Dienstag, 31. März 2015

Vuoden häät

Täksi vuodeksi on tullut jo kahdet hääkutsut. Syyskuussa menee naimisiin kummipoika Claas (tai siis oikeastaan vain Allumiehen kummipoika, sillä täällä on tapana ottaa kummitäti ja kummisetä erikseen) ja  pitää varmaan ihan perinteiset saksalais-katoliset hääjuhlat Reinin rannalla kauniissa Eltvillessä.kuva: www.eltville.de

Vuoden toiset häät onkin sitten vähän erikoisemmat. Tuttavapari, joka on vihitty
siviiliavioliittoon yli 15v sitten, menee heinäkuussa vihille uudestaan, tällä kertaa kirkossa. Kun heidät vihittiin 15v sitten, mies oli eronnut ykkösvaimostaan ja kun hän ei ollut Monacon ruhtinasperheestä, uudet katoliset häät eivät olleet mahdolliset. Viitisen vuotta sitten ykkösvaimo kuoli ja kirkkovihkiminen tuli mahdolliseksi, kun mies oli katolisen kirkon mukaan nyt leski (vaikka olikin Saksan lain mukaan uudelleen naimisissa).
Vähän omituiselta tämä konstellaatio nyt meistä tuntuu. Me olimme mukana niissä ensimmäisissä suurissa häissä ja veimme asiaankuuluvat häälahjat ja nyt kaikki toistetaan. Ostammeko me nyt sitten nuorellevanhalle parille uuden teekannun entisen tilalle vai miten tämä systeemi toimii? Morsiusneidoksi voisin kyllä mennä, sillä kokemusta on.
14 Kommentare:

 1. Erikoiset häät tosiaan tiedossa teillä :) Minä en ole ollut häissä ikiaikoihin, enkä kyllä oikein ole siitä moksiskaan, en ole kovin hääintoinen, omakin vihkiminen kävi parissa minuutissa kenellekään tutulle kertomatta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meilläkin oli ihan pienet häät. Lyhyin kaava olis ollut "olette päättäneet blabla ja kysyn siksi blabla tahdon ja tahdon", mutta Allumies sanoi, että hänen äitinsä ei sitten usko, että ollaan naimisissa ja siksi pappi sanoi vielä pari ylimääräistä sanaa, joita anoppi ei tietenkään ymmärtänyt, kun mentiin Suomessa naimisiin.

   Löschen
 2. Poistin tuon edellisen kommentini monien virheiden takia. Nyt uusiksi.
  Erikoiset häät todellakin. Tähän voisin yhtyä tuon edellisen kommentoijan sanoihin. Oma vihkiminen tapahtui hyvin pienimuotoisesti ja toisten häistä on kulunut jo 10 vuotta, joten en oikein osaa sanoa mitään. Voithan sinä jotain suomalaista designia keksiä lahjaksi, jos et morsiusneidoksi mene.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Maailmassa ei ole mitään, mitä tuolla nuorellaparilla ei olisi. Minä olin ajatellut ostaa Raamatun, mutta kun tuo hullu Allumies meni niiltä kysymään, onko teillä Raamattua. He eivät siis ennen ole käyneet kirkossakaan. Heillä on se, mutta kun heillä on Nespresson lisäksi tietenkin myös matka-Nespresso, niin miksi sitten ei myös pieni matkaraamattu.

   Löschen
 3. Tuo Campasimpukan kommentti voisi olla minun, mutta hellanlettas sentään pientä morsiusneitoa, saa kyllä hymyn huulille itse kullekin:-)

  AntwortenLöschen
 4. Olemme joskus naurattaneet toisiamme puolisoni kanssa, jos kutsuttaisiin häävieraamme avioliiton vahvistamistilaisuuteen. Haluaisimme olla muutamassakin katossa sillä hetkellä kärpäsinä, kun kutsu moiseen avattaisiin:)))). Tässä päästään kyllä todella lähelle tuota keskinäistä vitsiämme. HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tiedän kyllä, että sellaista tehdään. Tässä me enemmänkin ihmetellään tätä kirkkojuttua, kun emme ole koskaan huomanneet, että he olisivat "uskovaisia", päinvastoin mies oli eronnut kirkosta, mutta nyt ilmeisesti muodon vuoksi palaa sinne. Ymmärtäisin asian, jos hänestä olisi tullut todellinen kristitty, mutta emme me ainakaan ole sellaista kehitystä huomanneet. Tokan vaimonsa kanssa (tämä on siis nyt kolmas avioliitto) hän jopa riiteli, kun vaimo halusi, että lapset käyvät rippikoulun. Mua häiritsee Doppelmoral (mitä sen suomeksi?).

   Löschen
 5. Tämä katolisen kirkon Doppelmoraali on kyllä niin naurettavaa. Meidän naapurissa Halternissa asui pariskunta, jossa nainen oli ollut evangelisch ja eronnut. Kun hän meni naimisiin uudelleen katolisen miehen kanssa, vaihtoi hänkin katoliseen kirkkoon ja niinpä oli kirkkovihkiminen mahdollinen ja niitä vietettiin oikein ison kaavan mukaan.
  Miulla oli eilen vaikeuksia sinun sivusi kanssa ja luulin kommenttini kadonneen bitti avaruuteen ja kirjoitin sen uudelleen, mutta se eka oli näköjään mennyt sittenkin perille. Na, doppelt hält besser.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. „Sobald das Geld im Kasten klingt, die Seele in den Himmel springt!" Rahalla saa kaikkea, jopa kirkon siunauksen.

   Löschen
  2. Nostalgiaa, eli mieleen palautui koulun uskonnontunnilla opittu "kun raha kirstuun kilahtaa niin sielu taivaaseen vilahtaa".

   Löschen
 6. Kivoja häitä teillä tiedossa, mutra en kyllä ymmärrä tuota kaksinaismoraalia ja uusia häitä. Mistä ihmiset tuohonkin ottavat mallia? Pitäiskös ruveta tutkimaan...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siinäpä sulle pähkinä purtavaksi. Voit lähettää Fragenkatalog, annan sen heille, voivat vastata.

   Löschen
 7. Onpas erikoisen monimutkaista mutta varmaankin mielenkiintoiset häät!

  AntwortenLöschen