Dienstag, 24. März 2015

Kaksi vuotta sitten

lensimme Germanwingsin koneella Barcelonasta Düsseldorfiin


kuva täältä

Miksiköhän lento-onnettomuudet tuntuvat vieläkin kamalammalta, jos on itse lentänyt samaa reittiä.
Malesian onnettomuuskone starttasi Surabayasta Jaavalta, samalta kentältä mekin lensimme vähän aikaisemmin. Nyt oli kyseessä tuttu lentoyhtiö ja tuttu reitti. Kun kuulin tänään uutisen autoradiosta, tuli heti mieleen World Trade Center ja Estonia. Pahalta tuntuu.

32 Kommentare:

 1. Minulle koko katastrofin tekee pahemmaksi se, että siellä oli 16 oppilasta ja 2 opea halternilaisesta Gymnasiumista. Minä asuin 2 v. Halternissa ja toivon, ettei kenenkään siellä tuntemieni sukulaisia ole ollut siinä koneessa.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mäkin olen ollut pari kertaa naisporukan kanssa Halternin lähellä hotellissa, se tuli heti mieleen, kun kuulin siitä onnettomuudesta ja uhreista.

   Löschen
 2. Ei näitä onnettomuksia pysty ymmärtämään – kokonainen koululuokka, tunnetut oopperalaulajat ja kaikki muut menehtyneet! Pahalta tuntuu. Oudolta tuntuu kun katselee iloisia laivamatkalla otettuja kuviamme – laivalta, jonka kohtalo sitten myöhemmin oli viedä suuret ihmisjoukot syvälle meren pohjaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mikäs se Estonia oli ennen? Ei kai vaan Finnhansa, se oli tuttu mulle niin monilta matkoilta.

   Löschen
  2. Estonia oli tuohon aikaan.nimeltään Wasa King. Finnhansa on tuttu minullekin, mutta Estonia-onnettomuuden jälkeen en pitemmille laivamatkoille halua lähteä.

   Löschen
  3. Köyhänä opiskelijana me otettiin aina hytti autokannen alta, Estonian jälkeen ei enää ikinä!

   Löschen
 3. Voi, niitä omais parkoja, jotka päivän aikana ovat tajunneet, että siltä matkalta ei kukaan tule takaisin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sanos muuta, näyttivät uutisissa niitä raukkoja, jotka odottivat Düsselin kentällä.

   Löschen
 4. Hiljaisena täälläkin... Kamalat kuvat, eihän masinasta jäänyt mitään, pelkkiä sirpaleita!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pahalta näyttää ne paikat. Me tässä mietittiin, että voi olla, että ollaan joskus käyty Digne des Bainsissa.

   Löschen
 5. Tutut paikat tuovat uutisia niin paljon lähemmäksi itseä, niihin reagoi aivan toisella tavalla kun kaukaisempiin, oli ne sitten hyviä tai huonoja uutisia.
  Hirveää. Mitä kaikkea ehtiikän miettiä viimeisen kahdeksan minuutin aikana...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Varmasti karmea tunne, kun kone alkaa laskea, näyttivät telkassa sellaisen installaation, huh.

   Löschen
 6. Ihan pahalta tuntuu kun ajattelee. Hiljaiseksi mielen vetää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä se kosketti ja kun vielä oli tuttu reitti.

   Löschen
 7. Me yovyimme Turkin Van-kaupungissa hotellissa joka muutama vuosi myohemmin isossa maanjaristyksessa kutistui pari metria korkeaksi betoniroykkioksi. Tuntui vahan kolkolta sekin.

  AntwortenLöschen
 8. Kauhea tuokin onnettomuus on. Sydäntäni kylmää, kun ajattelen myöskin, miten kaikin puolin raskas vuoriston pelastuslaitoksen ihmisten tehtävä tuolla on. Sattuuko joku tietämään, mikä Bergrettung/ Mountain Rescue korrekti termi on suomeksi?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Yle puhuu vuoristopelastustehtäviin erikoistuneesta joukkueesta eli vuoristopelastus on ilmeisesti se termi, vaikka en ole sitä itse ennen varmaan tietoisesti kuullut.

