Samstag, 2. August 2014

(Ei vain) silmänruokaa

Ystäväni Ginan miehen synttäriateria syötiin eilen naapurikaupungin linnahotellissa ja Allumies ja minä päätimme kokeilla, minkälainen on kasvismenu kahden tähden ravintolassa ja olihan siinä vatsalle ja silmille ruokaa.
Amuse bouchen teema oli piparjuuri, jolla nämä herkut oli hienosti maustettu, ei liikaa eikä liian vähän.


Menu alkoi maalaissalaatilla, jonka tähtikokki tulkitsi tähän tapaan. En meinannut raaskia syödä.


Ohut provencelainen parsa oli niin hyvää, että oli pakko syödä, vaikka sääli oli rikkoa tätäkin asetelmaa.


Pääruoka pappardelle jäi jostain syystä kuvaamatta, mutta kun porkkanajälkiruoka tuotiin pöytään, kamera hinkusi heti käteen. Toki tiedän, että porkkanasta saa aivan ihanaa kakkua, mutta nyt näin ja maistoin, mitä taivaallisia herkkuja siitä saa jälkiruoaksikin.


Muut ottivat viinipaketin, mutta minä olin lupautunut autokuskiksi ja päätin olla juomatta lasillistakaan alkoholia.  Tarjoilija ehdotti, että voisin ottaa alkoholittoman juomapaketin, jollaista en ole koskaan ennen nähnyt/kokenut. Jokaista ruokalajia varten oli tarjolla siihen sopiva juoma ja yksi niistä oli tämä kurkkutonic, jota varten  kurkusta oli puristettu mehu, se pakastettu tangoksi ja tanko laitettiin lasiin ja päälle kaadettiin tonicvettä, nam. Tuota voisi kotonakin kokeilla joskus vaikka aperitiivina.


Olipa elämys!

14 Kommentare:

 1. Ennen vaadittiin kokeilta hyvää keittotaitoa, nykyään pitää kilpailla sen lisäksi Picasson ja vastaavien kanssa. Sääli, jos ei tuota taidetta osata arvostaa, vaikka se taitaa olla turha pelko, kamerat kädessähän kaikki nykyään syövät:-)) En valita, vaan kiitän tästäkin taide-elämyksestä, joka tosiaan oli huippu!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä mä luulen, että ne ihmiset, jotka tuolla oli syömässä, osasivat arvostaa.

   Löschen
 2. Kauniit annokset! Ja totta ,kuten Clarissakin tuolla sanoo,nykyään pitää kokkien olla myös taiteilijoita....Kiva juoma! Porkkanjäätelöä olen täällä kerran maistanut,mutta tulin siihen tulokseen,että mieluummin mehuna .... Mutta porkkanahillokin on tosi hyvää:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Huomasitko edellisen postaukseni? Sain hienon keittokirjan.

   Löschen
 3. Kyllä on kauniita, mutta näyttää niin pieniltä annoksilta, että tuleeko noista vatsa täyteen?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kun oli kuuden ruokalajin menu ja sitä ennen yksi alkualkuruoka ja ihania vastapaistettuja leipiä ja jälkiruoan perään vielä jälkijälkiruoka ja sen perään espresson kanssa kuusi erilaista suklaatryffelipalloa, olin kyllä niin täynnä, että suklaat jäi syömättä.

   Löschen
 4. Tää istuu nyt lentsikassa, matkalla viilentymään. HK

  AntwortenLöschen
 5. Tää on nyt Kuuuumassa Suomessa ja Tampereella ja sai suuren monipuolisen salaatin viinilasin kera. Olin vuosia Villan asukas, jopa niin että kun muille tarjottiin eioota niin mullepa löytyi varahuone. Joskus kattokerroksen kämppä omalla saunalla. Sitten disainasivat huoneet bisnesihmisille eli työtä tekeville sopimattomiksi eli työpöydättömiksi, Löytyi tilalle edullisempi suurihuoneinen keittiöllinen työpöydällinen ihan keskustasta. Että se Villasta. Nyt jatkan turistina entisessä kotikaupongissani.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No, ei huone tosiaankaan sopisi kirjoituspöytätyötätekevälle, mutta meille turisteille se oli ihan ookoo.

   Löschen
 6. Wau, upeaa!
  Me käytiin viime viikonloppuna retkellä Italian Stresassa, ja siellä syömässä 2 tähden "Piccolo Lago" -ravintolassa. Otimme 8 lajikkeen (!!!!) taster menun, ja mä otin viinimenun siihen mukaan. Söimme yli 4 tuntia, eikä kertaakaan katsottu kelloa - oltiin ihan äimistyneitä kun kello oli yli 23. kun oltiin valmiita. Ruoka oli taivaallista!!! Ja lasitetulta terassilta, missä istuimme, oli upea järvi/vuorimaisema!
  Suosittelen lämpöisesti!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hei, muistatko, mitä se viinijuttu maksoi. Täällä maksoi 95 euroa.

   Löschen