Mittwoch, 17. Dezember 2014

Joulupyramidi ja tekijänoikeudet

Laitoin vuosia sitten Juutuubiin pienen videon pätkän erzgebirgeläisestä joulupyramidistani. Nauhoittaessani sitä huoneessa oli musiikki mielestäni aika hiljaa päällä, Anne-Sofi Otter lauloi Koppången. Jonkun ajan päästä Juutuubiin oli ilmestynyt videoni alle esittäjän ja laulun nimi ja sitten aika pitkän ajan päästä video oli kokonaan hävinnyt. Tuntui jotenkin hurjalta, että Kuukelin salapoliisi vai kuka siinä nyt olikaan asialla nuuskii niin tarkkaan netin läpi ja tunnistaa, mitä meillä soi radiossa.
Yritin nyt nauhoittaa uudelleen pyramidin pyörimistä ilman musiikkia, vaikka olisinhan mä voinut tietysti itse luritella jonkun kauniin joululaulun, mutta ehkä siitäkin tekijänoikeustoimisto alkaisi vaatia maksua joten jätetään mykkäfilmiksi. Jonkinlainen niskajumppa on valitettavasti tarpeen, sillä en osaa kääntää videota.

20 Kommentare:

 1. Hieno, tuohan on monimutkainen versio enkelikellosta.
  Kuukkeli tietää meistä kaiken ja vähän enemmänkin...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se on vanha ja käsityötä Oberwiesenthalista, josta on myös mäkihyppääjä Jens Weißflog kotoisin. Kynttilän pitimet keikkuu vähän enkä uskalla laittaa tavallista pitkää kynttilää ja käytän siksi noita isoja tuikkuja. Pelkäsin, että niiden lämpö ei riitä pyörittämään pyramidia, mutta kyllä se riittää kuten kuvasta näkyy.
   Kyllä joskus ihan pelottaa tuo kuukkeli.

   Löschen
 2. Kun katsoin edellisen versiosi, kuului se hieno Anne-Sofi Otterin laulu, eli Suomessa sitä saa kuunnella, mutta täällä ei saa kuunnlella Dylanin esittämää This dream of you, joka soi taustalla, kun ajettiin autolla eikä Mors lilla Ollea, kun pikkupojat leikkivät ja levy soi taustalla. Molemmista on ääni otettu pois. Kukahan niitä tarkkailee:-(

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siis mitä, näetkö sä vielä sen vanhan version????? Kyllä se Otterin laulu niin kauan täälläkin kuului kunnes panivat koko videon pois vai olenko mä niin tyhmä, etten löydä sitä enää??
   This dream of you kuuluu täällä Spotifyssa. Täällähän Gema eli täkäläinen teosto meinas alkaa ottaa maksuja, jos lastentarhat kopio laulujen tekstejä.

   Löschen
  2. Täällä se on ainakin meillä.
   Kyllä youtubistakin muuten kuuluu tuo Dylan, mutta se ei saa kuulua meidän omissa videoissa, sama koskee tuota lastenlaulua.

   Löschen
  3. Mikä ihmeen mysteeri tässä nyt on. En saanut tuota linkkiäsi millään auki kännykästä, kun ratikassa yritin, tuli joku ihme viesti, että video ei ole olemassa. Nyt yritin kotona ja se aukes, mutta sitä ei ole mielestäni mun videolistalla muiden joukossa. Ei ymmärrä.

   Löschen
  4. Ei näy Berliinissäkään tätä videoa. Ei ole olemassakaan, sanoi Clarissan antama vinkki.

   Löschen
  5. Sira kiitos, luulin itseäni jo ihan hulluksi, mutta ehkä en sittenkään ole.

   Löschen
  6. Kävin taas kuuntelemassa tuota kaunista Otterin laulua, 13.12.2011 olit sen ladannut blogiisi. Saksassa pätee näköjään googlella eri säännöt kuin täällä. Menepä tänne ja kerro kuuluuko siellä tuo mun musiikki. Täällähän ei enää kuulu.

   Löschen
  7. Ei kuulu hiirenhiuskaustakaan, teilläpä on hiljainen autokin.

   Löschen
  8. Googlen porukkaa kai häiritsi autonkin ääni, tai ehkä ne pelkää, että me vaadittaisiin siitä tekijänoikeuspalkkioita.

   Löschen
  9. Kovin oli hiljainen matka. niin hiljainen autokin, että ei kuulunut muuta kuin hiljaisuutta.

   Löschen
  10. Allu, minulle on monasti tullut jostain biisistä ilmoitus, että 'tätä kappaletta ei saa esittää Suomessa'. Tällainen oli pitkään mm. Lisa Nilssonin ja Aki Sirkesalon levy Mysteriet. Ensin sai, sitten ei saanut ja muutaman vuoden päästä se oli vapautettu taas. Kuka kumma noita jaksaa kytätä...

   Löschen
  11. Suomessa Youtube tietääkseni rahoittaa tekijänpalkinnot mainoksilla, täällä ei ole juuri mainoksia ja siksi monet videot ei näy täällä lainkaan.

   Löschen
 3. Ei ole todellista o_O onko jollain oikeasti aikaa ja viitseliäisyyttä tuollaiseen kaivamiseen? Vai onko siellä tonttuarmeija poistamassa tuhmien tekijänoikeuksia rikkovien ihmisten videoita...

  Hieno pyramidi :)
  Tanja Tukholmasta

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sen on tehnyt joku vanha pappa ja ostin sen 1990 kuin sian säkissä, maksoin 500 DEM enkä ollut edes nähnyt koko laitetta. Ystäväni toi sen Erzgebirgestä Berliiniin ja me haettiin se sieltä.

   Löschen
 4. ❀Onnettaren suosikkina
  sinä tänään olla saat.
  Olkoon juhlasi iloiset
  ja tosi railakkaat! ❀✿

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oi miten hienosi ruonsuonesi sykkii, kiitos kaunis <3

   Löschen
  2. En runoile noin kauniisti kuin tuo edellinen mutta olkoon juhlasi iloisen railakkaat!♫☼♥

   Löschen