Freitag, 17. April 2015

Friday Favourite Photo


Tien varrelta löytyy paljon parsakioskeja ja olihan tuolla raparperiakin myytävänä.

20 Kommentare:

 1. Ein Bündel Spargel, bitte ja jospa ottaisin muutaman raparperinkin, kun ei sitäkään täällä vielä kasva!

  AntwortenLöschen
 2. Parhaillaan täälläkin myydään parsaa ja raparperia. Beelitzer parsa on parhainta, sanotaan täällä. En kuitenkaan ihan vielä ole ostanut, vaikka mietinkin molempia tämänpäiväisiä vieraita varten.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tunnen Beelitzer parsan, sitähän saa tosiaan Berliinissä. Huvitti, kun Berliinin käly viime vuonna kysyi, saako meiltäkin parsaa, luuli kai, että sitä saa vain Beelitzissä ja Berliinissä. Meillä on tässä viiden minuuten pyörämatkan päässä iso Hofladen, josta saa tuoretta parsaa ja muutaman kilometrin päässä toisiakin useampi, niistä saa aina tuoretta. Heidelbergin seudulla on Schwetzingen tunnettu parsa-alue. Tämän kioskin parsa oli Bornheimista Bonnin läheltä, sekin tunnettu parsastaan.

   Löschen
 3. Epäreilua! Täällä Suomessa (ainakin keskellä maata) on edelleen vain perulaista parsaa kaupan. Ne ovat puoleen väliin asti kuivia, edelleen odotan edes unkarilaisia! On viinitkin jo varattuna!

  AntwortenLöschen
 4. Huomenna menen ostoksille Liiteriin, jos olis parsaa vähän lähempää kuin Perusta. Käypä siellä Campasimpukka, jos paikkakunnallasi on tämä saksalainen kauppa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ollut, katsoin kyllä! :) Liiteri on muutenkin mun ykköskauppani!

   Löschen
  2. Tylsää! Eikö edes espanjalaista, hitsi mitä sitten ostan huomenna jos sieltäkään ei löydy mitään.

   Löschen
  3. Voi jestas, enpä tiennyt, että niin kaukaa tuodaan parsaa ja me kun ollaan jo kiirehditty saamaan kattilaan, kun tullaan kaupasta.

   Löschen
  4. Täälläkin oli jonkin aikaa perulaista, sitten niiden kavereiksi ilmestyivät espanjalaiset (ostimme kaksi luomunippua). Valkoisten kanssa maltoimme odottaa rajan takaa tulleita saksalaisia (hintojen tippumista yhtään siedettävälle tasolle piti odottaa pari viikkoa). Voi kun kotonakin saisi tuoretta...

   Löschen
  5. Ei ollut ei. Liiteristä loppu, Stockalla oli vielä, mutta perulaista tai meksikolaista valkoista parsaa. Torilla eikä kauppahallissa ollut eilen yhtään. Ei mulla ole aikaa juosta kaupoissa perjantaina päivällä. Miksi ihmeessä tänne tuodaan parsaa Perusta tai Meksikosta? Ja mie kun ostin nyt hulluilta päiviltä parsakattilankin...

   Löschen
  6. Harmi, jospa joku alkais kuljetttaan täältä parsaa Suomeen.

   Löschen
 5. Meillä oli alkuviikolla jopa mexikolaista parsaa. KÄÄK! Kun oli silloin kivikaudella saanut aamulla pistettyä parsaa, niin ei kyllä täällä moista herkkua saa ikinä.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mikään ei tosiaan ole niin hyvää kun se suoraan pellolta ostettu juuri pistetty nirskuva parsa.

   Löschen
 6. Saatte veden kielelle pelkillä parsapuheilla. Melkein jo tunnen tuoksunkin nenässäni. Koskahan täällä saisi sitä herkkua..

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niitä erikoisia tuoksuja on sitten pitempäänkin, mm. vessassa käydessä, kun ainakin meillä molemmilla on se parsageeni.
   http://udel.edu/~mcdonald/mythasparagusurine.html

   Löschen
  2. Onkohan joku, jolla ei ole. Jokainen, jonka kanssa olen puhunut parsapissasta, tuntee ilmiön henkilökohtaisesti. Vihreä ja valkoinen tuoksahtavat erilaiselta...

   Löschen
  3. Tunnen ihmisiä, joilla sitä ei ole, ne ei tasuneet lainkaan mistä on kyse. Allu unplugged

   Löschen
 7. Raparperiahan voisinkin laittaa pihalle! Kiitos vinkistä. Minullahan on erittäin hyvä raparperipiirakan ohjekin olemassa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Raparperipiirakka on herkullista. Eilen sain yhdessä ravintolassa possun kanssa raparperikevätsipulisekoitusta ja se oli hyvää, aika erikoista.

   Löschen