Dienstag, 23. Juni 2015

Viimeisen viikon aikana

Käytin Yaris-vanhukseni huollossa saamassa uuden turvatyynyn, kun Toyotalla oli takaisinkutsukampanja.

Sain taas identiteetin, kun hain uuden saksalaisen henkilökortin, joka on nyt täälläkin vihdoinkin pankkikortin kokoinen.

Posti on lakkoillut kohta kaksi viikkoa eli meille ei ole tullut kirjeitä tms. Paketteja ovat kyllä jostain syystä toimittaneet. Nyt postitoimistoihin on kerääntynyt niin paljon postia, että ovat joutuneet hankkimaan uutta varastotilaa. Voi sitä posteljooniparkaa, joka joutuu lakon päätyttyä kantamaan ne karmeat määrät postia, mutta itsepähän on lakkoillut. Kurja ihmisille, jotka odottavat jotain tärkeitä papereita tai vaikkapa pankkikorttia.

Ostimme jäätelökoneen ja teimme jo kerran herkullista mangokookosjäätelöä. Halusin koneen pääasiassa esim. lohen kanssa syötävän piparjuurijätskin tekemiseen ja haluan kokeilla myös Ferran Adriàn parmesaanijäätelöä. Keittiössä ei ole tuollaiselle rohmulle tilaa, se pääsi kellariin pöydän päälle ja on siinä aina valmis kuin partioilainen.Nyt on pari päivää satanut kissoja ja koiria, mikä kyllä on tehnyt hyvää kasveille, mutta me ihmiset emme nyt enää kovasti tykkää. Kimalaiset ovat valloittaneet oliivipuumme, siellä on kova trafiikki ja surina, mutta kuvaan sain just ja just yhden, eivät tykänneet poseerata.Kaupungissa on ollut paljon konsertteja, mm. AC/DC ja Taylor Swift. Saksalaisen iskelmälaulaja Helene Fischerin kahdessa konsertissa stadionilla ja sen ulkopuolella olevalla niityllä oli molempina iltoina 80000 kuulijaa. Ystäväni Gina on Helene Fischer-fan ja kun hän ei enää jaksanut lähteä stadionille, tyttäret ja miniät järjestivät hänelle oman konsertin kotiin, jossa näyttivät Helenen 2,5 tunnin konsertin DVD:ltä. Valitettavasti Ginalla oli yökkö olo sinä iltana eikä hän raukka oikein kunnolla voinut nauttia. Kunto huononee vähitellen.

Juttelin Frankfurtin lähellä asuvan ystäväni kanssa. Hänen miehensä sairastui 40 vuotiaana MS-tautiin ja on nyt hoitokodissa letkuruokinnassaa, koska ei pysty enää nielemään eli meillä on nyt siis ystäväpiirissä kaksi letkuruokinnassa.  Päätimme mennä heinäkuussa katsomaan miestä. Puhuminen ei kuulemma enää oikein suju, ei tule olemaan kovin kiva vierailu. Hoitokodista vaimo joutuu maksamaan omasta taskusta 2600 euroa kuukaudessa, Suomessahan taitaa yhteiskunta maksaa kaiken, niinhän se saisi ollakin! Nyt vaimo joutuu myymään omakotitalonsa ja hankkimaan pienemmän asunnon, että pystyy maksamaan hoidon.

Tänään meillä syötiin ilmeisesti kesän viimeinen parsa, sillä parsa-aika alkaa olla lopullaan. Ostin vähän kiemuraista laatua, kun se on ihan yhtä hyvää kuin suora, mutta paljon halvempaa. Otin varmuuden vuoksi kuvan raaka-aineista ja hyvä olikin, sillä unohdin taas ottaa valmiista lautasesta.


Huomenna lähdemme pariksi päiväksi Schwarzwaldiin, siellä on Allumiehen entisten työkavereiden + vaimojen treffit. Onneksi säätiedotus lupaa parempaa, sillä perjantaiksi on suunniteltu pitkä patikkaretki. Vi ses.

18 Kommentare:

 1. Hei meilla on ihan sama jatskikone!!! Isanta osti itselleen synttarilahjaksi pari vuotta sitten mutta kylla se on nykyaan enempi minun hommaani. Yleensa perheen sapatti-illallisille pyytavat. Hyva etta sinulla on vakipaikka sille. Mina aina otan kaapista keittion poydalle tarvittaessa ja on kylla pahuksen painava laite!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On kyllä painava. Jos sulla on hyviä ohjeita, niin annahan kuulua, olen itse aloittelija näissä jäätelöasioissa.

