Meillä ei ollut mitään opaskirjaa tästä seudusta mukana, kun matkan kohteena oli ollut enemmänkin Loiren seutu, mutta navigaattori tietenkin osasi näyttää meille tien. Minusta on jännää, kun matkalla tulee yllättäen eteen jotain, jota ei tunne tai osaa odottaa. Niin kävi meille Chateau Anet'n kanssa, joka yhtäkkiä tien tehtyä kurvin seisoi edessämme, wow mikä näky: linna ja sen katolla saksanhirvi. Linnan on rakennuttanut kuningas Henrik II rakastajattarelleen Diana de Poitiers'ille, jolle on muistaakseni omistettu myös Chenonceaun linna. Dianahan on metsästyksen jumalatar, siksi varmaan tuo hirvi. Tässä linnassa on kuulemma filmattu James Bond-filmi Pallosalama.
Matka jatkui Givernyyn, jossa jouduimme kassalla jonottamaan lippuja. Puutarha ja talo olivat tietenkin täynnä porukkaa, pääasiassa vanhempia turisteja Euroopan ulkopuolelta ja paljon kyllä nuoriakin aasialaisia. Allumies tutustui penkillä odottaessaan australialaiseen herraan, joka oli seurueen kanssa maailmanympärysmatkalla ja tullut juuri Roomasta Pariisin kautta Givernyyn eikä oikein jaksanut sulattaa kaikkea näkemäänsä.
Kaunishan se puutarha oli ja nyt kukki lumpeetkin, mutta niin paljon töniviä turisteja, että ei oikein jaksanut ottaa kuviakaan. Tuolla sillallakin seisoi aina tylsiä turisteja, joko kamera kädessä tai muuten vaan tuijottaen. Keittiössä sain ihmeen kautta otettua kuvan komeasta hellasta ilman turisteja.
Nukuimme ikkuna auki ja aamulla oli sängystä tämä näkymä:
Meitä odotti alakerrassa kauniisti katettu aamiaispöytä, josta ei puuttunut mitäään, oli juustoa ja kinkkua ja herkullista hedelmäsalaattia, jugurttia, marmeladia, tuorepuristettua appelsiinimehua ja kananmuniakin olisi saanut. Minulle toinen herroista poimi vielä puutarhasta ruusunkin. Tämä talo on ehdottomasti paras näkemäni B&B ja niin ystävällinen isäntäpari, heistä löytyy tietoa tästä lehdestä. Suosittelen♥
ihanaa, syyskuussa olen käynyt Monetin puutarhassa, on kuin hänen taulut, krassikäytäväkin kukki.
AntwortenLöschenMuistinkin, että olet käynyt
LöschenTulee ikävä kunnon aamiaista tämän lafkan "aamiaisen" jälkeen. Aloitankin päivän museokierroksen - vain yksi museo tuolla Ringillä - kunnon aamupalalla. Tuossa linnassa enkä puutarhassa ole käynyt. Onneksi olen tässä kauåungissa pari viikkoa, niin jaksan sulattaa turistikohteetkin...
AntwortenLöschenMe ei tykätä aamiaisbuffeteista, eikä ainakaan suomalaisten hotellien munajauhosta tekemistä pitkään seisseistä munakokkeleista ,tuo oli just mitä haluamme. Täällä tehdään munakokkeli yleensä munista, mutta ei sekään laatua takaa, usein se näyttää vastenmieliseltä, kun on seissyt pitkään. Hyvässä hotellissa se valmistetaan juuri ennen syömistä. Nimimerkki Ronkeli munakokkelin suhteen
LöschenHaluan vielä sanoa, että Ruotsissakin meille tarjottiin munajauhokokkelia eli se ei ole suomalainen keksintö.
LöschenMie en syö kananmunia juuri koskaan; paitsi kun olin Corkissa työmatkalla. Siellä saisi tilata miten halusi, omelettia vai miten. En pidä munakokkelista, ainoastaan karjalanpiirakoiden kanssa munavoi on hyvää... :)
LöschenIhana pikkuinen kolmen huoneen majatalo! Sitä vaan ihmettelee miten nuo vielä kannattaa muualla, mutta ei Suomessa. Tai ehkä niitä jonkinlaisia on sielläkin, ei vaan ole tietoa, saattaisin hyödyntää itsekin lomillani.
AntwortenLöschenNoilla kavereilla on se hyvä, että ranskalainen on eläkkeellä, Ranskassa pääsee kai edelleenkin aika varhain eläkkeelle, ei tarvi olla 70v asti töissä, niinkuin täällä kohta tulee olemaan eli siis heillä on perustulot siinä. Ja jos huoneet on paljon vuokralla ja heillä on tosiaan jo varauksia jopa ensi vuodelle, he saavat yli 300 euroa päivästä eli lähes kymppitonnin kuussa vuokratuloja ja kun itse siivoavat ja pesevät pyykin ja silittävät, niin ei ole ihan kamalasti kuluja. Minä tykkäisin pitää B&B, mutta kun kukaan ei tule, nyyh.
LöschenMunajauhokokkelista en ole koskaan kuullut, Monet on paljon tutumpi:-)) Hullut turistit pilasivat vaan tuonkin sillan.
