Samstag, 25. Oktober 2014

Jaava II

Borobudur on kaakkois-Aasian suurimpia buddhistisia temppeleitä, niin suuri, että ei mahtunut kuvaankaan. Se on Unescon maailmanperintölistalla. Kuten huomaatte, ihmisillä on "esiliina" päällä. Siellä piti kaikkien laittaa essu, oli sitten jalassa pitkät housut tai lyhyet tai hame.


Reliefejä on muistaakseni viitisen kilometrejä ympäri temppeliä.


Stupat oli täällä kellon muotoisia. Buddhan kuvan deletoin, kun siihen oli tunkenut taas tyhmä turisti mukaan, mutta täältä löytyy kiinnostuneille kuva.Prambanan puolestaan on hindutemppeli, väittävät maailman suurimmaksi. Se ei tehnyt mitenkään erikoista vaikutuista meihin, kun olemme nähneet Intiassa hindutemppeleitä. Kivi oli kovin mustaa ja taivaskin uhkaili ukkosta, mutta panen tähän nyt kuitenkin muistoksi yhden kuvan.


Kivempi kuva tuli tästä perheestä. Indonesian musliminaiset pukeutuvat usein paljon kauniimmin kuin meillä täällä asuvat turkkilaismummot. Ulkona oli varmaan reilusti yli +30C, mutta lapset oli usein puettu kovinkin lämpimästi.


Löytyihän sieltä näiden vähän värittömien kuvien lisäksi myös värejä, mm. lintumarkkinoilta värikkäitä häkkejä ja lintuja. Ihmiset pitävät mielellään kotonaan lintu(j)a häkissä.
Ja väriä löytyi myös kauppahallista. Valitettavasti ei ollut ihan vielä oikea mangosesonki, sillä olen hulluna mangoon.  Papaijaa en ole varmaan koskaan syönyt niin paljon kuin nyt, sitä oli aina hotellin aamiaisella, samoin herkullisia pieniä banaaneja.
Ja väriä löytyi myös kuorma-auton lavalta, tämä iloinen porukka, melkein ehtivät jo bussimme ohi, kun tajusin ottaa kameran esille.
12 Kommentare:

 1. Kiva kuvakertomus jälleen. Te maailmanmatkaajat olette varmaan tulleet vähän immuuneiks i– kyllä tuo hindutemppeli minuun teki vaikutuksen jo kuvankin perusteella ja olipa mahtava buddha!. Perhekuvassa nuo vaatteet ovat kauniit hunnusta huolimatta, mutta miten ne Indonesian muslimimummot pukeutuvat:-))

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mielestäni mummot ei olleet ihan niinkuin täkäläiset ja tänään, kun haettiin lanko lentokentältä, katselin täkäläisiä nuorempia, jotka odottivat Istanbulin konetta, ja aika villit oli huivit ja kankaat, ei niin hienostuneita kuin tuo kuva nuori lady.

   Löschen
 2. Onnellisen näköinen pariskunta ja asu on mielestäni kaunis - huntu ei haittaa lainkaan. Kovin on värikästä tuo pukeutuminen muuten, värikkäitä ovat myös hedelmät. Mielenkiintoinen matka teillä tuntuu olleen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli oikein mielenkiintoinen, oltiin paljon tyytyväisempiä kuin viime vuoden Omanin matkaan.

   Löschen
 3. Taas niin ihania kuvia väreineen kaikkineen. Samaa tosin ihmettelin kuin sie; miksi lapset on puettu noin lämpimästi?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. mutta ei väreiltään silti pysty kilpailemaan Intian kanssa.

   Löschen
 4. Ihania värejä torilla! Ja upea tuo paikka,ja mitkä maisemat!
  Miten ihmeessä joku voi pukeutua noin lämpimästi kun on sekä kuumaa että kosteaa....beats me,,,
  Kaunis asu naisella kuitenkin.
  Ihana kuvareportaasi Allu:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Muistan, että isän Bulgariassa 1950/60-luvun vaihteessa ottamissa kuvissa miehet istuivat musta palttoo ja karvalakki päässä hiekkarannalla keskellä kesää, sanoivat, että vaatteet eristää.

   Löschen
 5. Onpas komeat pytingit siellä. Huh huh. Tuo kolkka maapalloa on minulle täysi tuntematon. Mukavahan se olisi käydä jos joskus voittaisi siinä lotossa. Ei vain tule edelleenkään lotottua:).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hyvä, että et lottoa, Allumies on matemaatikko ja sanoo aina, miten paljon voittaa, kun EI pelaa, se kannattaa! Lennon saa aika edullisesti, mutta kun ottaa sen 5x, ei se olekaan enää edullistaa.

   Löschen
 6. Tuo Borobudur on aivan mieleton. Olen nahnyt sen monesti televisiossakin ja se nayttaa aina yhta kiehtovalta. Sadunomaiselta. Teilla on kylla ollut aivan mielettoman upea reissu.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli se kyllä mahtava, valtavan iso, mutta sielläkin oli läkähdyttävän kuumaa ja me nyt täällä nautitaan sitten raikkaasta syysilmasta, +15C on ihan mukava lokakuun sää.

   Löschen