Freitag, 1. August 2014

Plenty

Viime viikonlopun hampurilaiset yö- ja ruokavieraat toivat tuliaisina Ottolenghin keittokirjan Plenty, jossa on vain kasvisreseptejä. Ystäväni C. oli vähän yllättynyt, että tunsin Ottolenghin, mutta toki tunsin kiitos Jaelin blogin, josta löytyy monia O:n reseptejä , ja sattumalta olin jopa näille vieraille laittanut yhtä salaattia.Eilen illalla laitoimme kirjan reseptillä kvinoasalaattia, joka oli juuri sopiva ruoka kuumana kesäiltana. Lasissa ei ole olutta, vaan alkoholitonta ns. Fassbrausea.Kommentare:

 1. Ottolengh on minullekin Jaelin blogista tuttu, mutta en ole kokeillut hänen ohjeitaan. Tämä salaatti näyttää kyllä tosi hyvältä, ja yksinkertainenkin on. Kiitos ohjeesta!

  AntwortenLöschen
 2. Tuota ottaisin suuremmankin annoksen. Ottolenghi esitteli nettisivuillaan herkullisen tofu-jutun, joka voi löytää tiensä huomenna meidänkin lautasille.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jostain syystä en ole vielä ihastunut tofuun, vaikka olen ehkä kerran kaksi saanut hyvin laitettua tofua, mutta useimmiten se on ollut tylsää, itse en ole koskaan kokeillut. Sitähän ei kai saisi muutenkaan syödä liikaa syöpäriskin takia, ainakin ystäväni mieheltä se kiellettiin eturauhassyövän takia.

   Löschen
  2. Kohtuus kaikessa, myös tofun syömisessä! Tofu vaatii vahvat mausteet maistuakseen ja pannulla ripottelenkin sille reippaasti mausteita. Curry, mustapippuri, paprika ja muut tyypilliset broilerimausteet sopivat hyvin, samoin cajun-mausteseos, eli paprikajauhe, sipulijauhe, valkosipulijauhe,oregano, cayennepippuri, timjami, mustapippuri, valkopippuri.... Siis koko maustekaapin sisältö:-) Sen jälkeen on tylsyys kaukana.

   Löschen
  3. Joo, se on selvä, että siihen täytyy laittaa puolet maustekaapista.

   Löschen