Montag, 23. Februar 2015

Kulttuuria viikonloppuna

Oikeastaan meinasin laittaa otsikoksi kusi ja kulttuuri, mutta en sitten kuitenkaan kehdannut. Lauantaina mulla oli nimittäin p-päivä, jolloin keräsin taas vuorokauden virtsan laboratoriotutkimusta varten. Sellaisena päivänä en halua lähteä  pois kotoa ja kotonakin teen varotoimenpiteitä keräyksen onnistumisen takia, mm. tällaista:


Meillä on talossa kolme vessaa ja kun pelkään aina, että menen vahingossa liruttelemaan pönttöön, laitoin kaikkien pönttöjen päälle jonkun esineen muistuttamaan asiasta.

Sunnuntaina pääsin onneksi taas ulos ja sitten oli kulttuurin vuoro, sillä lähdimme Bonniin Saksan liittotasavallan taidehalliin, jossa oli näyttely jumalaisesta Michelangelosta ja hänen uskomattomasta vaikutuksestaan Euroopan taiteeseen 500 vuoden aikana. Hän on tosiaan ollut tärkeä esimerkki lähes kaikille taiteilijoille. Alkoi tehdä mieli lukea uudelleen Irving Stonen kirja Michelangelosta, sen pitäisi löytyä jostain meidän kirjahyllystä anoppilan perintönä ja muistan pitäneeni siitä kovasti.

Kun näyttelyssä ei saanut valokuvata, näppäsin Bonnissa puistossa pari muuta kuvaa.

Kevättä ilmassa, narsisseja Stadtgartenissaja Ludwig van B samaisessa puistossa. Beethovenin pää on tuo alempi, valitettavasti vähän vastavarjossa. Teos on Markus Lüpertzin ja se ei ole saanut kovin hyvää vastaanottoa. En ole saanut selville, kuka tuo toinen siinä veistoksessa on, Beethovenin kyllä tunnistin.14 Kommentare:

 1. Voi ei on se epäreilua että teillä ovat jo narsissit kukassa! =D Meillä maa synkässä jäässä...
  Onneksi vintillä multapoteissa on jo vihreää ja lamppu lämmittää uusien kukkien alkuja.

  Miksi ihmeessä siun pitää keräillä p...? =)
  Se on kyllä hyvä lannoite kukille... =D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tänään ei olekaan enää niin kaunista, sataa kaatamalla.
   Pisukoe on mm munuaisten toimintaa varten ja kalkkitutkimus.

   Löschen
 2. Noin jokainen tavara löytää oman paikkansa:-) Sinähän olet kuin niksipirkka!

  AntwortenLöschen
 3. Täällä pilkistävät krookukset ja lumikellot jo, mutta narsisseja saa vielä odotella. Eilen lensi puistossa päämme ylitse neljä kurkiauraa. Joten kevät siitä tulee.

  AntwortenLöschen
 4. Tasan ei käy onnen lahjat, kun siellä jo narsissit jo kukkivat ja täällä on metrikaupalla lunta. Victorian torilla - siis rajatorilla - on tosin lumiraja erottamassa Ruotsia ja Suomea. Ruotsin mielestä torin putsaaminen lumesta (= lämmittäminen) maksaa liikaa, mutta Suomen mielestä ei.

  AntwortenLöschen
 5. Hyvä muistisääntö.

  Onpa Bonnissa jo kevät! Olimme vuosi sitten toisella suunnalla Saksaa, Berliinissä, ja silloin sielläkin kukkivat kevään ensimmäiset sipulikukat. Ilmeisesti aika varhain sikäläisittäin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Systeemi on tosiaan osoittautunut käteväksi.
   Ihan oli kyllä kevään tuntua, piti takkikin avata, kun oli muuten auringossa liian lämmin. Eipä silti, kyllä se voi taas kylmetäkin se ilma.

   Löschen
 6. Minullakin oli tuo pisukoe joku aika sitten,vähän hankalaa. Mukavaa kulttuuria teillä taas!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tosi inhottava juttu, piti sitten mitata määrä ja ottaa koe ja lähettää postissa, toivottavasti ei ole mennyt matkalla rikki, posteljooniparka.

   Löschen
 7. Minäkin olen joutunut joskus tekemään päivän nestekeräyksen. Se piti viedä kokonaisuudessaan labraan. En ole ihan varma, miksi, eikö mun mittailuihin oltaisi luotettu, vai tehtiinkö siitä vielä jotain testejä... Joka tapauksessa oli tympeää kantaa pussissa paria isoa tonkkaa labraan tiskille. Toisessa pöntössä oli vielä ollut kansi vähän löysällä - onneksi ei kaatunut se purkki!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Samoin oli mun edellisellä lääkärillä, ratikassa matkustin kahden kanisterin kanssa sinne. Nyt on iisimpää, kun voi hoitaa kaiken kotona ja lähettää vaan näytteen postissa.

   Löschen