Dienstag, 13. Januar 2015

Muutto lintu, Suomentalvi ja voikun

Kaikkea sitä löytää, kun penkoo kellarin laatikoita ja avaa sieltä löytämänsä vanhan ruskean kirjekuoren. Sieltä tulee esiin valokuva lumitöissä olevasta pikku-Allusta naapurin pojan kanssa, josta tulikin sitten aikuisena julkisuuden henkilö.


Runojakin on näköjään tullut kirjoitettua, tässä palaselle rikkinäistä ruskeaa paperia. Oikeinkirjoituksessa olisikin analysointihommia Aristoteleen kantapäälle ja Yhdyssana on yhdyssana-ryhmään, mutta ehkä antavat anteeksi, sillä olin kovin nuori tuon kirjoittaessani.


23 Kommentare:

 1. Ihanat muistot ja vielä oikein julkkiksella:).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Noita on kyllä kiva löytää vuosikymmenien jälkeen.

   Löschen
 2. Vanhoja kuvia on kyllä kiva katsella ja miettiä, mitä niistä naapurin pojista ja tytöistä on tullut.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mulla on ihmeen paljon vielä kontakteja naapurien lapsiin, meillä oli aika vakaa ja homogeeninen naapuristo.

   Löschen
 3. Allun aarrteita! Minkäs alan julkkis tusta poikaystävästä tuli?
  Tulin just talvi-iltalenkiltä, oli mahtava sää.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi, mitä ihania aarteita oletkaan löytänyt. Lapsuuden kavereista saattoi tulla myös julkkiksia. Runo on liikuttava ja kuvitustakin on. Vanhempasi ovat olleet viisaita, kun ovat tallentaneet tuon runon.

   Löschen
  2. En uskalla sanoa ilman lupaa kuka kuvassa on. En ole ollut yhteydessä, olen viimeksi nähnyt presidentinlinnassa, siis en itse ollut näkemässä vaan tv:ssä. On tosi kiva, ettei isä ole heittänyt tuota papeririepua roskikseen.

   Löschen
 4. Ei sitä koskaan lapsena tiedä, kenen kanssa tulee leikkineeksi! Ihana kuva, ja runo on kovin hellyttävä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei tosiaankaan tiedä, mitä kenestäkin tulee. Naapurin tytön vanhemmat kielsivät tyttöä seurustelemasta yhden luokkakaverin kanssa. Miehestä tuli sitten myöhemmin Suomen pääministeri ja usein mietimme, katuikohan tytön vanhemmat asiaa.

   Löschen
  2. Hih hih! Kihertää, HK

   Löschen
 5. Lumityöt eivät odota - paitsi nyt kun on tosi liukasta. Miten muuten kävi niiden kaitafilmien, en muista lukeneeni, ehkä oletkin kirjoittanut niistä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sain puolen tunnin jakson digitalisoituna takaisin ja ihmeen hyviä tuli, me kun pelättiin, että nauhat saattaisi olla osittain murtuneet. On kyllä kiva katsoa kun hyppään narua naapurin lasten kanssa ja olen uimassa.

   Löschen
 6. Heips! Palaan sähköpostiviestittelyymme tässä lähiaikoina. Ihan julkkikselta näyttävät kuvassa molemmat söpöliinit. Sama on pojan katse kuin yhdellä hienoimmista opettajistani, taitavat olla veljeksiä. Eilen oli lumityöpäivä ja tänään on vetinen päivä. Voisin siis tilata sinut tarvittaessa lumitöihin. Kuvan perusteella homma pelittäisi. Lämpimät terveiset, HK

  AntwortenLöschen
 7. Voi että on ihania lapsukaisia lumitöissä. Ja runo on todella kiva. Sinussa taisi olla tuolloin runoilijan vikaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Taisi runosuoni lakata tuon runon jälkeen sykkimästä. :-)

   Löschen
 8. Selvää julkkisainesta näkyy jo molemmissa lapsukaisissa :) Upeaa, että on säilynyt tuollaisia aarteita. Olen varma, että rikas runosuoni on vielä olemassa, pitää vaan vähän kaivaa esiin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Runosuoni on loppunut viimeistään siinä vaiheessa, kun saksasta on tullut pääkieli.

   Löschen
 9. Arvokkaita muistoja lapsuudestasi, aivan ihania♡. Kun noin hienosti runoilit jo lapsena, osaat varmaan tehdä sen tänäkin päivänä. Ei se taito noin vain katoa, unohda estot ja anna runosuonen pulputa! Älä nyt vain sano, että koulu pilasi tuon taidon – useinhan niin on, valitettavasti.
  Saimme 9veeltä melkein samanlaisen runon, linnuista siinäkin tunnelmoitiin. Hänhän käy koulua, jossa oma luovuus on se keskeisin asia, joten toivon runoiluinnon säilyvän.
  Noista julkisuuden henkilöistä tulee mieleen oman aikani lyska, jonka pojat kertasivat useammankin luokan ja nyt heitä sitten näkee menestyneinä johtavilla paikoilla. Olivat kai niin aktiivisia jo kouluaikana. Eipä sillä, tuli minunkin tyttölyskastani monta tunnettua henkilöä, joiden siivellä saa tässä ylpeillä:-))

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olihan mulla tunnettuja koulukavereitakin, yksi tunnetuimmista Arvo Ylppö! :D

   Löschen
  2. Nyt meni kyllä yli ymmärrykseni:-O Et kai sä nyt saman ikäinen ole kuin A.Y. !!

   Löschen
  3. Mitenkäs sä sen huomasit? Enhän mä sanonut LUOKKAkaveri, sama koulu vaan.

   Löschen
 10. Ihana pikku Allu! Ja hymy säilynyt samanlaisena tähän päivään asti;D

  AntwortenLöschen