Freitag, 29. August 2014

Suomessa oli kiwaa

Katsokaapas mikä sinitaivas tuolta pilkottaa! Säätiedotus oli unohtanut kertoa, että ei ihan koko aikaa sadakaan. Luokkakokous oli yhden luokkakaverin kesäpaikalla paratiisissa, jossa on punamultainen talo, kolme pässiä (Suarez, Rodriguez ja Ronaldo) ja oma golfkenttä. Saimme kurkata golfmaailmaan, syödä herkullista lohikeittoa, keskustella, kuunnella pientä esitelmää NLP:stä ja käyttätymisprofiileista ja syödä isännän herkullista karitsanpaistia, täydellinen päivä.


Luokkakokouksen jälkeen pääsin yöksi kummipojan perheeseen ja sielläkin tarjottiin herkkuja, mukavia keskusteluja ja myös kotimusiikkia, sillä 4vee lauloi isänsä säestyksellä englanniksi Twinkle twinkle little star (höh, tajusin nyt vasta, että sehän on Mozartin sävellys) ja Do Re Mi.


4 veen kanssa oli muutenkin kiva keskustella ja hänhän puhuu suomen lisäksi sujuvasti puolaa ja jonkun verran englantia ja kirjoittaa ja lukee suomea ja puolaa. Suomen kielensä näyttää kirjoitettuna tosin joskus vähän Agricolan kieleltä (puolasta lainatun) kaksoisveen käytön takia. Päiväkirjassaan hän kirjoitti: Oli kiwaa leikkikoulussa wajka minä itkin.

Helsingin päivänä oli treffejä tyttökavereiden kanssa, käytiin yhdessä mm. syömässä ja aamiaisella ja kun yksi iltatapaaminen jouduttiin yllättäen peruuttamaan, keksin lähteä teatteriin katsomaan Austenin Järki ja tunteet, mikä oli hauskaa viihdettä kaatosateiselle illalle, mukana todella hyviä näyttelijöitä, pidin mm. Kreeta Salmisesta Ellinorin roolissa.
Oli tosi piristävää käydä taas Suomessa muistelemassa vanhoja hyviä aikoja. Olen varmaan ennenkin maininnut, että minulta puuttuu täällä se "yhteinen historia" ihmisten kanssa. Aika meni lähes kokonaan luokkakokoukseen, mutta sehän olikin matkan syy.  Lennot meni hienosti, Finnairilla oli hyvä palvelu ja tällä kertaa käytin ensimmäistä kertaa mobiilitarkastuskorttia ja totesin sen käteväksi. Samoin oli muuten teatterilippu, jonka sain kätevästi iPadiini, eihän turistilla ole aina tulostusmahdollisuutta. Älkää arvostelko Suomen palveluja, mielestäni siellä saa aina hyvä palvelua, tosin se tullijuttu oli poikkeus.

20 Kommentare:

 1. No sitähän minäkin...kyllä täällä vielä sinitaivastakin näkyy ja nuo kaatosateetkin väistyvät aikanaan.
  Kiva että matkasi oli onnistunut!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Teatteriin en kehdannut mennä kumisaappailla, muuten ne oli kätevät, sain sellaiset lainaksi.

   Löschen
 2. Allu, en tiedä itkisinkö vai nauraisin noita sun sekä sun & co:n Suomen säitä. Täällä on rikottu täsä svena mm. kuumin helleviikko 50 vuoteen, sen lisäksi oli 28 päivää yhtämittaa yli +25 astetta, joka alkoi 6.7. ja sen lisäksi meillä ei satanut pisaraakaan noin 7 viikkoon! Nyt on sitten satanut senkin edestä, sillä keskiarvoilla on tapana toteutua pitkässä juoksussa.

  Kiva sitli, että sinulla oli kivaa. Mikään ei ole kuin vanhat kaverti, joiden kanssa ei tarvitse selitellä mitään. Siinä eivät haittaa edes kumisaappaat jalassa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ennen me itkettiin, mutta sitten päätimme nauraa. Kesällä on useimmiten satanut ja ollut viileää, talvella ei ole ollut lunta, sitä alkoi useimmiten sataa, kun veljeni lähti viemään meitä lentokentälle joululoman jälkeen. Suomen puolustuksesti täytyy ehkä sanoa, että me ei olla vietetty siellä sellaisia monen viikon lomia kuin monet muut ulkosuomalaiset viettää tai silloin kun isä vielä eli, oltiin vähän pitempään.

