Freitag, 5. Dezember 2014

Shoplifting

Sunnuntai-iltana, laittaessamme vieraille hanhenkoipia, vanha keittotasomme alkoi reistailla, levyt menivät päälle ja pois päältä ja jäivät sitten kokonaan päälle niin että oli pakko ottaa sulakkeet välillä pois. Kun kuvittelin, miten tämä voisi tapahtua jouluna, kun meillä on ilmeisesti sekä kiinalaisia että singaporelaisia vieraita ja paljon ruoan valmistamista, oli selvä, että on saatava heti uusi keittotaso. Keittotasoja on tarjolla satoja ja monien mutkien kautta löytyi sitten induktiotaso, joka on kooltaan sopiva työpöytämme aukkoon, ja se toimitetaan nyt maanantaiaamuna. Hellassa ei ole "levyjä", vaan se kuumenee siitä kohtaa mihin laittaa kattilan. On siinä varmaan vähän opettelemista, kun on tottunut vanhaan hitaaseen liesitasoon.


Posti toi Suomesta jakkaran, joka sopii yhteen mikkihiirinojatuolimme kanssa, jonka toinen korva on samaa väriä kuin jakkaran istuin.


kuva: finnishdesignshop.fi

Yleiskonekin ostettiin (punainen) ja saimme jopa vähän tingittyä, sillä netin kautta se olisi ollut halvempi, mutta oikeastaan ostan mieluummin kaupasta, jossa saa nähdä sen tavaran fyysisesti eikä vain kuvana. Tulivat kivasti hinnassa vastaan ja saimme nyt koneen lisäksi pastalaitteen ja lihamyllyn. Sama kauppa myy kaikenlaista leivontatarvetta ja kävin ensin kellarikerroksessa hakemassa koristetähtösiä pipareihin. Kassa on katutasossa ja siinä on myös yleiskoneet. Tökkäsin pienen tähtiputkilon Allumiehen käteen, kun aloin etsiä nettikauppahintoja käsilaukustani näyttääkseni niitä myyjälle. Siinä sitten neuvoteltiin, mitä lisälaitteita haluamme ja päätimme sitten ottaa ne kolme osaa ja kuljetimme ne kassalle. Kotona aloin sitten ihmetellä, että minnekäs ne tähtikoristeet jäivät. Heh heh, Allumiehen taskustahan ne löytyivät. Oli parkkeerannut ne sinne, kun ei ollut tarpeeksi käsiä ja täysin unohtanut siinä hässäkässä. Rehellinen suomalainen kun olen, tuli heti todella huono omatunto, mutta olen nyt puhunut itseni ympäri, että en lähde maksamaan neljän euron ratikkamaksua 3,90 euron "ostoksen" takia ja pidän sen kaupan joululahjana, kun me sentään jätimme heille 750 euroa ostoksistamme.


21 Kommentare:

 1. Heh, mä itse asiassa tilasin myös alunperin tuollaisen Hella Jongerius -version jakkarasta (vaaleansinisenä), mutta nelijalkaisena. Tein tilauksen jo heinäkuussa, mutta Artekin päässä kesti ja kesti niin, että peruin lopulta tilauksen ja ostin tuon valkoisen hulluilta päiviltä, kun sattui olemaan siellä niin hyvään hintaan.

  Tuliko koneeksi nyt Kitchen Aid?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei vaan Ankarsrum. Maallikkona uskon väitökseen, että 800w moottori on tehokkaampi kuin 300w KA:ssa. Tässä moottori pyörittää kulhoa eikä mene sen "käsivarren" kautta vispilään, jossa muka jää matkalle energiaa mutta tiedä häntä, ei kai se niin tärkeä asia ole, mutta mua viehätti nostalginen ulkonäkökin.

   Löschen
 2. Aha, toihan on mainio keittiötaso! Vinha juttu, että lämpiää vain kattilan kodahlla. Vahingoitin meidän keittiötason lasipinnan pari vuotta sitten, ja siintä saakka olen haaveillut uudesta... Kerro ihmeessä miten käytännössä toimii, saatanpa seurata suositusta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Uusia keraamisia tasoja saa nyt rajattomana eli on kätevä, kun saa laittaa kattilat tarpeen mukaan sinne sun tänne.

   Löschen
 3. Kyllä ne kuule valvontakameroistaan näkivät, kun tähtikosristeet sujahtivat taskuun. Menkää nyt hyvät ihmiset maksamaan se 3,90€, muuten tulee poliisisetä ja vie Allumiehen jouluksi vankilaan ;-D Siinä sä sitten olet yksin keittiössä hienojen hellojen ja koneiden kanssa. Sitä paitsi, kauppias ilahtuu rehellisyydestänne niin paljon, että antaa palkkioksi lisää koristeita, kun tulette kauppaan puuskuttaen ja posket punoittaen (säästitte siis sen ratikkamaksun).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kai sitä täytyy nyt sitten aina pelästyä, kun ovikello soi, sillä mehän maksettiin kortilla eli henkilöllisyys on tiedossa. Mutta toisaalta me saatiin pakettihinta koko ostoksille, eikös ne pienet tähdetkin kuulu siihen pakettiin?? :D

   Löschen
 4. No joo, tuollaista voi nyt sattua, varsinkin näin joulun aikaan, kun on kaikkea ajatuksissa ja kiirettä pitää. Mutta kun tavarat ovat tiskillä eikä niistä ole veloitettu mitään, niin sitä jo ihmettelen. Näin tapahtui minulle kerran, huomasin asian vasta kotona.

