Montag, 15. September 2014

Pyörän selästä näpättyä

Ajelin aamupäivällä pyörällä kuntosalille ja näpsin sieltä sun täältä kuvia. Aamulla oli aivan harmaata, vaikka t-paita-ilma kuitenkin, nyt jo paistaa taas aurinko, mutta kuvat on nyt valitettavasti harmaalla otettuja.
Melkein meidän nurkan takana on vanha maalaistalo, jonka pihassa on kaksi kaunista kyyhkyslakkaa.


Toisessa lähellä olevassa maalaistalossa ja vihanneskauppa ja pihassa kuljeskelee onnellisia kanoja.
Tykkään näistä vanhoista kiviseinistä.


Muutaman kilometrin päässä ohitan aina vanhan asemarakennuksen, jota parhaillaan saneerataan. Rakennus on vuodelta 1839, jolloin avattiin ensimmäinen junayhteys Saksasta ulkomaille eli Kölnistä Antwerpeniin. Rakennus on ollut pitkään käyttämättä ja ränsistynyt ja nyt se restauroidaan. Allumies on mukana vapaaehtoisprojektissa keräämässä rahaa tähän tarkoitukseen.


Talosta suunnitellaan event-paikkaa juhlia, konsertteja jne varten. Talon ympärillä on kaunis puisto.


Sorsat viettivät läheisen lammen rannalla siestaa.


Muutaman sadan metrin päässä asuvan työkaverini pihassa on kivat puuveistokset, kissa ja kala. Ajattelin, että jos vaikka ottais mallia ja tekisi meillekin jotain tuollaista etupihan piristeeksi.


Kommentare:

 1. Sinullahan on hieno pyöräreitti, kelpaa siinä ajellessa kuvia näpsiä. Täällä on sama, aamusumu hälvenee nopeasti ja aurinko pääsee lämmittämään vielä kesäisesti. Ihailin juuri ikkunasta avautuvaa kultaista metsikköämme ilta-auringossa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Me ei kyllä voida kilpalla teidän hienon metsikkönne kanssa, mutta onhan meillä vähän vihreää eikä pelkkää betonia.

   Löschen
  2. Nämä metsän värit ovat kauniit, mutta syksyisin kaipaan aina kotikaupungin kaduille vaahteranlehtiä potkimaan. (Kokeilen tätä kommentointia eri tietä kuin ennen, saa nähdä auttaako)

   Löschen
  3. Joo, auttoi, kun laitoin profiiliksi Nimi/URL

   Löschen
  4. Hyvä tietää. Kyllä meiltä löytyy vaahteroita, mutta nyt on puut vielä vihreinä. Ja siis meidän kylpypyyhkeen kokoisesta pihasta ei löydy yhtikäs mitään.

   Löschen
 2. Teilläpäin on niin kauniin kuvauksellisia taloja.Kaunis pyöräreitti sulla:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä täällä kelpaa pyöräillä. Pistin muuten taas sanavahvistuksen, kun alkoi tulla kamala liuta roskapostia.

   Löschen
 3. Hienoa, että tuo erikoinen asemarakennus restauroidaan ja pisteet Allumiehelle :)

  Meillä oli tänä aamuna jo pakkasta asteen verran :O Päivällä sitten kuitenkin liki +20 ja oikein mahtava syyssää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On ihan häpeällistä, että rakennus on päästetty niin huonoon kuntoon, mutta kun tappelevat aina kuka maksaa, valtio, osavaltio vai kunta. Oho, pakkasta jo. Meille on luvattu +26C, tosin aamulla oli nyt niin viileää, että söimme aamupalan sisällä.

   Löschen
 4. Antworten
  1. Valitettavasti vain kännykuvia enkä ehtinyt kaikkea kivas kuvaamaan, metsässä meni kaksi ratsastajaa perässään kaksi koiraa, se oli kuin jostain vanhasta englantilaisesta elokuvasta, mutta ennenkuin sain reppuni auki ja kännyn esiin, ne olivat jo liian kaukana.

   Löschen
 5. Hieno pyöräreitti todellakin. Täällä Berliinissä paistaa aurinko jo aamusta alkaen. Ulos olisi pitänyt lähteä, mutta pakko oli selvitellä tiettyjä papariasioita pois. Nyt kuitenkin lähden nauttimaan kesäisestä päivästä

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tänään tuli aurinko jo aikaisin aamulla ja lämmintä riittää.

   Löschen
 6. Jos ei tietäisi niin ei uskoisi, että asutte suurkaupungissa. Punatiiliset rakennukset ja villiviini on kaunis yhdistelmä, varsinkin syksyisin.
  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuo kyyhkyslakkapiha on syksyllä mielettömän kaunis, nyt ei ole vielä ruska-aika. Harmi vaan, että siellä on hyvin usein pakettiauto, joka häiritsee kuvan ottamista, nyt ei ollut, mutta nyt ei ollut taivaskaan sininen.

   Löschen