   Löschen
  2. Yleensahan niihin laitetaan vaan munan keltuaisia, mutta olemme kehittaneet koyhan miehen ohjeen, jossa tehdaan ensin vaniljakiisselimainen juttu keittamalla 4 dl maitoa, 1 dl sokeria, 1 muna, reilu ruokalusikallinenלדן maissitarkkelysta. Siihen sitten 1-2 tl vaniljasokeria ja annetaan jaahtya jaakaappikylmaksi. Vatkataan kevyesti 3.75 (meilla puoltoista purkkia) kermaa 38% ja sekotetaan tuohon edelliseen ja se koneeseen. Mina annan yleesa koneen kayda tyhjana joku 10 minuuttia etta on jo kylma kun laitan tavaran sinne.Sitten kun on melkeen valmista, lisaan makuaineita, kuten suklaarouhetta, kylmaa voimakasta kahvijuomaa, ranskalaisia St.Dalfourin konfituureja (esim. mustikka on hyvaa).
   Jotkut sanoo etta jos laittaisi myos glukoosisiirappia, voisi jatskista tulla viela pehmeampaa.
   Varmaan voi tehda myos kaikenlaisia maidottomia sorbetteja mutta luulen etta ne on sitten syotava suht koht heti tai sitten niista tulee pakastimessa liian kovia ja jaakiteita liikaa. Ehka siihenkin auttaisi tuo glukoosisiirappi.

   Löschen
 2. Terveisiä Lyypekistä! Ajaa hurautettiin Calais-Lübeck väli tänään ja kilsoja tuli 800! Vähän liikaa oli jännitystä matkalla, muttei lopulta käynyt kuinkaan meille, eikä sille autoilijallekaan, jonka auton tuulilasi otti osuman jostain rautapalasesta, joka lensi meidän auton pohjan kautta hänen autoonsa. Huh miten pelästyttiin. Autobahn on hyvä kun on hyvä, mutta paha kun on paha. Tai autoilijathan sen tekee ja liikenne tai jossain tapauksissa sattuma ja huono tuuri, mutta silti.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Huh, mutta hyvä, ettei käynyt pahemmin. Hyvää kotimatkaa!

   Löschen
 3. Taallakin hoitokodit tosi kalliita. Anoppi huonossa kunnossa agressivisen lymfooman kanssa. Kotona hoidetaan toistaiseksi. Onneksi on varaa siihen.
  Tuo Helene Fischerin kappale Atemlos durch die Nacht oli meilla jollain tunnilla Goethe instituutissa esilla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siihen lauluun on jo niin moni kyllästynyt ja siitä on tehty yksi hyvä parodiakin.

   Löschen
 4. Eikös se ole Suomessa niin, että siellä on yksityisiä hoitokoteja ja sitten niitä tavallisisa, joiden hinta määräytyy tulojen siis yleensä eläkkeen mukaan? Eli eläkkeestä suurin osa menee hoidon maksamiseen.
  Katsoin äidin huonekavereita sairaalassa (olivat letkuruokituksessa) ja ajattelin, että tuo ei ole enää elämää. Sääliksi kävi kaikkia: potilasta ja omaisia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä on lapset vastuussa vanhemmistaan, joi ei niiden eläke riitä. Yksikin serkku joutui maksamaan 1000 € kuussa äidin vanhainkotipaikasta.

   Löschen
 5. Ai teillä on tuo jäätelökone ihan Ferrari-luokkaa, meidän on verrattavissa Ladaan. Kokokin on aivan toinen! :) Ne tyhjät astiat säilytämme pakastimessa, jotta ovat käyttövalmiita tarvittaessa. Muistaakseni se oli jossain ohjeessakin. Täytyykin kokeilla tuota Anun kahvijuttua ja muitakin makuja taas kesällä mökillä.

  Kyllähän täällä on monenlaisia (ja monen hintaisia) hoitokoteja, yksityisiä ja julkisia, ja eroja löytyy. Rahalla saa siinäkin.

  Hauskaa Mustanmetsän matkaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tässä koneessa ei tarvi laittaa sitä levyä pakastimeen, on eri systeemi.

   Löschen
 6. Ei Suomessakaan yhteiskunta maksa kaikkea hoitokodissa. Eläkkestä viedään suurin osa, yksityisissä vielä enemmän, tulojen mukaan. Törkeintä oli mielestäni, kun veljeni sairastui vakavasti ja sote-tantta tuli suunnittelemaan mahdollista jatkohoitoa ja ehdotti, että veljeni möisi asuntonsa ja siirtyisi vuokralle, näin hän nopeammin pääsisi tarvittaessa hoitokotiin eli kunta säästäisi näin rahaa. Muutenkin tuttavapiireissä on vain huonoja esimerkkejä. Miten muuten Saksassa on ihmisillä, joilla ei ole eläkettä eikä omaisia?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Taisi allekirjoitus unohtua eli Maikki

   Löschen
 7. Tuo jäätelökone voisi olla kiva. Mutta noin suuri vie todellakin varmaan paljon tilaa...

  AntwortenLöschen
 8. Kun nyt muistutit, pitää kai minunkin nyt kaivaa esille aikoinaan Unicefin arpajaisissa voittona tullut Philipsin jäätelökone. Ei se noin paljon tilaa vie, mutta tarpeeksi kuitenkin.

  AntwortenLöschen
 9. Nyt se selvisi. Olenkin ihmetellyt, miksei tänä kesänä olla saatu yhtään käännettyä postia tänne, vaikka olen maksanut. Meinäsin jo soitella, mutta kiitos tiedosta.

  AntwortenLöschen
 10. Olipas kiva postaus! Ihailen aina tuota, miten ennakkoluuloton kokki olet. Itselleni ei kyllä tulisi mieleenkään tehdä piparjuurijätskiä, vaikka periaatteessa se kuulostaa ihan syötävältä - varsinkin lohen kanssa nautittuna.

  AntwortenLöschen