AntwortenLöschenOlisi ollut kiva saada kunnon kuva sillasta, mutta me ei kestetty enää ja lähdettiin. Voin antaa sulle vinkkejä hotelleista, joissa voit testata ns. munakokkelia, kääks.
LöschenIhana majapaikka! Ja tuonne puiston olisi kyllä ihana päästä joskus kurkkimaan.
AntwortenLöschenKyllä kannatti käydä
LöschenTuo B&B nayttaa aivan mielettoman hienolta. Ja vau mika aamupala! Me kaytetaan reissussamme paljonkin niita. Irlannissa osuttiin pariinkin tosi hyvaan. Ja tuo linna nayttaa ihanalta myos. Valokuvaajan paratiisi puutarhoineen. :) Ehka jonakin paivana. Mina kerailen listaa mielenkiintoisista paikoista ja vinkeista muilta tulevia lumia/reissuja varten.
AntwortenLöschenMe ollaan myös käytetty ja löydetty New Englandissa tosi hienoja B&B, Englannissa ne ei aina olleet kovin hyviä, Irlantia en tunne lainkaan, sinne olis ihan pakko lähteä, sivistysaukko mun elämässä.
LöschenMajoitus näyttää aivan ihanalta, myös aamiainen. Mäkään en välitä kotimaisten hotelllien nakki-pekoni-munakokkeliaamiaisista, joissa on valtava määrä tavaraa, muutei yleensä mitään hyvää, edes tuoretta leipää. Olen enemmin keski-eurooppalaisten aamiaisten ystävä.
AntwortenLöschenMietin vaan, miksi en ole käynyt katsomassa lumpeita livenä, Monet oli aikamoinen taituri.
No nyt voit ensi kerralla piipahtaa Givernyyn ja tiedät jo, missä kannattaa yöpyä.
LöschenLummelammesta on tosiaan tullut vähän liian suosittu turistikohde. Keskitynkin ennemmin Monetin tauluihin.
AntwortenLöschenMun suosikkiaamiaiseen kuuluu vihanneksia, esim. tomaattia, kurkkua, salaattia, paprikaa, joita harvoin on täällä päin maailmaa. Lisäksi hedelmäsalaattia tai hedelmiä, jugurttia, hunajaa, tuoremehua, tummaa leipää, juustoa, kahvia ja myös munakokkelia, jos odottamassa on vaikkapa patikkapäivä.
Suomessa tykkään esim. maustesilleistä ruisleivän kanssa. Lihapullat ja pikkunakit eivät oikein ole mun makuun, mutta vaikkapa töihin meneville komennusmiehille ne maistuvat. Samoin Suomessa monet syövät mielellään aamupuuroa. Paras aamiainen on sellainen, josta jokainen erilainen yöpyjä saa haluamansa.
paskeriville sateisesta Etelä-Saksasta
Etelä-Saksa on tosiaan tullut kovin sateiseksi. Kun minä olen täällä kastellut ahkerasti kasvejani, ystäväni Starnbergin seudulta joutuu jatkuvasti kaatamaan vettä pois kukkapurkeistaan. Toivottavasti keskiviikkona tulee etelämpänä kaunis ilma, silloin lähdemme kolmeksi päiväksi Schwarzwaldiin.
LöschenYhden saksalaisen hotellin tunnen, jossa saa silliä ja paprikaa ja vaikka mitä aamiaiseksi, se on Krone Herxheim-Haynassa, yksi meidän lempparipaikka.
Ruuhkista huolimatta Monet`n kotitalo on käymisen arvoinen paikka, niin myös idyllinen Givernyn kylä.
AntwortenLöschenLuin vasta nyt mielenkiintoiset pyöräretkipostaukset ja mukavaa, kun oli joitakin tuttuja paikkoja. Olen ollut kiertomatkalla, jossa lähdettiin Pariisiista, käytiin Maihinnousupaikoilla, luostarisaarella, La Rochellessa, Cocnacissa ja palattiin Loire-joen muutaman linnan kautta Pariisiin. Erittäin mielenkiintoinen opastettu matka sekin.
Te onnistutte löytämään viihtyisiä yöpymispaikkoja kuten tuo viimeinen B&B. Allu, tuskin sinun kovin paljon tarvitsisi mainostaa omaa B&B-paikkaa, sillä sen verran olen oppinut sinua tuntemaan blogisi kautta, että osaisit "muonittaa" kävijöitä tosi hyvin!
Täällä juhannus on vietetty mökkijuhannus, välillä satoi ja välillä paistoi. Peippo, satakieli ja monet muut linnut ovat konsertoineet kiitettävästi. Luonto on kaunis. Oikein hyvää viikkoa sinulle ja co.
Varmasti ollut mielenkiintoinen matka teilläkin, siellä riittää katsomista ja hyvää ruokaa.
LöschenKiitos samoin sinne aurinkoista viikkoa.
Todella hienoa! Monet´in tunnen vain hänen tauluistaan. Hieno hella, milloinkahan sitä on viimeksi käytetty???? Ja ylellisen näköisen hotellin olette löytäneet.
AntwortenLöschenMonet kuoli 1926 eli ainakin siihen asti oli hella käytössä.
Löschen