Freitag, 1. Mai 2015

Rypsiä ja kieloja

Vapun pyörätieni kulki kukkivien rypsipeltojen ohi.


Pihan kielot ovat juuri ja juuri alkaneet kukkia.


Tuon kyltin ostin Weimarista, mutta en ole vielä saanut talkkaria naulaamaan sitä seinään.

Hauskaa vappua!
herzen-smilies-0053.gif von smiliesuche.de

19 Kommentare:

 1. Mekin katselimme eilen pyörälenkillä kauniin keltaisia (ja vähän pahanhajuisia) rypsi- tai rapsipeltoja. Ranskassahan kielo on vappukukka. Sielläkin voi helposti olla huomaamatta muuten koko vappua, joka kyllä on vapaapäivä, mutta kieloja on ainakin Pariisin ympäristössä myynnissä paljon.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Rapsiahan se täällä kai on, puhun suomeksi vaan aina rypsistä. Muistan, että mun ranskan opettaja lähetti täältä käsin äidilleen vapuksi kieloja, olisko mennyt Fleuropin kautta, sille oli tärkeää, että äiti saa kieloja.

   Löschen
 2. Kadehdin aina noita pyöräilyteitä ja maisemia, joissa saat kulkea. Ostin juuri pikkutintille pyörään istuimen ja kypärän, kohta täälläkin pyöräretkeillään :) Hauskaa vappua Allulaan!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi, ne pienokaiset on niin söpön näköisiä kypärä päässä. <3

   Löschen
  2. Ja isommatkin... Toivon että oma tyttäreni (21-v) pitäisi tästä lähin kypärää, otti nimittäin taksin oven kanssa osumaa yhtenä päivänä. Taksi oli pyörätiellä ja tytär lähti sitä väistämään ja samaan aikaan aukaisi matkustaja oven. Onneksi ei käynyt pahemmin, haava tuli käteen, puhelin meni hajalle ja pyörä vähän solmuun. Niin ja tytär ja taksimatkustaja (Englannista) järkyttyivät.

   Mekin ollaan opetettu kypärän tärkeys, mutta ...

   Löschen
  3. Kauhistus, toi on kauhuskenaario, että joku yhtäkkiä aukaisee auton oven, täällä sattui kerran oikein paha onnettomuus.

   Löschen
 3. Rypsi- ja rapsipellot ovat niin kauniita, mutta mieluiten katson niitä auton ikkunasta. Tuoksu on melko intensiivinen:-) Nojaako Goethe laventeliin?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onkohan mun nenä tukossa, kun en haistanut yhtikäs mitään vai olikohan toi sittenkin sinappipelto, sehän on vähän samannäköinen.

   Löschen
  2. Goethe nojaa rosmariiniin, se on mun aina mun varakukka, jos ei ole muita kukkia maljakossa.

   Löschen
 4. Kaunista kevättä sinne! Täälläkin toissaöinen lumivaippa suli pois, lämmintä on 14 astetta!

  AntwortenLöschen
 5. Meillä näkyvät kielot juuri nousevan ylös. Mullakin on niitä sitten takapihalla. Goethe olis kelvannut tännekin!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jos olisin arvannut, olisin voinut ostaa sullekin Goethen

   Löschen
 6. Terkkuja sadepilvestä ja Freiburgista. Lämmintä ehkä toi Suomen 14. Rapsi- tai rypsipellot oli ajoreitillä kyllä tosi kauniita. Schwarzwaldissa puut vasta alkavat vihertää.
  Kielo on tärkeä kukka ranskalaisille vapun aikaan. Lyonin keskustassa vappua ei voi olla huomaamatta. Niin mahtipontisia ja värikkäitä poliittisia kulkueita ei taida olla enää missään muualla Euroopan alueella, varsinkin jos on vähän kärhämää poliittisessa elämässä.
  sateettomampaa viikonvaihdetta paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Juttelin tässä pari päivää sitten freiburgilaisen ystävän kanssa ja tajusin, että siellä ei ollut kevät niin pitkällä kuin meillä, vaikka Freiburg on Saksan lämpimin kaupunki,

   Löschen
 7. Kielo oli äitini lempikukka. Kun olin pieni, minulla oli kirja, jonka nimi oli "Kielotyttö". Pidin siitä. Kevät on siellä pidemmällä kuin täällä, mutta pian täälläkin päin loistavat rypsi- rapsipellot. Ihanaa kevättä sinne!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minäkin rakastan kieloja. Kyllä kai se 600 km koilliseen aiheuttaa jonkinlaisen eron. Tiistaina me sitten näemme Berliinin kevään ja tapaamme riitelevät sukuloiset, huh huh.

   Löschen
  2. Berliini loistaa parhaillaan kukkasillaan, Britzer Gartenissa on Tulipan Ausstellung, ja on kesä, sillä tänään saapuivat pääskyset etelän matkaltaan. Niinhän sitä sanotaan, ettei pääskysestä ole enää päivääkään kesään. Tiistania saapuu tyttäremme Berliiniin, saa hänkin maistella jo kesän tuntua. Nautinnollista Berliinin matkaa!

   Löschen
  3. Kiitos, kyllä Berliinissä katsomista riittää, siellä on aina kiva käydä.

   Löschen