   Löschen
 3. Mukavaa, että matkasi Suomeen sujui hyvin. Ja onneksi sait vähän paremmat kelit kuin viime reissulla.

  AntwortenLöschen
 4. Olen kai ennenkin miettinyt, onko tämä säistä keskustelu ikäkysymys. On varmaan, sillä minulla on muutama sateenvarjo muistona Saksan kesistä nuoruudessa, mutta en muista, että olisin silloin laskenut sateisia tai aurinkoisia päiviä☼
  Teatteriesitys osui varmaan nappiin. Hienot näyttelijät siinä näyttää olevan, Leena Uotilakin on aina niin mainio. Söpö tuo 4wee dziewczyna :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sorry to "bother you", mutta minulla on se sää varmaan geeneissä, isä tutki aina kovasti säätä, kirjasi aina muistiin kaiken. Olisi pitänyt varmaan säilyttää se paksu vahakantinen musta kirja, jossa luki aina päivän sää ja mikä lintu oli ilmestynyt ja milloin me tultiin Saksasta ja milloin taas lähdettiin.
   Leena Uotila oli tosiaan mainio roolissaan, häntä en tuntenuktaan.

   Löschen
  2. Et ollenkaan ikävystytä ja samanlaisia muistiinpanovihkoja ja luontopäiväkirjoja löytyy täältäkin, jopa omiani, lintuineen päivineen, mutta en muista, että olisin nuorempana ollut kovin riippuvainen säästä. Se oli mikä oli

   Löschen
 5. Olipas sulla kiva reissu ja mahtavan näköinen luokkakokouspaikka:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä siellä kelpasi olla eikä kukaan häirinnyt meidän höpinöitä.

   Löschen
 6. Minustakin täällä on kivaa. Niin sateella kuin paisteellakin.

  AntwortenLöschen
 7. Ehdottomasti olisi pitänyt säästää se musta muistivihko.
  Tuosta pässiporukastahan puuttuu Zidane, oikea pääpukkija, mikäli oikein muistan.
  Ja tuosta valittamisesta olen täysin samaa mieltä. Täällä Suomessa on niin kiwaa ettei haluaisi ollenkaan lähteä etelän suuntaan.
  Hyvää viikonvaihdetta t. paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä ehdotin ensi vuoden pässeille saksalaisia nimiä kuten Schweinsteiger jne, täytyyhän maailmanmestareita sen verran kunnioittss.

   Löschen
  2. Kauhistus kun tämä ipad kirjoittaa vähän sitä sun tätä, piti siis olla kunnioittAA. SS on maailman karmein kirjainyhdistelmä ainakin näin Saksasta käsin.

   Löschen
 8. Minun iPad ehdottaa minulle saksalaisia sanoja, liekö sormenjäljista tunnistanut, että olen kauan asunut Saksassa.
  Yhden pässin nimi on ehdottomasti oltava Gerd Müller :)

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vielä pahempi on kännykkäni, jos kirjoitan suomalaisen tekstiviestin, se muuttaa kaiken enkä aina kiireessä muista kontrolloida. Mutta-sana on aina Jutta jne.

   Löschen
 9. Olipas teillä mukavan kuuloinen luokkakokous. Mä olen aina ajatellut, että luokkakokouksissa istutaan jossain ravintolassa, juodaan viinaa ja käyttäydytään kuin teinit, kun se vähän niin kuin kuuluu asiaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin kai se usein onkin, mutta ei meillä. Joskus ihmettelen itsekin, miten fiksu luokka meillä oli. Kokouksissa ei juopotella eikä kerrota tyhmiä vitsejä, vaan jutellaan vanhoista kouluajoista, mietitään oliko silloinkin jo koulukiusaamista jne. Nyt tulimme siihen tulokseen, että opettajat enemmänkin kiusasivat, olivat ivallisia jne. Veljeni on saanut aikanaan oikein trauman, kun koulun reksi pilkkasi hänen musiikkiharrastustaan, kun hän oli hyvä pianisti ja esiintyi jossakin. Samaa sanoi yksi luokkakaveri, hänenkin musiikkiharrastusta ivailtiin. Oikeita epäpedagogeja olivat, mutta sitten ylpeitä, että koulumme oli yo-kirjoituksissa Suomen paras.

   Löschen