Freitag, 13. Februar 2015

Mestaritinkijä

Olen aika uskollinen ihminen, sama aviomies on ollut rinnalla alusta alkaen ja kännykkäfirmankin kanssa olin naimisissa 17 vuotta, kun toiset vaihtavat operaattoria jatkuvasti, mutta nyt alkoi pinna palaa, kun tajusin, miten kamalan kallis sopimukseni on. Niinpä lähdin operaattorin liikkeeseen neuvottelemaan halvemmasta tariffista. Joo, kyllä onnistuu, kunhan vaan otan uuden puhelinnumeron. Heh heh, myyjät saavat provikoita uuden asiakkaan värväämisestä ja kun otan uuden numeron, olen uusi asiakas. Ei kiitos. Menin vastapäiseen rakennukseen kilpailijan puheille ja sieltähän tulikin hieno tarjous, allnetflat ja paljon nopeaa internettiä ja kaikkea mitä vain voi kuvitella ja uusi kännykkä muistaakseni kolmellakympillä, kun kaupan hinta lähentelee 400 euroa. Huhtikuuhun asti olisin vanhalla operaattorilla, sitten numeroni siirtyisi uuden operaattorin kautta heti taas minulle. En vielä tehnyt sopimusta, kun ei ole kiire ja lähdin kotiin ja sanoin ensi töikseni vanhan sopimuksen irti. Pari viikkoa operaattori vielä nukkui, mutta sitten heräsi ja soitti ja halusi tietää, miksi sanoin sopimuksen irti. No, kun te olette niin kalliita eikä halvempaa saa muuta kuin vaihtamalla numeroa. No, eihän se niin ole, totta kai saatte pitää numeronne ja mehän tehdään teille oikein edullinen tarjous. Hinta laskee 20 euroa ja 39 eurolla saatte uuden Sony xperia compact z3 ja puhelut ja tekstarit on ilmaisia joka nettiin. Ei kiitos, ei kelpaa, kilpailija antaa paljon halvemmalla. No, jospa minä nyt sitten lasken hintaa vielä viidellä eurolla. Ei kiitos, ei kelpaa, naurettava tarjous, voimme lopettaa keskustelun tähän. Ei, ei, jos rouva nyt vielä odottaa hetken, kysynpä nopeasti esimieheltä, mitä voisimme tehdä hyväksenne. Haloo, kiitos rouva, kun jaksoitte odottaa. Minä voin nyt tehdä teille hyvän tarjouksen:  saatte puhelimen YHDEN euron kertamaksulla ja nettiä 500 MB:n sijaan 1GB ja kaikki puhelut ja tekstiviestit kaikkiin nettiin ovat ilmaisia ja hinta kaiken kaikkiaan vain 25 euroa kuussa. Kirjallista vahvistusta ei tule, ainoastaan tekstiviesti ja tekstiviestissä luki, että saan kahdeksan euron VAMMAISalennuksen. En tiennytkään olevani vammainen (paitsi nuo päässä olevat viat), mutta enhän mä voinut olla ottamatta tarjousta vastaan. Ilmeisesti niillä  pitää olla jotkut perusteet edulliseen tariffiin ja minä olen nyt sitten vammainen, vammaisuusprosentttia eivät ilmaoittaneet. :-)
Suomessa te taidatte saada paljon edullisimpia kännytariffeja, mutta toisaalta puhelimet maksaa ehkä vähän enemmän kuin euron.
Allumiehellä on sama puhelin, se on Saksassa tällä hetkellä testivoittaja ja kun hänellä on musta, otin valkoisen, mutta näyttää tuossa lampun valossa otetussa kuvassa ihan keltaiselta. Kuvassa on muuten söpöliinisukulainen muumilumiukon kanssa.


29 Kommentare:

 1. Minulla on juuri ollut hauska episodi operaattorini kanssa. Minulle soitti männälauantaina iloinen nuorimies Vaasasta ja kertoi murteellisesti (vahvan ruotsahtavasti) kuinka paljon minulla onkaan puhelinlaskut! Hän haluaisi laskea kulujani, jos vain suostuisin. Meillä on monta liittymää ja etenkin toisen nuoren lasku on joskus vähän kirvelevä. Se pudotettiin heti puoleen ja toisenkin liittymään kolmanneksella. Minun laskulleni ei voi kuulema tehdä mitään, kun lasku on noin 3 euroa joka kolmas kuukausi. Nuorimies kyseli aionko viedä heidän firman konkurssiin. Sitten hän jatkoi kertomalla, miten hän sitten lähettää meille Samsungin puhelimen, jossa on niitä ja näitä herkkuja. Minä keskeytin hädissäni, että miksi sinä nyt sellaisen lähetät, kun meillä on ihan hyvät puhelimet, eikä me Samsungia haluta edes telkkarimerkkinä. Ei meinannut uskoa millään. Saimme sitten riidan poikki sillä, että lähettää meille Samsungin tabletin. Sitä nuoriso kyllä käyttää. Ja näppärä vehje onkin, eilen pistettiin se tulille. Mutta ne uudet sim-kortit, jotka tulivat poikain puhelimiin, ne olivat väärän kokoisia ja siitä seurasi puhelinrumba vailla vertaa. Sama henkilö soitti minulle neljä kertaa saman asian ja lopulta mietin, että kumpi tässä ei nyt ymmärrä.... uusia kortteja ja pienempiä puhelinlaskuja odotellessa :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minulle muistivat lähettää uuden pienen nanokortin, mutta miehelle eivät, aina menee jotian vikaan ja me pelätään nyt jo 18.3., sillä silloin meidän lankapuhelimeen ja nettiyhteyteen tulee muutos. Telekom muisti jo itse kysyä meidän kännynumeroa, kun aavistavat, että asiat eivät heti toimi.

