Mittwoch, 17. September 2014

Kuumat kivet ja lämpimät sämpylät

Ostin itselleni eilen ihanan kevyen ja lämpimän kashmiriponchon ja myyjä sanoi niiden menevän kaupaksi kuin "warme Semmeln" eli lämpimät sämpylät ja rupesin ajattelemaan, että suomessahan ne menisivät kuin kuumille kiville. Ranskalaiset puhuvat myös sämpylöistä, ruotsalaiset voista ja englantilaiset kuumasta kakusta. Mistähän nuo suomen kielen kivet ovat peräisin, saunastako?
Varmaan tunnistatte, että minähän se tuossa tietysti poseeraan päivän asussa.


Foto: www.peterhahn.de

Kashmiria ei tänään todellakaan tarvita, sillä taivas on pilvetön ja ilmatieteen laitos lupaa meille +26C  (sorry Clarissa, taas tuli säätiedotus).
Viiden minuutin päästä suomalainen kummipoika laskeutuu Frankfurtin kentälle ja hyppää junaan ja tulee moikkaamaan Kölnin kummituksia, uskollinen kaveri, joka jaksaa pitää yhteyttä ja nähdä vaivaa kiertää pitempikin lenkki tavatakseen, juuri sellainen kummisuhde mitä toivoisikin.

29 Kommentare:

 1. Ihana neule. Kadehdittavan lämmin sää teillä. Helsingissä paistaa aurinko ja metsäpolut suorastaan houkuttelevat iltakävelyille. Tuletko seuraksi? Tai älä tule, haluan nauttia vielä pitkään aurinkoisen kuulaista syyspäivistä :). Aurinkoisin terveisin, HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Parempi teille, että pysyn kaukana, muuten tulis varmaan syysmyrskyt. :-)

   Löschen
 2. Ihana poncho. Haaveilen koko ajan, että jaksaisin neuloa itselleni oman väriseni, mutta jatkuvasti jollain on sukan tarvetta, joten vähissä on itselle neulomiset olleet jo pitkään.
  Ihania hetkiä kummipojan kanssa!
  Täälläkin on vielä päivisin lähes 20 astetta, mutta yöt ovat alkaneet viiletä ihan nopeassa tahdissa. Lähdemme ensi viikolla esikoisen luokse Kajaaniin ja sinne luvataan maanantaiaamuksi räntäsadetta ja yöpakkasia koko viikolle.

  AntwortenLöschen
 3. Kaunis ja lämmin poncho onkin tarpeen, kun syksy lähenee...hmm...vaikkei sitä nyt aivan heti tarvitakaan. Täällä Berliinissä on luvassa 25 asteen lämpö, koko viikoksi, lähdemme kuitenkin pyöräilemään Lüneberger Heidelle muutamaksi päiväksi. Lämmintä on luvassa sinnekin.
  Nauttikaamma näistä lämpimistä syyspäivistä!

  AntwortenLöschen
 4. Selitys on tosiaan saunakivissä, ainakin Helsingin kaupunginkirjaston mukaan
  http://www.kysy.fi/kysymys/mista-juontuu-sanonta-meni-kuin-kuumille-kiville

  Ihan loogista. :) Hieno päivän asu sulla!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oho,kommentti Siralle meni väärään ruutuun. Katos vaan, hienoa, että suomalaiset käyttää saunaa tuohonkin tarkoitukseen.

   Löschen
 5. Oi, teillä tulee varmaan kiva pyörämatka. Ilmat on tosiaan hienot, melkein sääli, että me "joudutaan" lähtemään Aasiaan ensi viikolla, mutta kun morsiuspari ei ottanut meidän salaisia toiveita huomioon ja pitänyt häät vasta marraskuussa tai eihän se ollut mahdollista, kun opettajavanhemmilla ei ole silloin lomaa.

  AntwortenLöschen
 6. Allu, tuo ponco on ihana ja olen aivan hulluna Hahnin tuotteisiin, kuten tiedät! Minulla on muutamia Hahnin villajakkuja, ja nyt on ulkona aamulla varhain kaupungilla käytössä popliini viitta, josta myös pidän paljon.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tilattu! Tämä kyllä nyt on vastoin sitä mun vaateostolakkoa, mutta syytän sinua yllyttämisestä samalla kun kiitän vinkistä! Se lehti, jossa tämä ponco, oli vallan avaamatta,enkä niitä aina edes ehdi käydä läpi. Yes, P.H. rocks.

   Löschen
  2. Allu, todellakin;) Tässä http://leenalumi.blogspot.fi/2014/09/sunnuntaikavelylla-tulin-synnintuntoon.html Koskee muuten tietysti sinuakin;)

   Löschen
 7. GMTA, tuota ponchoa olen katsellut minäkin!! Sain Hahnilta peruutuksesta huolimatta taas katalogin, kyllästyn täysin siihen valtavaan luettelotulvaan, mitä sieltä saa. Parit twinsetit olen kyllä joskus ostanut sieltä ja nyt näyttääkin se iänikuinen tätimallisto väistyneen nuorekkaamman tieltä.
  Hankalalia muuten nämä säät, kun ei oikein tiedä onko kesä tai syksy, no, teillä on kyllä selvästi kesä. Kummipoikakin pääsee nauttimaan etelän lämmöstä, mikä on hienoa. Voi tätä ikää, aina minä vain näistä ilmoista jaksan vouhottaa:-))

  AntwortenLöschen
 8. Tuommoista olen minäkin katsellut. Ajattelin löytävän omani Saksan risteilyllä ensi kuussa ;).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jännä, että sinäkin. En yhtään tiedä, missä kaupungeissa on Hahnin kauppoja.

   Löschen
 9. Nyt tekee mieli lämpimiä sämpylöitä, lämpimiä neuleita ja kuumia kiviä. Ehkä eniten niitä sämpylöitä kuitenkin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Suomessa pitää varmaan paistaa ne sämpylät itse, täällä niitä saa leipomosta, lämpimiä rapeakuorisia, nam.

   Löschen
 10. Ai tuolta sinä näytät ilman silmälaseja ;)

  Maikki

  AntwortenLöschen
 11. Kaunis poncho! Täällä oli tänään 35 astetta ,joten tuollainen ei ole lainkaan ajankohtainen ....

  AntwortenLöschen
 12. Minä kävin myös noilla sivuilla. Mikä merkki on Uta Raasch? En sitä tuntenut. Ihana pitsimekko, mutta turkasen kallis! HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei sano mulle mitään, mutta näyttää siis netin mukaan olevan joku muotisuunnittelija, joka suunnittelee vaatteita kypsemmälle iälle ja on yhteistyössä Peter Hahnin kanssa

   Löschen
 13. Allu, katsopas joskus se musta pitsimekko, joka on naisella flyygelin ääressä. Nätti, mutta muistaakseni 469 €. Enää en katso, jos on vielä kypsemmälle iälle tarkoitettu :). HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onpas kallis mekko, mutta komeahan se on, mutta sä et ole tosiaan vielä pitkään aikaan kypsä sille. :-)

   Löschen
  2. Tiedän takuulla, mistä mekosta puhutte: Katson sitä ja laulan, että 'yhtä en vain mä saa...' Tuunautan vanhan, ptikän, mustan pitsimekkoni ompelijalla.

   Löschen
  3. se pitsimekko vainoaa mua nyt, ihan sama minkä nettisivun aukaisen, sieltä tulee aina sen mainos.

   Löschen