jaloitella ja sitten on tarpeeksi väsynyt ja voi mennä pitkällä lennolla pitkäkseen ja saa toivottavasti nukuttua. Nyt maksamme koko lennosta meistä kahdesta businessluokassa "vain" 4400 euroa.

Panen tänne ihan itseäni varten muistiin lentoreitit Singaporeen asti, paluulento onkin sitten Singaporesta Dubain kautta Düsseldorfiin. Välilennot lennämme Garudalla ja KLM:lla. Hiilijalanjälki taas vaan kasvaa, mutta ei tuonne oikein soutuveneelläkään voi lähteä. Lentokoneita on viime aikona tippunut jo tarpeeksi, joten toivomme selviävämme hengissä.

Matkaoppaatkin saapuivat matkatoimistosta. Toivon, että ehdimme piipahtamaan myös Malesien puolelle Malakkaan, sinne pääsee kai bussilla Singaporesta.Marimekon alennusmyynti Suomessa otti vaatehuoletkin pois, 50 prossan alennuksella löytyi musta/ecru leninki, sillä edustan Suomenmaata kaukana Singaporessa. Eilen ostin ilmastoitujen tilojen pelossa aivan mahtavan hienon mustan kashmirhuivin, se on ns. "ring shawl", joka on niin ohut, että sen saa saa pujotettua sormuksen läpi. Kyllä nyt kelpaa.


Kommentare:

 1. Vau, tulee varmasti olemaan upea kokemus Singaporelaiset häät!
  Mehän oltiin muutama vuosi sitten Singaporessa lomailemassa, ja kyllä sieltäkin löytyi yllättävän paljon tekemistä - tosin on niin tukahduttavan läkähdyttävän kuuma, ettei ulkona jaksa olla pitkiä aikoja, ja sitten on pakko turvautua ilmastoituihin shoppareihin... Bali ja Java ovat varmasti myös näkemisen arvoisia - kerro sitte! :)

  Hyvän diilin saitte business-luokassa. Kyllä se on sen väärti pitkillä lennoilla, että saa istua mukavasti ja vähän nukkuakin. Ja se muu luxus on kivaa sekin :) ...mutta "there's no turning back" ...eli ei sitä sitten haluakaan enää palata "apinaluokkaan" pitkillä matkoilla, kun herkun makuun pääsee! ;) :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Samaa sanoi australialainen ystäväni: ainoa businessluokan huono puoli on se, että ei enää tykkää palata turistiluokkaan.

   Löschen
  2. Onneks ei sitten ole varaa bisnesluokkaan edes sitä yhtä kertaa :D Mutta ihana mekko hei! Ja matka kuulostaa kaikkineen aivan mahtavalta. Pitäkäähän hauskaa koko rahan edestä ;)

   Löschen
  3. Yritetään pitää hauskaa

   Löschen
 2. Voi sun kanssas! Ensin saan pelätä, että saat parkkisakot ja nyt sitten pitää jännittää tuota lentoa:-)) Voititte suuren summan rahaa ottamalla selville eri vaihtoehtoja, mitkä kiskurihinnat nuo ekat olisi olleetkaan. Nyt on sitten vain odoteltava kärsivällisesti matkaanne ja sen jälkeistä kertomustasi kuvineen.
  Sopivan leningin löysit ja huivi on piste iin päälle. Otatko tuon ovenkahvankin mukaan, että saat huivin laskeutumaan noin sievästi sitten häissäkin ;-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No sinähän se sanoit, ovenkahva saa lähteä mukaan ja jäädä sinne, kun en siitä tykkää enää yhtään.

   Löschen
 3. Onpahan vaan hieno matka tiedossa! En ole ennen tuommoisesta ring shawlista kuullutkaan. Oikeinko se lämmittää, vai onko se vain koriste, kun mahtuu noin pieneen tilaankin?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mun kaveri sai muutama vuosi sitten mieheltään Intian tuliaisina ring shawlin, silloin kuulin sanonnan eka kertaa. Kaveri ei vaan tykännyt värivivahteesta ja antoi hullu värjätä sen ja hieno huivi meni käyttökelvottomaksi tiskirätiksi.

   Löschen
  2. Unohdin vielä sanoa, että kyllä se aika hyvin lämmittää.

   Löschen
 4. Todella vaarana business-lennoilla, ei enaa halua ikina sinne halpispuolelle. Nain olen kuullut tutuilta. Onneksi mieheni on muutenkin niin vastaan pitkia lentoja, etta tuskin paasemme koskaan Singaporeen tai Balille.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei nuo pitkät lennot munkaan haaveita ole, mutta jos haluaa kauas, on pakko suostua.

   Löschen
 5. Kylläpä teillä on mielenkiintoisia hääreissuja. Hinnat on tosiaan melkoisen suolaiset, mutta elo siellä paikan päällä ymmärtääkseni sitten erittäin edullista. Ja mehän taas pääsemme seuraamaan ihan ilmatteeksi. Kyllä meidän kelpaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei tuosta hääkutsusta voinut kieltäytyä, on niin eksoottista nähtävää.

   Löschen
 6. Minun pitäis palkata sinut hoitamaan minun harvat työmatkavaraukset. Työnantajan käyttämä matkatoimisto, jota on siis pakko käyttää, ei oikein kykene löytämään hyviä ja edullisia reittejä, vaikka en noin eksoottisiin paikkoihin matkustaisikaan.

  Hieno matka tulossa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ihan hulluja nuo määräykset työmatkoista. Allumies ei edellisessä työpaikassa saanut tankata kuin Saksassa tai piti itse maksaa, ja me sitten ajettiin nopeasti Luxemburgista Saksan puolelle tankkaamaan, vaikka Luxemburgin bensat oli paljon halvempia.

   Löschen