Freitag, 14. August 2015

Viikkokatsaus

Hyvin pyyhki tämä viikko.

Tiistaina silmälääkärissä näköhermotutkimuksessa -> viherkaihia ei löydetty. vaikka olen riskipotilas.
Keskiviikkona hammaslääkärissä -> äiti, äiti, hän ei porannut.
Torstaina mammografiassa -> kaikki o.k (olen siinäkin riskipotilas)

Positiivisen mammotuloksen (vai pitäiskö sanoa negatiivisen, kun ei löytynyt mitään pahaa) tapasin Allumiehen ja menimme lempibistroomme syömään lounasta. Alkupalana söin matjessilliä kurpitsapyreen ja karhunvadelmakastikkeen kanssa, yummy.Iltapäivällä poikkesi sopivasti Pikku-Carl meidän terassille,  lämpöasteita oli +38C, mutta eihän se singaporelaista pikkuipanaa häiritse. Oli niin söpö ja kiltti, en vaan kehtaa laittaa tuon parempaa kuvaa, vaikka niitä löytyisi. Huom. kultainen ketju jalassa, se ei  nyt ollut oikein saksalaisen isoäidin makuun, mutta ilmeisesti se karkoittaa helistessään pahoja henkiä.


Sopivasti sen takia, että hän pyöräilyhullulla isoisällään on tänään synttärit ja ostimme hänelle yllätyksenä kaksi nättiä olutpulloa, jotka näimme (viini)kaupan ikkunassa. Olimme juuri neuvotelleet, kumpi meistä joutuu tässä helteessä lähtemään viemään pullot, nyt ne menivät mukavasti Carlin rattaissa päivänsankarille.


Sääkin on ihan mukava, tänään "vain" +30C ja jotenkin raikkaampi ilma hengittää. Meillä on kultaotsa-ahven uunissa ja yritän nyt unohtaa sen ajatuksen, jonka joku aika sitten kuulin: Välimerestä on tullut pakolaismassojen myötä hautausmaa ja mitähän ne kultaotsa-ahvenet, tyypilliset Välimeren kalat, nykyään syövät, huh.

15 Kommentare:

 1. Hyvä, että vuosihuollon tulos noin mainio :)

  AntwortenLöschen
 2. Hauskat olutpullot ja Pikku-Carl pistettiin sitten kuljetushommiin, kätevää!
  Olen niin hysteerinen kalojen alkuperän suhteen, että nuo kultaotsat jäisivät kyllä minulta herkullisuudestaan huolimatta syömättä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eipä noita taida olla siellä tarjollakaan. :-)

   Löschen
  2. No mutta, kyllähän kultaotsaa täältäkin saa, miten sä nyt tuollaista kuvittelet?

   Löschen
  3. Tarkoitin enemmänkin sitä, että siellä on kaupoissa varmaan enemmän suomalaista kalaa, ainakin kotiseudullani oli enemmän muikkua, silakkaa, kuhaa ja muuta makeanveden kalaa eikä Välimeren kaloja jos ei sitten pakasteena.

   Löschen
  4. Täällä rannikkoseudulla on kala aina ollut tärkeää ravintoa ja ainakin kauppahallin kalatiskeillä on monipuolinen valikoima. Täältä käpykylästä ei siis kultaotsa ahventa löydy, sillä nykyisellä kotipaikallani saa oikeastaan vain pakastettua yms. kalaa (eli täkäläisille lohta eri muodoissa), sen verran sisämaassa ollaan. Kerran viikossa tulee sentään rannikon kalastaja torille myymään tuoretta kalaa. Tietoisku [klik] ;-)

   Löschen
  5. Mitähän tässä oikein söis? Ilmeisesti vain karppia ja sitä vihaan.

   Löschen
 3. Olipa hyvät tulokset,sen jälkeen varmaankin maistui hyvä lounas:) Hyvä että pahat henget eivät pääse pikku Carlia häiritsemään;D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Carl oli niin tyytyväisen tuntuinen, ilmeisesti pahat henget ovat jättäneet hänet rauhaan.

   Löschen
  2. Carl oli niin tyytyväisen tuntuinen, ilmeisesti pahat henget ovat jättäneet hänet rauhaan.

   Löschen
 4. Meillä kyllä saa tuoretta ulkomaista kalaa: norjalaista lohta (yök!), ruotsalaista nieriää, Virostakin joskus kuhaa sekä tonnikalaa pangasiusta, mutta niitä en varmaan koskaan ole ostanut. Ehdoton suosikkini on ihan tavallinen ahven, mutta kaikki muutkin kotimaiset käyvät ja usein niitä saa myös tuoreena järvestä.

  Carlchen ist ein niedliches Kerlchen!

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pangasius on mulle no go.
   Carlchen on todella söpö ja helppohoitoinen.

   Löschen
 5. Liika ajattelu tai mielikuvittelu on epäilemättä turhaa. Ahven mikä ahven:).

  AntwortenLöschen