Montag, 21. September 2015

Itämeren rantakorituoleja ja kirkkoja

Sorry, nyt tulee rantakorituolikuvia, kun tykkään niistä niin kamalasti. Tällainen tuoli on kuulemma kehitetty joskus 1800-luvun lopulla, kun reumaa sairastava vanha rouva halusi sairaudesta huolimatta viettää aikaa Itämeren rannalla. Tuoli suojaa tuulelta ja auringolta ja sateelta, siinä on mukava istua. Istuimen alla on laatikot, joissa voi säilyttää tavaroita ja käsinojasta voi aukaista levyn pöydäksi. Tuoleja voi vuokrata, päivämaksu oli näköjään vajaan kympin. Jotkut ostavat kotipihaankin sellaisen, tässä on tarjolla luksusmalli hintaan 4390€. Rantakorituoli on todellinen saksalainen kulttiesine. Jos olisin rantaihminen, vuokraisin varmaan sellaisen mieluummin kuin löhöisin pyyhkeen päällä hiekassa.
Mekin istuimme kerran lounaalla ravintolan korituolissa, kun kävi aikamoinen tuuli ja siellä istui hyvin suojassa.Itämeren rannalle on istutettu tuulta vastaan paljon ruusunmarjapensaita.


Tästä hökkelistä emme oikein päässeet selville. Se oli ihan siinä rantatien varrella eikä siinä mitään vessaa tms lähellä näkynyt, tiedä häntä mikä on tarkoitus.Tykkään pohjoissaksalaisista kirkoista ja niiden tiiliseinistä.


Oikeastaan pidin nyt Itämerestä enemmän kuin Pohjanmerestä, sillä Itämerellä ei vuorovesi ole niin voimakas ja näkee aina rannallakin vettä.

19 Kommentare:

 1. Onpas siinä tuolilla hintaa. Miksi muuten kaikesta pitää tehdä luksusversio? Eikö rikas kärsi sitä, että ostaisi vaan sellaisen perusversion?

  AntwortenLöschen
 2. Komppaan edellistä, sillä en tajua noita luksusversioita ollenkaan. No, eiväthän ne laittomia ole...., mutta nyt kun Suomi kyntää tosi syvällä ja leipäjonot kasvavat, tuollanen summa rantatuolista tuntuu jo mauttomalta ja epäempaattiselta. Ymmräsin kyllä, että sinä et ole sitä ostamassa, knhan ihailit;)

  Minä rrrrakastan Itämerta ja sen tähden haluan sen puhtaaksi. Toivon, että eräskin itäinen maa saadaan aisoihin sen sotkemisessa.

  Niin paljon kuin alpeista pidänkin ja onhan minulla salainen rakkaus sinne Vuoristosairaalnkin tienoille, niin Pohjois-Saksassa on sitä jotakin. Nyt olemmekin Cellessä siinä ihanassa paikassa (paras rruoka ikinä, se lammaskoira, se puutarha etc.) palatessa kaksi yötä ennen sitä kauheaa öistä laivalle ajoa...

  <3

  AntwortenLöschen
 3. Jos tykkäät pohjoissaksalaisista kirkoista, pitäisit varmaan täkäläisestäkin vanhasta kirkosta. Sieltä löytyy Lyypekissä 1400-luvulla tehty alttarikaappi, samoihin aikoihin myös Lyypekissä veistetty krusifiksi.... vain tiiliseinät puuttuvat.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Katsoin Wikipediasta sitä teidän kirkkoa, näytti kiviseinältä pienemmässä kuvassa, mutta kun suurensin, näkee, että on puuta. Toi mun kuvan kirkko on melkein 500v vanhempi, en tajunnutkaan, että se on niin vanha.

   Löschen
 4. Minulle tulee noista tuoleista aina mieleen Buddenbrookit ja se vanhempi tv-sarja vielä :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Thomas Mannhan viettikin monta kesää tuollaisessa tuolissa, muistaakseni Kuurinmaan rannikolla.

   Löschen
 5. Tuollaisen rantakorituolin hankin vielä mökille. Ne ovat ihania ja niihi tutustuin lähemmin siellä Rügenissä, mutta oliha niitä hampurilaisissa ravintoloissakin.
  Thomas Mannilla oli huvilassaan Neringassa Nidassa selainen, siis Kuurin kynkäällä. Sinne se oli kuulemma tuotu Lübeckistä.
  Tuo sopii niin hyvin saksalaisille - ja myös suomalaisille.

  AntwortenLöschen
 6. Harmi, että et voi ottaa sellaista lokakuussa mukaan käsimatkatavarana. :-)

  AntwortenLöschen
 7. No mehän istumme tuollaisilla tuolilla joka kevät Suomeen mennessä ja syömme kalasämpylät. Sellaisia löytyy Travemündestä ulkoilmaravintoloista. Meidän traditio-:)

  AntwortenLöschen
 8. Tulen mielelläni tuulettamaan ajatuksiani tuollaiseen tuoliin meren rannalle, nyt heti. Jätitkö punaisen froteepyyhkeen merkiksi varatusta tuolista, että löydän oikean? Voi hyvin! HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Saksalaisethan on tunnettuja siitä, että ne käy varaamassa aamulla seitsemältä jo uima-altaalta paikan pyyheliinansa kanssa, sitäkö tarkoitit?

   Löschen
  2. Ja myös sitä, että voimme jakaa saman tuolin.

   Löschen
 9. Käteviä rantatuoleja, kaltereilla varustettuna sopisi erinomaisen hyvin meidänkin rannoille, halvemmat versiot riittäisi mainiosti, ovat nätimpiäkin kuin se luksus.
  Teillä onkin ollut vaihteleva kesä, iloa ja surua vuoroon. Mukavaa jatkoa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onhan noissa täälläkin jonkinlaiset kalterit eli ovat lukossa. On ollut vaihteleva kesä, sään puolesta ehkä elämäni hienoin, mutta tosiaan kaksi ystävää kuollut muutaman kuukauden sisällä.

   Löschen