   Löschen
 2. Anopilla oli kanssa vähän samankaltainen kokemus Telekomin kanssa. Mies selvitteli äitinsä sopimusta ja totesi, että huomattavasti halvemmallakin pääsisi kun vaihtaisi kilpailijalle. Soittivat sitten samantien irtisanomisen jälkeen että mites nyt näin ja laskivat hintaa. Tavallaan ihan kiva, mutta toisaalta näistä tulee kyllä aina vähän huijattu olo kun on tähän asti selvästi maksanut tarpeettoman paljon, kun pudotusvaraakin on nähtävästi ollut.

  AntwortenLöschen
 3. No on taas tarina! Jännää myöskin, ettei kirjallista vahvistusta tule, jää ihmeellinen fiilis. Mutta onhan se tekstarikin kirjallinen... Mulla on ollut vaihtelevia kokemuksia operaattoreiden kanssa, ja kyllä se irtisanominen monesti auttaa asioiden etenemiseen. Mutta ei aina, viimeinen iso eli Telekom ei kysynyt ehkeis perään. No, sitten oli korkea aika vaihtaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ne lähettää kirjallisena vain ihan viralliset tarjoukset, jotka löytyy netistä.

   Löschen
 4. en oo enää uskollinen, kaupoissa käyn ihan villisti (vain hammaslääkäri ja sama mies yli 30 vuotta ♥ )

  AntwortenLöschen
 5. Voi hyvänen aika, nauroin tuolle ' vammaisalennukselle'... Mäkin haluan:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä mekin ollaan naurettu ja mietitty, voisinko alkaa vaikka saamaan jotain vammaiseläkettä, kun on tekstarina vahvistus vammaisuudesta.

   Löschen
 6. Uh, mie inhoan uusia puhelimia ja myös sitä, että ehkä joudun vaihtamaan nyt operaattoria, kun ne eivät ole niin palvelualttiita vanhpille asiakkaille. Mulla on myynnin esto puheluissa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä töppäilin uuden kännykän kanssa, kun otin vahingossa Allumiehen kännyn ja laitoin kolme kertaa oman salasanan ja blokkasin sen laitteen. Normaalisti ne täällä kaupassa vaihtaa ja siirtää kaikki tiedot, mutta kun toi tarjous ei tullut liikkeen kautta vaan suoraan operaattorilta.
   Sellaista puhelinmyyntiä kuin Suomessa ei täältä taida löytyä eilä täällä tunneta lehtimyyjiä.

   Löschen
 7. Minäkin olen sitä mieltä, että mitäs sitä turhaan vaihtamaan. Sama Soneran liittymä on palvellut jo 17-vuotta. Mies tosin vihjailee, että olisi aika se liittymä päivitellä, mutta tiedä siitä.

  AntwortenLöschen
 8. Kumma kun mulle ei soitella noista operaattorinvaihdoista, kaverille kyllä. Ne tietävät varmaan, että en vaihtaisi, kun tämä omani on niin edullinen ja on ollut minulla jo kauan aikaa. Toivotaan että jatkuukin samanlaisena, uudet tilaajat eivät sitä enää saakaan. Tuo Helenan mainitsema myynninesto on hyvä, otin sen tänään käyttööm, kun lehtimyyjät ovat näköjään palanneet "joululomalta" ja uudet sesongit ovat alkamassa. Puhelimia näyttää olevan täälläkin markkinoilla aivan liikaa, kun niitä annetaan ilmaiseksi tai puoli-ilmaiseksi. Nythän muuten vanhan ajan kännyköillä on hyvä menekki tänne saapuvien erään alan ammatinharjoittajien keskuudessa – niiden avulla kun jäljittäminen on vaikeampaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meidän lankapuhelimesta soittaessa numeroa ei näytetä ja kun soitan Suomeen, ihmiset luulee mua aina lehtimyyjäksi. Suomalaisethan tilaakin enemmän lehtiä, täällä taitavat ostaa irtonumeroita paljon. En taida tuntea yhtään, joka olisi täällä tilannut jonkun naistenlehden kokonaiseksi vuodeksi. Puhelut on ilman muuta halpoja Suomessa ja ihmetyttää, että täältä on kalliimpaa soittaa Suomeen kuin USAan tai Australiaan, mistähän sekin johtuu. Norjaan ja Ruotsiin pääsee paljon halvemmalla kuin Suomeen. Puhelut ovatkin muuten Suomessa se harva juttu, joka on siellä halpaa, varmaan pitää siinä säästää, että voi ostaa kallista ruokaa. :-)

