Donnerstag, 17. Juli 2014

Tampereen villat

Näin kovalla helteellä on mukava muistella sateista ja kylmää päiväämme Tampereella. Sää ei vastannut mökkiläisten odotuksia ja siksi päätimme paeta kaupunkiin. S-kortilla löytyi edullinen huone Sokos-hotelli Villasta, jota voin suositella. Villaa löytyi huoneestammekin, seinällä oli kiva lampaan kuva ja tuolilla kaunis torkkupeitto, jonka oli neulonut joku Mummonkammarista.Tampereella tuomiokirkko on MUST, siellä pitää käydä. Valitettavasti urkuparvi oli suljettu enkä päässyt kovin lähelle haavoittunutta enkeliä.
Olen vannoutunut Jugendin ja Hugo Simbergin ystävä. 


Kauppahallia ei myöskään jätetä väliin.


Ostoksillakin käytiin, ostin säähän sopivat Sievin punaiset kumisaappaat.
Ruokablogien avulla löytyi ihan mukiinmenevä ruokapaikkakin, jolla on hauska nimikin 2H+K ja oli kiva huomata, että opiskeluaikojen kantakahvila Siilinkarikin on vielä olemassa.

Kommentare:

 1. Sait hienot kuvat Simbergin tauluista. Kun itse kävin tuomiokirkossa, oli pimeää ja kuvat sen mukaisia. Sen sijaan sain kuunnella hienoa musiikkia, kun turkulaisella Florakörenillä sattui olemaan juuri harjoitukset.
  Kauppahallit ovat aina yhtä houkuttelevia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Wow, kuoroharjoitukset, se oli varmaan hienoa. Kauppahallit on tosiaan kivoja, sellainen puuttuu meiltä.

   Löschen
 2. Täytyy tunnustaa, etten ole koskaan käynyt Tampereen tuomiokirkossa. Nyt pitää ottaa kohteeksi ens kerralla. Harvoin tosin on tullut käytyäkin Tampereen keskustassa.
  Minäkin tykkään kauppahalleista, meilläkin on semmoinen, mutta kauhea laatikko. Entinen puinen purettiin joskus 60-luvulla, kun kaupunkia alettiin "laatikoida". Nyt tämä uusikin aiotaan purkaa, kun on niin ruma. Viipurin kauppahalli on mielenkiintoinen paikka.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Bildungslücke, jos et ole koskaan käynyt! Viipurin kauppahallissa käytiin, kun oltiin Metsäpirtissä.

   Löschen
 3. Olen asunut taannoin Tampereella, joten kauppahalli tuli tutuksi ostospaikaksi. Muutoinkin kauppahalleihin on kiva poiketa matkoilla ja olen samaa mieltä Maikin kanssa, että Viipurin kauppahalli on mielenkiintoinen ja visiitin arvoinen paikka. Harmi, että urkuparvi oli suljettu Tuomiokirkossa, mutta hyvän kuvan sait kuitenkin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sinähän olet sitten asunut vaikka missä, muistaakseni Ruotsissakin.

   Löschen
  2. Joo, asuin Ruotsissa lapsena 8 vuotta. Kävittekin reissullanne noin 100 kilometrin päässä synnyinseuduiltani :)

   Löschen
 4. Tuomiokirkko on upea, mutta myös museokeskus on hieno - jos on aikaa. Olen käynyt kerran tuossa ravintolassa ja hyvää oli. Entä se mustamakkara? 😏

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Yägh, mustamakkara, sitä en syönyt lapsena enkä nytkään.

   Löschen
 5. Yägh myös täällä mustamakkaralle.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 6. Antworten
  1. Mustamakkara omn namia, ostanu joskus Göteborgisssakin, mieskin tykkää. Puolukan kans.

   Löschen
  2. Göteborgs on ravintola Två rum & kök

   Löschen