   Löschen
 9. Pahalta tuntuu täälläkin ja Estonia tuli itsellekin mieleen. Miltähän mahtaa tuntua niiden koululaisten vanhemmista, jotka eivät saaneet lapsiaan takaisin? En uskalla edes ajatella.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sanos muuta, miltä tuntuu omaisista ja varsinkin lasten vanhemmista. Minullekin tuli mieleen ajatus, että toivottavasti ei koneessa ollut lentoemäntänä Monika, joka oli vuosia sitten työpaikassani opiskelija/kesäapulaisena ja sai sitten hyvän kielitaitonsa ansiosta työpaikan Germanwingsiltä.

   Löschen
 10. Düsseldorfin lentokentällähän oli joskus 90-luvulla myös paha tulipalo. Me oltiin pari kuukautta aikaisemmin lähdetty sieltä lomalle Espanjaan.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Juu, muistan hyvinkin, se oli 1996 ja lensin vähän sen jälkeen Suomeen ja lentokentän vessa ei ollut käytössä, piti käyttää sellaista Dixi vessaa

   Löschen
 11. Kauhea onnettomuus, josta puhuimme juuri äsken kahvitauolla. Tuttuja paikkoja. Minusta tuo Allun varmistus vuoristopelastustehtäviin erikoistuneesta joukosta on ihan korrekti. Meillähän Suomessa ei ole vastaavia kun ei oikein ole vuoriakaan, vain tuntureita. Myös tunturipelastusyksikkö on käypä termi tässä kielessä. Raskas työ on sikäläisillä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sitä m minäkin ajattelin, että Suomessa ei ole ihan niin paljon vuoria.

   Löschen
 12. Kyllähän se aina enemmän kirpaisee, kun tiedostaa, että olisi voinut sattua omallekin kohdalle. Ja nuo julkkikset jotka kuolee, tuo asialle kasvot, tuntemattomia on "hankalampi surra". Muistan siis itse Thaimaan tsunamista Sirkesalojen kuoleman, joka toi asian jotenkin todemmaksi. Kuolema sai heistä kasvot lukumäärien sijaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nimenomaan, minä jopa tunsin S:n vanhemmat ja muistan Akinkin pikkupoikana.

   Löschen
  2. Minun serkun poka perheineen menehtyi tsunamissa silloin. Vanhemmat löydettiin, mutta poikaa ei. En tosin tuntenut heitä lähemmin, isän oli tavannut aikoinaan vastasyntyneenä. Tuosta tragediastakin sain kuulla vasta jälkeenpäin, mutta kuitenkin.

   Maikki

   Löschen
  3. Muistan vielä hyvin, että ajoimme autolla Brysseliin ja autoradiosta tuli tsunamiuutinen.

   Löschen
 13. Kyllä aina tuntuu enemmän jos on ollut "lähellä" Thaimaan tsunamissa kuoli entisen luokkatoverin(joka oli lastentarhasta lukioon samassa ryhmässä) pikkuveljen,jonka minäkin tunsin,koko perhe isää lukuunottamatta.Kyllä silloin tuntui pahalta. Tuossa koneessa kuoli yksi täkäläinenkin ,joten siitä on ollut paljon juttua.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tosi pahalta tuntuu katsoa uutisia, joka kanavalta tulee juttua.

   Löschen
 14. Kyllä on ollut murheellinen uutinen. Kuukausi aiemmin lähdimme Barcelonasta kotiin, onnistuneelta ja iloselta lomalta. Lensimme Pyreneiden yli. Sanoin silloin perheelle, jos nyt kone putoaisi niin pelastajien ja onnettomuustutkijoiden työ olisi erittäin haasteellista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin monta kertaa ollaan mekin lennetty varmaan tuosta paikasta yli.

   Löschen