   Löschen
  2. Ehei! Tuskin täällä enää kukaan tilaa naistenlehtiä vuodeksi, kuten joskus muinoin, en ainakaan tunne ketään ja siitähän johtuu tuo epätoivoinen kaupittelu, lehdet saa pilkkahintaan muutamaksi kuukaudeksi ja kännykkä, jotain Pentikin tuotteita ja mitä kaikkea ylimääräistä tulee aina kaupan päälle. Tuota raivostuttavaa puhelinmyyntiä ollaan kai vähitellen lopettamassa.
   Hah hah, siellä tiedetään, että Saksasta soitetaan koti-ikävissään niin paljon Suomeen (esim. Allu), joten sikäläinen puhelinyhtiö tienaa hyvin:-))

   Löschen
  3. Ei kuule Allu kovin paljon Suomeen soittele, mutta ihmettelee vaan, että miksi puhelut sinne on kalliimpia. Meillä on täällä yksi oikein edullinen yhtiö ja kamalan nopea nettiyhteys, mutta kun niillä viimeksi kysyessäni sisältyi flatrateen vain puhelut Eurooppaan ("Geographie schwach") ja heidän mukaan Suomi ei ollut Euroopassa. Soitin sinne ja virkailijakin vähän ihmetteli, mutta ei voinut asialle mitään, mutta nyt ovat näköjään ottanut Suomen mukaan.

   Löschen
  4. Millä firmalla on Suomi mukana? Flatrate kuuluu arvatenkin vain lankanumerosoittoihin, eikö? Mä en taida edes enää tuntea ketään Suomesta, jolla ois vielä lankapuhelin... Mutta noista lehtien tilauksista myös sen verran, että oon huomannut, ettei täällä kotiin tilaamisella oikein edes säästä mitään, hinta on ihan sama kuin kaupassakin. Suomessa homma on kuitenkin vähän eri (paitsi että ainakin Deko on siellä niin usein tarjouksessa, ettei tilaaminen kannata. Paitsi ulkomaille, kun kukas sen nyt sieltä hakisi ja aina mulle lähettäisi). Lehdet onkin mulla yleinen murheenkryyni: suomalaiset on niin paljon parempia kuin nää paikalliset!

   Löschen
  5. http://www.unitymedia.de/privatkunden/telefon/optionen/international-flat-plus/
   Ei ole tosiaan Suomessa monellakaan lankapuhelinta, nuo tariffit on vaan siihen. Kyllä minäkin tilaan suomalaisia lehtiä, on kiva lukea ja pakko tilata, ei niitä kukaan ala lähettämään.

   Löschen
 9. Allu, mulla sama kännykkä 15 vuotta!!! Kuka muu voi sanoa samaa. Nyt jouduin vahtamaan, mutta minulle kelpasi miehen vanhempi puhelin, onneksi nokialainen eli hinta 0 euroa. Yritin samaa ennätystä lukulasien kanssa, mutta sitten mun silmälääkäri tajusi ja pääsin vain 10 vuoteen, nyt on oltava kahdet uudet rillit eli näyttöpäätteelle omansa ja yölukemiseen omansa.

  <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mulla on tähän asti ollut aina nokialainen, mutta kun se nyt ei enää ole suomalainen, otin kerrankin jotain muuta ja halusin sellaisen, jossa on paras akku, kun niitä muuten pitää jatkuvasti ladata.

   Löschen
 10. Minä vaihdoin vastikään kännykan uuteen samoin meni sopimuskin. Sen verran kun minä Suomeen soitan, voin soittaa "ilmaiseksi" 100 minuuttia. Mutta SMS maksaa, joten olenkin päättänyt soittaa, jos on asiaa. Sopimus on 29,- € /kk, mikä ei kuitenkaan pidä paikaansa, koska päälle tulee liikevaihtovero. Tätä operaattori ei muistanutkaan mainita. Vähän tympäsee, mutta sama operaattori on ollut jo vuosien ajan, enkä oikein tiedä noista vaihdoista. Olen kuullut niin paljon negatiivista ajan suhteen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä en juuri kännyllä soittelekaan, soitan mieluummin lankapuhelimesta. Joo, vaihtamisessa on aina iso riski. Kerran vaihdettiin vaan tariffi ja oltiin kaksi viikkoa ilman puhelinta ja nettiä.

   Löschen
 11. No hyvä olit tinkimään;D Minun pitäisi tehdä sama operaatio nyt nettini suhteen,ja tuolla tavalla se yleensä onnnistuukin;D Täällä yhdellä operaattorilla on ilmaiset puhelut moneen maahan,mutta harmiksen se lista ei sisällä Suomea:(

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toi on just se asia, jota en ymmärrä. Suomessa on halvat puhelut ja miksi sitten Suomi ei ole mukana niissä listoissa, jonne saa ilmaiseksi soittaa.

   Löschen
 12. Hauska taraina. Terveiset täältä, missä ei liukastella ja on ihanaa! Terveisin, HK

  AntwortenLöschen
 13. Hienosti tingitty ja kilpalutettu! :)

  AntwortenLöschen