Dienstag, 12. August 2014

Vaarallinen Suomi

Parin viikon päästä minulla on luokkakokous Suomessa ja varasin eilen netin kautta Helsingistä hotellihuoneen. Kirjallisen vahvistuksen mukana tuli erittäin tärkeitä neuvoja:


Siis minua pyydetään ottamaan Saksan ulkoministeriön nettisivulta selvää , mitä pitää huomioda maahan matkustaessa ja kehoitetaan ilmoittamaan kännykkänumeroni matkatoimiston hätätilanteiden hallintayksikölle kriisitapauksen varalle.
Vähän muistui mieleen tilanne, kun sain aikanaan Saksan kansalaisuuden ja virkailija ilmoitti (tosin pilke silmäkulmassa), että Saksan liittotasavalta ei  sitten voi tulla pelastamaan minua Suomesta, koska olen Suomessa virallisesti Suomen kansalainen.

Kommentare:

 1. Uskallatko tulla? Tule turvallisin mielin, sillä eihän tuossa sanottu Suomesta mitään, taisi olla vain sitä tavanomaista byrokratiaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä siinä alussa mainittiin Helsinki. Voi kauhistus, mitähän siellä oikein on suunnitteilla, ei kai vaan talibaanit asialla.

   Löschen
 2. Antworten
  1. Hihi, ei tarvitse olla. Thomas Cook myy matkoja vaikka minne ja teksti vahvistuksessa on aina sama, meni sitten Afganistaniin tai Helsinkiin. Huvitti vaan niin se varoitus. Sain hotellin niin paljon halvemmalla tuota kautta. Joskus ne on kirjoittaneet mulle, että olen sen ryhmän johtaja (ryhmä=minä yksin) ja lähettäneet tietoja, mitä kaikkea nähtävyyksiä voisin ryhmälle Helsingissä esitellä.

   Löschen
 3. Vai sellaisia metkuja. Mistä sitä tietää mitä tänne rajan takaa tulee, jos pitää tulla omia kansalaisiaan "auttamaan".

  Onko tuo Thomas Cook mielestäsi edullisin? Voin vielä vaihtaa Innsbrückin hotellin parempaan (ja edulliseen. Voin nimittäin perua aiemman ilmaiseksi. Cookilla oli kyllä vain 8 tarjolla Innsbrückista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei voi ikinä sanoa, kuka on edullisin, vaihtelee aina. Katsoitko Trivagosta?

   Löschen
 4. Jostain luin etta jos usein katselet samoja nettisivuja ja etsit vaikka lentoja tiettyyn paikkaan useamman kerran niin ne tunnistavat ja nostavat hintoja sen mukaan. Ovelaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Luin ihan samaa ja mietin, jospa hotellitkin kallistuu, kun oli yksi tarjolla satasella ja sitten ykskaks hinta nousi 25%.

   Löschen
  2. Mulla on onneksi kolme vehjettä ja eri yhteyksiä monta, joilla etsiä. 😄

   Löschen
 5. Hi, hi! Sinun pitää nyt sitten vihdoin perehtyä Schengenin alueen matkustusrajoituksiin ja Suomen vaaroihin, ellet ole sitä aikaisemmin tehnyt.
  Ai juu! Ampiaiset ovat kuulemma olleet hyvin äkäisiä , Finnische Luftwaffe!. Jotakin on puukotettu, joku hukkunut Rauman kanaaliin ja joku Vaasasta ajanut moottoritieltä 10 km väärään suuntan. Helsinki on suhteellisen turvallinen paikka - ellet yritä päästä liikennevaloista tai suojatiellä kadun yli.
  Mutta " ei siit o mittää haittaa, jos joskus onnistuu väärinki" , sanoo turkulainen.

  AntwortenLöschen
 6. Juu...kyllä täällä aika vaarallista on. Porot juoksevat pitkin tietä väistämättä autoilijoita, käärmeet vaanivat marjapuskissa ja vihaiset ampiaiset pörräävät festivaaleilla ihmisten ympärillä. Joten hyvä on kun varoitetaan...Tervetuloa kuitenkin tänne suloiseen Suomen maahan.

  AntwortenLöschen
 7. Oletko nyt ihan varma, että uskallat lähteä? Pysyn pois Suomesta, kun olet siellä, sillä sitä vesisadetta ei kestä kukaan!!!!

  AntwortenLöschen