Mittwoch, 1. April 2015

April, April, der weiss nicht was er will

Huhtikuu ei tiedä mitä haluaa, sanoo saksalainen värssy ja niin on todella ollut.
Välillä on tyyntä ja idyllistä.


Välillä tuulee niin, että tukka ja puut ovat vaakatasossa ja pihalla lentelevät kastelukannut ja muut kamat. Junaliikennekin jouduttiin pysäyttämään kaatuneiden puiden takia.

image:kiraka.de

Ja sitten taas tulee ykskaks tällainen taivas ihan niinkuin maailmassa ei olisi mitään pahaa.

Kommentare:

 1. Onneksi nuo myrskyt tulevat ja menevät melkein samantien. Tuosta ekasta kuvasta tulee mieleen tämän päivän aprillipila: 9vee soitti ja juksasi, että heillä omenapuu kukkiii jo täysin:-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tietenkin menit lankaan vai?

   Löschen
  2. Olin juuri silloin keramiikassa, kun puhelin soi 9veen signaalilla HAU HAU! "Mentiin porukalla lankaan" ja tyttö oli tyytyväinen. Totesi vielä, että saavat sitten aikaisin omenoita:-)

   Löschen
 2. Luin juuri jostain iltalehdesta, miten Hesasta lahtenyt Air Berlin lentokone oli pari kertaa yrittanyt laskeutua Berliiniin ja matkustajien jo varmaa kuolemma odottaessa kahden epaonnistuneen yrityksen jalkeen oli palannut Kopiksen kautta takaisian Helsinkiin. Ei kiva, varsinkaan pari paivaa tan hurjan Germanwingsin jutun jalkeen.

  AntwortenLöschen
 3. On kyllä tuullut ihan riittämiin. Tässä ihan lähellä lähti eilen kirkosta katto irti ja puita on kaatunut. Olimme aikeissa mennä eilen juoksemaan mutta emme tuulen takia uskaltaneet.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On tosiaan tärkeää olla varovainen, sillä puista voi pudota isojakin oksia, täälläkin on joskus meidän sauvakävelyreitin osia suljettu varmuussyistä.

   Löschen
 4. Vähän siltä tuntuu täälläkin. Tai ainakin, jos ajattelen maalis- ja huhtikuuta: maaliskuussa oli lämmintä, ensimmäiset kukkaset yrittivät esiin maasta jopa täällä. Ja nyt huhtikuun alussa maassa on pieni kerros lunta, on harmaata ja koleaa. Mutta pikkuhiljaa, kevät keikkuen jne.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No tuota keikkuvaa kevättä tuo sanonta just tarkoittaa, en ole koskaan ennen huomannutkaan.

   Löschen
 5. Täällä sama juttu. Aamulla satoi räntää, nyt on taivas samanlainen kuin tuo alin kuva ja aurinko paistaa. April macht was er will.. Myrskytuuli onlakannut kovemmaksi tuulenpuuskiksi, kaupunkijunat seisoivat tuntikausia kun Niklas oli kaatanut puita tielle.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä oli myös liikennekaaos ja tänään oli karmeita kuvia leirintäalueelta, jossa Wohnmobilit oli kaatuneet myrskyssä.

   Löschen
 6. Sorry, tänä aamuna sormenikin tekevät mitä haluavat, kirjoitusvirheitä vilisee jatkuvasi kirjoittaessani.

  AntwortenLöschen
 7. Taisi siellä todella hieman tuulla, sillä Mainzissa asuva tuttuniki kirjoitteli vallan ihmeellisiä tuulen voimasta ja Eeva kertoi, että siellä ei saanut olla puitoissa ollenkaan. Täällä sataa lunta jo neljättä päivää, en jaksa lähteä tällä kelillä hiihtämäänkään, vaikka sisko lähti äsken.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En muista tuollaista tuulta ennen täällä kokeneeni. Puistoissa pitää aina varoa lentäviä oksia.

   Löschen
 8. Maalis-huhtikuu ei täälläkään tiedä kumman valitsisi, kesän vai talven, äärimmäisyydestä toiseen. Kun lämpö olisi sopiva niin kylmä tuuli pilaa senkin.
  Söpö morsiustyttö tuolla ed. postauksessa, rusetin koolla oli varmaan merkitystä tuohon aikaan :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Rusetti oli normaalisti kai vähän pienempi ja vaaleansininen, mutta tuon vaaleansinisen taftimekon kanssa oli isompi valkoinen rusetti. Minä olen muuten huomannut, että yhdysvaltalaiset käyttävät nykyään (taas) valtavan isoja rusetteja pikkutytöillä.

   Löschen