Dienstag, 9. Dezember 2014

Tomaattiappetizer

Sivelin voitaikinalevyn Dijon-sinapilla ja laitoin päälle puolikkaita kirsikkatomaatteja, jotka maustoin sormisuolalla ja mustapippurilla. Paistoin pellillä uunissa ja leikkasin sitten sormipaloiksi ja tarjosin aperitiivin kanssa, namskis,  oli hyvää ja helppotekoista.


16 Kommentare:

 1. Tuon mieki osaan tehdä, kiitos taas neuvosta!

  AntwortenLöschen
 2. Kiitos, oikein kätevä ohje! Taidan vielä lisätä siihen fetaa. Mutta mitä keksisit laittaa sinapin sijaan? Ehkei tarvii mitään?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei kai se mitään tarvi, sinappi on vaan hyvä mauste (jos siitä tykkää). Tai ehkä sivellä vähän ranskankermaa päälle.

   Löschen
 3. Siis tuo on niin herkullista, että vesi tässä tulee kielelle. Slurp! Onkin jo pitkä aika siitä, kun viimeksi noita tein.
  Makeana versiona yhtä helppo: päälle aprikoosinpuolikas ja raesokeria, voidellaan munalla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Aprikoosi sopii varmaan myös hyvin. Itse olen tehnyt makean version niin, että olen ripotetellut päälle mantelijauheen ja ruokosokerin/fariinisokerin sekoitusta ja sitten leikannut pakasteesta otetusta valkoisesta nougatista ohuita viipaleita ja laittanut tuoretta viikunaa, mutta sitä ei taida löytyä ihan joka kaupasta Suomessa, ehkä säilykeaprikoosikin sopisi. Nougatin päälle olen vielä pirskotellut Crema di Balsamicoa.

   Löschen
  2. Kokeilemisen arvoinen tuokin. Tuoreita viikunoita löytyy kyllä, luomunakin.

   Löschen
  3. Muistini pettää, Helenahan kirjoittikin tässä keskustelussa, että Turusta niitä saa harvoin eli kyllä niitä siis joskus saakin. Muistelin, ettei niitä ole ollenkaan kaupoissa niinkuin ei ollut lapsuudessani. Ehkä ajat on muuttuneet neljässä vuodessa ja niitä saa nyt paremmin jopa Turusta. :-) Itse on ole koskaan etsinyt Suomesta tuoreita viikunoita, muistelin vaan näitä vanhoja kommentteja. Tänään ostin kuivattuja, kun aion paistaa Früchtebrot tällä reseptillä.

   Löschen
  4. Nyt sä olet kuin täkäläiset Ruotsiin muuttaneet, luulevat nimittäin, että Suomi pysyy ajassa paikallaan, kun muualla mennään vauhdilla eteenpäin:-)) Ensi kerralla voit käväistä vaikkapa Prisman hedelmätiskillä. Kuitenkin suosin enemmän paremmin säilyviä kuivattuja viikunoita, mutta aina vain luomuna ilman myrkkyjä. Früchtebrot, nam.

   Löschen
  5. Enemmänkin ihmettelin silloin neljä vuotta sitten, että Suomen Turussa ei ollut niitä niin vaan saatavilla, muuten en olis sitä reseptiäkään laittanut blogiin, jos en olisi lähtenyt siitä, että Suomessa saa viikunoita. Tiedätkö muuten onko Suomessa nyt kaupoissa Schattenmorellen im Glas? Joku ihminen väitti, että niitä ei olisi, mutta ei ehkä osannut etsiä. Onkohan niitä Lidlillä?

   Löschen
  6. Varmaan on Lidlissä, pakkohan niistä on löytää, mutta onhan niitä näköjään muuallakin "Näitä hapankirsikoita muuten löytyy saksalaisena purkituksena ainakin lähes kaikkien suppareiden hyllyistä." En nyt muista, mistä itse olen joskus ostanut, tai toinko Saksasta.

   Löschen
 4. Hei tuo tuntuu mukavan helpolta ja kokeilemisen arvoiselta. Pitääkö ne syödä lämpimänä vai voiko tarjota myös kylmänä?

  AntwortenLöschen