Mittwoch, 19. August 2015

Vaatekeräys

Punainen Risti oli laittanut postilaatikkoon säkkejä vaatekeräystä varten ja innostuin asiasta.


Eiväthän ne kaksi säkkiä mihinkään riittäneet, avuksi piti ottaa vielä neljä tavallista säkkiä. Ostan mielestäni hyvin vähän vaatteita ja ihmettelen, miten ihmeessä nuo säkit täyttyy.


Henkareita olisi vaikka millä mitalla, tässä murto-osa niistä ylimääräisistä.


Ja katsokaapas minun käsityötaitojani. Komerosta löytyi noin 140cm pituinen pitsiverho vai onko tämä nimeltään kappa. Mitähän sillekin tekisi? Jos löytyisi joku mökin omistaja, jolla olisi käyttöä, niin antaisin sen lahjaksi.


18 Kommentare:

 1. Todella hieno kappa! Minulla ainakin kelpaisi...mutta ei nyt taida olla paikkaa sille.

  AntwortenLöschen
 2. Onpa hieno kappa:) Minullekin kelpaisi mutta ei ole minne laittaa.Taitavaa työtä Allu:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olen itsekin yllättynyt, että olen saanut tuollaisen aikaiseksi

   Löschen
 3. Tuolla tavalla järjestetty vaatekeräys on kyllä kätevä. Zürichissäkin jaettiin postilaatikkoihin parin kuukauden välein säkkejä, joihin sai laittaa kierrätykseen menevät vaatteet ja kengät. Helpompaa kuin tavaran vieminen autolla SPR:n kirppiksille tai kierrätyskeskukseen.
  Sievä kappa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Näin tulee helpommin otettua säkki ja laitettua se kadun varteen kuin varta vasten lähteä viemään jonnekin. Meillä on kyllä lähellä sellainen container vaatteita varten, mutta se on usein täynnä.

   Löschen
 4. Noin se olisi helppoa... Minun täytyy nyt syksyllä tyhjentää kirjahyllyjä, jotta saisin lattiakasat mahtumaan. Haluaisitko jotain suomalaisia romskuja?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. jos vaan tiedän, mitä romskuja sulla olisi

   Löschen
  2. Laita listaa privana tekijöistä tai kirjoista, niin katon onko niitä tai mitä olis lähdössä samalta kirjailijalta.

   Löschen
  3. Noin monta säkkiä. Jäikö sulle Allu enää mitään kaapin täytettä? Saksassa containereita riittää, mutta säkit on käteviä ja jaetaanhan siellä kannellisia muoviämpäreitä kenkiä varten, ainakin meillä päin. Ranskan vastaavaan en ole törmännyt jos sellaista on.
   Mistäs kirjoista se Helena haluaa päästä eroon. Mulle kirjat aina vaikea paikka eron hetkellä. Tuolla keskisemmässä Euroopassa vien/lahjoitan/luovutan/vaihdan suomalaisten suomenkielisiä yleensä Zürichin suomalaisten kirjapörssissä. Ja enemmän lähtee mukana kuin mitä sinne vien.
   paskeriville - kesä se vain jatkuu ...

   Löschen
  4. No sen verran jäi, ettei ihan alasti tarvi olla. Et ole tänne meidän kirjastoon poikennut?

   Löschen
  5. Ai Allulan kirjastoon vai Kölnin suomalaisten? Joissain muissa Etelä-Saksan suomalaisten kyllä, mutta Köln ei oikein sovi matkojen varrelle. Syksymmällä olisi tosin tarkoitus.
   paskeriville

   Löschen
  6. Vaikkapa molempiin. Lokakuussa täällä voisit törmätä täällä vaikka turkulaiseen tuttuun. :-)

   Löschen
  7. En tiedä vielä mistä romaaneista, kun en ole päättänyt. Kirjoja on nyt liikaa! Syksyllä täytyy heittää/viedä osa pois. Lokakuussa toivottavasti sinne Kölniin...

   Löschen
 5. Täällä olisi monta säkkiä. Ei vain juuri nyt ole voimia niiden eteenpäin järjestämiseen. Onpas hieno kappa. Miten sinulta ei löydy sille paikkaa?

  AntwortenLöschen
 6. Nyt ovat maailmankirjat sekaisin! Miten joku, jolla on peukalo keskellä kämmentä ( omien, usein toistettujen sanojensa mukaan) voi saada aikaan noin _upean_ verhokapan, kysyy eräs, joka on kuluttanut puoli päivää purkamalla ainakin puoli vuotta kestäneen työn – bambulangasta kudotun tunikan. Kärsivällisyys korvaa näköjään minulla taidon. Meillä vaatesäkit täyttävät jälleen kerran puoli vaatehuonetta, eipä kerääntyisi, jos ostosmatkalla heittäisi pussin kerrallaan containeriin kaupan vieressä. Nyt joudumme viemään ne keräilypisteeseen, josta ne toimitetaan rajan takana puutteessa oleville.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, joku kommellus tässä nyt on käynyt, kun tuollaisen olen osannut tehdä!

   Löschen