Montag, 14. September 2015

Hampurissa

Ensimmäinen etappimme oli Hampuri, aina yhtä kiva kaupunki, voisin ihan hyvin asua siellä. Olin siellä kesätöissä vuonna kivi ja kirves ja oli taas kiva kulkea vanhan reviirini reittejä. Ainoa haitta oli aivan mieletön tuuli, mutta onneksi olin ottanut mukaan kevyen hupullisen kesäuntuvatakin, se oli just se oikea varustus tuulisessa satamakaupungissa ja sen saa mahtumaan käsilaukkuun, jos on tarve riisua.. Ensimmäisenä iltana satoikin, mutta seuraavana aamuna meitä tervehti sininen taivas.
Hotellimme oli - uskokaa tai älkää - Reeperbahnilla, mutta aivan kadun alkupäässä, vähemmän syntisellä alueella, vaikka ei ne synnitkään kovin pitkän matkan päässä olleet, mutta ei ollut nyt tarvettä käydä niitä katsomassa. Hotellin vieressä on Sir Norman Fosterin suunnittelema rakennuskompleksi Die Tanzenden Türme eli Tanssivat tornit, jonka 23. kerroksessa on hieno ravintola ja baari ja siellä kävimme ystäväpariskunnan kanssa juomassa aperitiivit ja ihailemassa maisemia.
Näkymät oli todella hienot, siellä kelpasi istuskella ja nauttia Gin tonicit ja Aperol Sprizit.Eikä niissä maisemissa maan tasallakaan valittamista ollut.
HafenCityssä oli keramiikkamarkkinat, sieltä kävin hakemassa ideoita Clarissaa varten.Ylemmässä kuvassa pilkottaa taustalla Hampurin häpeäläiskä, Elbphilharmonie, jota on rakennettu kuin Iisakin kirkkoa ja jonka kustannukset ovat siirtyneet astronomisiin summiin. Viimeisen tiedon mukaan rakennuksen pitäisi valmistua vuonna 2017, Ylemmissä kerroksissa on asuntoja, joiden parvekkeita ei varmaan tulla juuri käyttämään, sillä paikalla tuulee mielettömästi, ja alueen infrastruktuuri on todella kehno, ei taida olla minkäänlaisia kauppoja lähistöllä.  Saapa nähdä, meneekö ne kaikki kaupaksi. Alemmassa kuvassa rakennus lähempää kuvattuna.Ystävämme olivat valinneet ruokapaikaksi HafenCityssä sijaitsevan Coast-Hamburgin, se on japanilaistyylinen ja niinpä mekin saimme sushia ja sashimia, todella herkullista kaikki, myös tempuravihannekset, voin suositella, vaikka ei tuo mikään halpa paikka ole.
10 Kommentare:

 1. Heips, kiva postaus jälleen kerran. Saksassa tuntuu yllättävästi olevan keskeneräisiä, pilviin karanneita rakennusprojekteja. Mitähän kuuluu Berliinin lentokentälle? HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. 2017 kai senkin pitäis valmistua. Uskomattomia mokia, nyt on myös Kölnin oopperatalon saneeraus vuosia myöhässä.

   Löschen
 2. Eipä ole kauneudella pilattu tuo Elbenfilharmonia, todellakin häpeäpilkku kauniissa kaupunkikuvassa! Kiitos keramiikkaideoista, mistä tiesit, että olen mielessäni ajatellut juuri sieniä näin syksyn alkajaisiksi :-)

  AntwortenLöschen
 3. Tämän mukaan http://62.206.10.222/local/viewer/cam_inner.html Hampurissa sataa nyt. Teillä oli kaunista, vaikkakin tuulista. Menenkin sinne joulukuussa tarkistamaan miten pitkällä Elbphilharmonien rakentaminen on edennyt. Minusta se on kyllä valmistuessaan kaunis, siinä on hyvää vastakohtaisuutta niille satama-alueen rakennuksille ja sinne on ainakin hyvä suunnistaa! Toki Landungsbrückenllä on muitakin suunnistettavia taloja...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sääkartan mukaan meilläkin sataa, mutta todellisuudessa aurinko paistaa ja taivas on sininen, pari cumulusta vain taivaalla ja todella lämmintä.

   Löschen
 4. Hienot näkymät:) Olen viettänyt Hampurissa yhden yön,ennenkuin jatkoimme laivalla Ruotsin Trelleborgiin. Hienot maisemat teillä!

  AntwortenLöschen
 5. Alkumatka meni siis ilman haavereita. Minulla on Hampurista jotain hämäriä mielikuvia, on varmaan vaan ajettu läpi jollakin matkalla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se yksi haaveri riitti, nyt otetaan ylihuomenna tikit pois.

   Löschen