  AntwortenLöschen
 5. Minulla on niin valpas omatunto, että jään vatvomaan jos jotakin jää vahingossa maksamatta. Yleensä maksan sitten seuraavalla kerralla kauppaan mennessä. Nyt on vielä yhdet liidut mieltä rasittamassa, mutta toivottavasti muistan ne seuraavalla kerralla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä muakin tuollaiset asiat mietityttää, varsinkin jos on kysymys jostain pikkuputiikista, mutta isoille konserneille noi on peanuts.

   Löschen
 6. Onnea uusista koneista. Ihan melkeis kuolasin tuota saumatonta, rajatonta. Olen pikkusen heikkona koneisiin ;)
  Teille onkin tulossa mukava joulu :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. MInäkin jännitän vähän sitä hellaa, varmaan on alussa totuttelemista ja halusin sen ihan heti, että ehdin ennen joulua harjoitella. Ihan kiva, että tulee vieraita, meillä kun ei ole sukulaisia,on pakko juhlia ystävien kanssa tai sitten voitaisi tietenkin tuijotella toinen toisiamme.

   Löschen
  2. Ystäväjoulu kuulostaa ihan yhtä hyvältä kuin sukulaisjoulu. Eikös se ole pääasia, että saa mukavia ihmisiä ympärilleen 😊 vaikka sitten vaan sen oman kullan jos ei muita. Minusta sellainenkaan joulu ei olisi huono. Ehkä joskus miehen kanssa sellaisen järjestämmekin. Mökki Alpeilla tai Eiffelillä, vain me kaksi ja takkatuli 😊 ei kuulosta ollenkaan huonolta.

   Minusta joulu saa olla sellainen kuin millaisen siitä kukakin haluaa tehdä. Kuulosti kivalta, että laitatte ystäville joulua <3

   Löschen
 7. Onnea uuden laitteiden johdosta.Ankarsrum on tosi hieno kone;olen joskus täällä sen perään kuolailllut kaupassa vaikka itselläni on ihan hyvä kone kotonakin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nohö. Pitääkö siitä nyt ottaa sitten minunkin kuitenkin selvää, vaikka olin jo päättänyt että meille se KA tulee kun muutan pysyvämmin Ranskaan.

   Allun kokemuksia odotan kirjattavaksi tänne :)

   Löschen
 8. Oliko se kauppa siis se Kölnin ihan ihanin kauppa, missä mekin aina käydään? Siinä on hyvä kahvila kulmittain:)

  AntwortenLöschen
 9. Onnea uudelle Assistentille ja keittotasolle! Tässä keittiöremppaan suunnitellessa huomasin, että induktiotasoja, kuten kaikkia muitakin laitteita, on valtavan paljon (ja sitten kun löydät laitteen, jonka haluat, niin sitä ei ole koko maassa...). Meidänkin uudessa tasossa on astian mukaan muuntuva alue.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä on nyt ostajan markkinat ja tasoja olis ollut vaikka kuinka paljon kahden päivän sisällä saatavana, mutta ehtivät vasta maanantaina tuomaan. Piti vain miettiä, mikä niistä on paras, jossain oli esim. ne "levyt" ja niin lähellä toisiaan, että siinä tulisi kattiloille riitaa. En ymmärrä, miksi valmistaja ei ole jakanut niitä levyjä kauemmaksi toisistaan, kun tasolla olis ollut tilaa. Me otettiin nyt sama leveys kuin ennen eli 70cm, 60cm on täällä se standardileveys.

   Löschen
 10. Ai kun olen tykännyt jouluista Alpeilla ihan vain sitä toista tuijotellen apartementissa talossa, jossa on sauna, jonka voi käydä laittamassa päälle kun tulee rinteestä. Valmiit ruuat säilyy hyvin kylmässä autossa, senkun vain lämmittää laatikot ja lihat. Kaupasta haetaan tuoreet jutut ja herkut. Joulunalusviikko ja pyhät on vielä rauhallista aikaa. Jos ei välitä hurlumheistä kannattaa häipyä ennen vuodenvaihdetta.
  t. paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. JOs lähtisin jouluksi pois kotoa, sitten kyllä Alpeille. Ensi vuonna pääsemme ehkä Lappiin, se olisi kiva eksoottinen kokemus.

   Löschen