Dienstag, 28. Oktober 2014

Eilen PhilharmoniassaKöln Comedy Festivalin yhteydessä esiintyi eilen Philharmoniassa bassobaritoni Thomas Quasthoff kabaretistina. Hän lopetti konsertoimisen, kun "menetti" äänensä rakkaan veljensä kuoleman jälkeen muutama vuosi sitten, mikä tarkoittaa sitä, että kyllähän hän vielä osaa hienosti laulaa, mutta on itse sitä mieltä, että ääni ei enää ole täydellinen. Mukana ohjelmassa ja ilmeisesti idean keksinyt oli kabaretisti Michael Frowin ja pianisti Jochen Kilian.
Quasthoff on thalidomiduhri, häneltä puuttuu käsivarret ja hän on hyvin lyhyt ( hän kuvaa itseään: 131cm pitkä, seitsemän sormea, neljä oikealla, kolme vasemmalla) ja kävely on erittäin keinumaista, mutta hän on maailman positiivisin ihminen, kasvanut ihanassa perheessä ja saanut itsekin ihanan perheen, vaimon ja tämän tyttären. Quasthoffin ääni on puheäänenäkin mahtava,  aivan mieletön ja hän osaa loistavasti imitoida eri murteita ja julkkiksia ja tuolla hän parodioi mm. Helmut Kohlia, sekä puheellaan että ilmeillään. Samoin hän osaa imitoida hyvin Hitleriä ja kertoi, että kun joku saksalaislehti kirjoitti vähän rasistisesti hänestä, hän soitti lehteen ja sanoi Hitlerin äänellä "Habt ihr gut gemacht" (teitte hyvin). En tiedä onko totta vai kuuluiko kabaretistiohjelmaan.
Tässä yksi ohjelmanumero Youtubesta, siinä Quasthoff ja Frowin esittelevät, mitä kaikkia palkintoja he ovat vuosien mittaan saaneet, mutta valittavat, että se yksi kaikkein tärkeimmistä on vieläkin saamatta: vuoden kravattimiehen nimitys.Ilta oli todella kiva ja esitys sai ansaitusti standings ovations.


13 Kommentare:

 1. Olen kuunnellut häntä levyltä. En muuten, vaikka on kai aiemmin käynyt Suomessakin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Enpä tiedä, onko hän käynyt Suomessa esiintymässä.

   Löschen
  2. http://www.hs.fi/paivanlehti/kulttuuri/Baritoni+Thomas+Quasthoff+jatkaa+uraansa/a1355207295868

   Löschen
  3. On sitten näköjään Suomessakin käynyt, mutta ihmettelen, miten vähän häntä tunnetaan. Tuo otsikko, että hän jatkaa, on vähän harhaanvievä.

   Löschen
  4. Löytyi myös joku lied-juttu. Mutta ei hän ole kovin tunnettu Suomessa, johtuu ehkä siitä ei-oopperaa laulamisesta.

   Löschen
 2. Täydellinenhän hänen äänensä on edelleen, ainakin meikäläisen korvaan. Oletko kertonut Quasthoffiista aikaisemminkin, tuntuu tutulta, vaikka onhan hän tietenkin maailmankuulu.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ilman muuta edelleen täydellinen, mutta itsestään ei vaan tunnu siltä. En ole varmaan ennen kertonut hänestä.

   Löschen
 3. Minulla taitaa olla Bildungslücke, kun en millään muista tuota laulajaa. Kaiken lisäksi luin Wikipediasta, että hän on ollut proffana Detmoldin musiikkikorkeakoulussa.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, on ollut Detmoldissa ja siitäkin oli joku gag siinä ohjelmassa. Hänellä oli muuten aikanaan vaikeuksia saada opiskelupaikkaa musiikkikorkeakoulusta, kun siellä on pakko soittaa myös pianoa, mutta jotenkin saivat sen byrokratian kierrettyä, onneksi.

   Löschen
 4. Juu, hieno on ääni. Mutta vaikka Saksassa asunkin, en kyllä ole tähän mieheen aikaisemmin törmännyt. Bildungslücke, kuten edellisellä kommentoijalla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kas vaan. En tiedä, pidätkö klassisesta musiikista. Quasthoffin ongelma on ollut myös se, että hän ei ole voinut esiintyä oopperoissa vammaisuutensa takia.

   Löschen
 5. Hieno ääni hänellä:) En ole koskaan kuullut hänestä mutta hienoa että hän on vammastaan huolimatta niin positiivinen .

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli uskomatonta, miten hän veisteli vitsejä itsestään, on ilmeisesti sinut itsensä kanssa ja onnellinen työssään musiikin proffana ja avioliitossaan.

   Löschen