Mittwoch, 25. Februar 2015

Keskiviikkona kävelyllä kasvitieteellisessä
Kaikkein kirkkaimmat värit oli tietenkin taas Oskarilla ja Moritzilla.


22 Kommentare:

 1. Allu, no eikä...Tuo kolkki kuva nostaa nyt niin liikaa matkakuumetta ja tänä KEVÄÄNÄ ei nyt sinne, eikä minnekään, vaan vasta syksyllä. Miten noin runsas kenttä krookuksia voikaan näyttää noin hurmaavalta <3

  AntwortenLöschen
 2. Onpas keväistä. Täälläkin on siinä mielessä, että kadut on sulat ja pyörät voisi sen puoleen taas ottaa käyttöön. Muuten onkin sitten ankean harmaata ja tihkua.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Katselin juuri vanhoja kaitafilmejä, joista näkyi, että lumi oli sulanut talon eteläseinän edestä ja olin päässyt hyppäämään ruutua, silloin vuonna kivi ja kirves.

   Löschen
 3. Kevät toi kevät toi maalarin.... , mitkä värit! Kukat ja koko muukin luonto luulee, että talvea ei enää ole olemassakaan, siellä vielä vähemmän kuin täällä. No olihan meillä välillä luntakin, mutta ei pakkasia. Euroopassa kun olemme kierrelleet aikaisempina vuosina juuri näihin aikoihin, ei tuollainen upea kukkaloisto ole koskaan tullut meitä vastaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Periaatteessa kyllä jotkut krookuslajit kukkii ihan jo helmikuussa, toiset sitten vasta huhtikuussa ehkä. Die Frühjahrskrokusse blühen im Februar/März, mit Ausnahme der großblumigen Krokusse, deren Blüten im März/April erscheinen.

   Löschen
 4. Onpas teillä keväistä. Täällä olen nähnyt muutaman pienen pienen kevätesikon ja maasta kurkkivan krookuksen alun. Kaupungin korkeus (400m täällä) kumoaa varmaan sen, että olemme etelämmässä. Odotan innolla magnolia-aikaa, sitä kun ei kotona ole.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä se korkeus tekee kaiken viileämmäksi, me ollaan täällä keskivuoristojen suojassa "kattilassa", mutta jos lähdetään ajamaan tunti pari, ollaan jo 700-800m korkeudella ja siellä on aina paljon viileämpää. Magnolian nuppuja näin tänään, ihania puita, mutta kukat vaan kuihtuu turhan nopeasti.

   Löschen
 5. Meillä tytär kaatui tänään hiekoittamattomalla koulun pihalla. Polvi auki ja farkut puhki. Lonkka meni kipeäksi ja mustaksi. Perheemme urheilija, mutta kävellessään liukastui. Terv. HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Noi voi, hyvä vaan, ettei luita katkennut sanoo Nimimerkki Kokemusta on

   Löschen
 6. Ihania kuvia halusin vielä sanoa! HK

  AntwortenLöschen
 7. Muistan vielä kun meillä Wipperfürthissä oli lunta ja jäätä ja teillä siellä kattilassa jo kevät täysillä menossa.
  Ei täällä susirajallakaan nykyisin enää normaalia ole. Tänään laskettiin kaatsilla n.100 harmaalokkia, mitä RJ ei muista koskaan helmikuussa täällä nähneensä. Niin tuo ilmasto näyttää muuttuvan. Mutta täälläkin oli illalla pahuksen liukasta, ilman Eisbugeja olis ollu vaarallista liikkua.

  Kaunista kevättä
  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Suomessahan se ilmaston lämpeneminen taitaa olla vielä paljon pahempaa kuin täällä.

   Löschen
 8. Ihania krookusmattoja. Meillä menossa se kurjin vaihe, märkää ja likaista. En tiedä onko se ilmaston lämpeneminen täällä sen pahempaa kuin muuallakaan. Olen lueskellut vanhoja lehtiä ja tällaisia talvia on ollut aiemminkin. Joskus nelkytluvulla pysyvä lumi on tullut vasta 22.2. Suomeen, joten mitenkähän silloin on mietitty ilmaston lämpenemistä? Ja äidilläni on kuva joululta 1956 kun on aivan lumetonta. Suhtaudun vähän skeptisesti koko ilmaston lämpenemiseen, tietysti me aiheutamme itse vahinkoa ympäristölle, mutta kaikkia ääri-ilmiöitä kun ilmeisesti kuitenkin ollut aina.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On niitä lumettomia jouluja ollut ainakin eteläisessä Suomessa useinkin. Kun isäni vielä eli, olimme joulut Suomessa ja lunta alkoi tulla, kun uudenvuoden jälkeen lähdimme lentokentälle. Se oli jo vitsi meidän ystäväpiirissä, kun kaikki tiesivät, että Allumies olisi halunnut lunta.

   Löschen
 9. Juu, kevät koittaa täälläkin. Kulkiessani hautausmaan läpi bussille nurmikko on sinertävän keltainen kukkaloistossaan. Aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja helmikuun pakkasista ja hangeista voi vain uneksia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On tosiaan ihanan aurinkoista, mutta ei kamalan lämmintä, meillä on +7C, ei taida Suomessakaan olla paljon kylmempi.

   Löschen
 10. Kohta minullakin krookukset kukkivat puutarhassa, enää vain viikkoja! Ja tänä aamuna kukkivat jo lumikellot, jouluruusu kukkii heti kun lumi suli sen päältä. Että kyllä se kevät tulee tännekin! Kadut ja jalkakäytävät sekä pihat ovat täynnä soraa ja sepeliä, leppä kukkii lähitienoilla....

  AntwortenLöschen
 11. Wau miten ihanan keväistä! Tulee ihan ikävä tuttuihin maisemiin. Heljä (eipä ole hiihtokelejä oikein enää pohjoisen etelässäkään...)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On tosiaan nyt kevään tuntu, meidänkin pihassa kukkii lumikellot, mutta krookukset ei ole ihan noin pitkällä vielä,

   Löschen