Mittwoch, 11. Februar 2015

Papaijat, kolibrit ja flamingot



Uudet lautaset ovat olleet jo ahkerassa käytössä ja ne otettiin myös vieraskäyttöön, kun tarjottiin Allumiehen entiselle sympaattiselle sihteerille lohta papaijasalaatin kanssa. Ostin erivärisiä huopaisia lasinaluksia ja ne sopivat hyvin lautasten väreihin.  Salaattireseptin kekkasin joku aika sitten lääkärin vastaanotolla (vai olisko ollut kampaajalla) ruokalehdestä ja nappasin kehnon kännykuvan, mutta kyllä hyvin selvää saa.


Tässä suomeksi:
Kuori papaija, poista siemenet, leikkaa 2-3cm paloiksi.
Leikkaa 10g kuorittu inkivääripala ohuiksi suikaleiksi.
Poista punaisesta chilipalkosta siemenet ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi.
Leikkaa punainen sipuli ohuiksi rinkuloiksi.
Sekoita keskenään 4 rkl oliiviöljyä, 2tl fariinisokeria, 2-3 rkl limetin mehua ja vähän suolaa (ja minä laitoin myös mustapippuria myllystä)
Marinoi papaija, inkivääri, sipulit ja chili kastikkeessa noin 10 min. (marinoin ainakin tunnin)
Koristele tuoreella korianterilla.

Meni hyvin kaupaksi vieraalle ja sain palkkioksi komean kukka-asetelman. Mistähän vieras tiesikin, että olen oikeastaan aina inhonnut kolibri- ja flamingokukkia, kun olen pitänyt niitä jotenkin epäluonnollisina ja ottanut niiden sijaan mieluummin vaikka tulppaaneja. Nyt on kai korkea aika muuttaa mieltään ja tykätä vai mitäs tykkäätte?


12 Kommentare:

  1. Kaunis ja kutsuva pöytä. Kukasta en pidä, annoin meille tuodun tyttären kotiin, siellä se löysikin sopivan paikan.

    AntwortenLöschen
  2. Huikean ihanan hienot nuo lautaset!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ne on todella kivat ja posliinia ja ihanan kevyet. Meidän ystävät olivat olleet pari päivää Fichtelgebirgessä ja käyneet Rosenthalin outletissä Selbissä ja sieltä saa tuota astiastoa edullisesti, onneksi me saatiin ne myös halvalla, kun Rosenthalin täkäläisessä putiikissa oli loppuunmyynti.

      Löschen
  3. Lautaset ovat kauniit, samoin pöytä, mutta nuo kukat eivät vaan miellytä minunkaan silmää. Toiseksi niiille on hankala löytää sopivaa maljakkoa. Minusta tuossa on hassusti yhdistetty erittäin matalaa ja leveää erittäin korkeaan kukkaan.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Onneksi löytyi jostan Viljo-sedältä saatu häälahjamaljakko. Viljo-setä antoi aina jotain, jossa oli hopeaa ja niissä lahjoissaboli se hyvä puoli, että niitä ei voinut heittää pois, kun olivat sen verran arvokkaita, siksi meillä on tuo maljakkokin ja lämmöllä kyllä muistelen ihanaa setää.

      Löschen
  4. Hieno kutsuva ruokapöytä. Kukkakin on hieno sopiviin olohin. En kuitenkaan välttämättä itse sitä ostaisi. Lahjaksi saatu on eri asia.

    AntwortenLöschen
  5. Kauniit lautaset:) Tel Avivin keskustassa yhdeln kadun varrella kasvaa noita paratiisilintuja/kolibrikukkia.Siellä ne ainakin näyttävät ihan hyviltä,Tunnustan myös että kerran raahasin Tenerifeltä yhden sellaisen kylmään talviseen Suomeen.

    AntwortenLöschen