Sonntag, 20. September 2015

Toisenlaiset häät

Tämän vuoden toiset häät olivat täysin erilaiset kuin ne ensimmäiset, joita viettivät heinäkuussa miljonääriystävämme. Tässä muistutuksena kuva sieltä, isosta kolkosta kirkosta, jossa oli sen kokoon verrattuna kovin vähän ihmisiä.Vieläkin ihmettelen itsekseni, miten morsian voi sanoa, että Temppeliaukion kirkossa ei ole atmosfääriä, mutta jokaisellahan oikeus mielipiteeseen ja minä en taas pitänyt tästä kirkosta lainkaan.

Nämä toiset häät olivat sitten täysin erilaiset ja paljon pienemmällä budjetilla, vaikka vieraita oli enemmän. Kummipoika vihittiin kotikaupunkinsa pienessä barokkikirkossa. Sade uhkaili, mutta onneksi pääsimme sekä kirkkoon sisään että sieltä pois kastumatta.


Tässä sulho (vas.) odottelee bestmaninsa kanssa morsianta


ja tässä vihkiminen täydessä käynnissä. Morsian on muuten raskaana ja neljä päivää ennen häitä tuli yllätri pylläri, vihkipuku ei yhtäkkiä enää mahtunutkaan päälle ja piti kiireessä korjata.


Saarna oli todella kiva ja persoonallinen eikä sellaista blablablata, mitä se miljonäärien pappi höpisi, joka mm.sanoi tietävänsä, että hääpäivä on ihmiselle elämän kaunein päivä. Mistä hän se tietää, kun ei itse ole sitä saanut kokea? Tämä pappi puhui taas niin kauniisti ja kivasti ja myös esirukoukset, jotka luki sulhasen äiti ja sisarukset ja morsiamen sisar, olivat todella kauniit, siellä rukoiltiin mm.sulhasen kesällä kuolleen isän puolesta, kun taas unelmahäissä pappi luki esirukouksia kaikille meille täysin tuntemattomien pyhimysten puolesta. Unelmahäissä oli musiikkina urkusoittoa, osittain moderneja kappaleita, jotka eivät meidän mielestä sopineet lainkaan uruilla soitettavaksi, mm. A whiter shade of pale ei valitettavasti vetänyt vertoja Procol Harumin alkuperäiselle. Kummipojan häissä taas musisoivat hänen ystävänsä ja musiikki oli niin hienoa, että tuli tippa silmään. Tässä pieni näyttö mitä oli tarjolla. Eikö ole ihana omistaa tuollaisia ystäviä!?Vihkitilaisuuden jälkeen siirryttiin Eltvillen pikkukaupunkiin Reinin rannalle.  Juhlapaikka oli söpö,   harmi vain, että siellä ei ollut kuin viisi hotellihuonetta ja meidänkin oli pakko etsiä hotelli vähän kauempaa, joten Reinin rieslingit jäivät minulta melkein juomatta, kun olin kuskina.


Ruokailun jälkeen oli kaikenlaista ohjelmaa, ystävät musisoivat tai järjestivät tietokilpailuja ja leikittiin Reise nach Jerusalem, jossa vieraat kiersivät musiikin tahdissa tuoleja ja kun musiikki katkesi, bestman luki ääneen tehtävän, jonka osanottajat joutuivat tekemään ja sen tehtyään he juoksivat nopeasti istumaan, Osallistujia oli joka kierroksella yksi enemmän kuin tuoleja ja se, joka ei ehtinyt tuolille, sai jonkun rangaistustehtävän, saattoi vaikka joutua lupautumaan babysitteriksi tai leikkaaman nurmikon. Voittaja sai sitten jonkun kunnon palkinnon. Tehtävät olivat alussa helppoja, mm. hakea kravatti tai kengännauhat ja vaikenivat loppua kohti, esim. rintaliivien saaminen ei ollut niin helppoa, kun en minäkään ollut halukas riisumaan itseäni. Hauskaa oli kaikilla.


Unelmahäissä oli ruoka Michelin-tähden ravintolasta ja tietenkin tuhat kertaa parempi kuin näissä pienen budjetin häissä, mutta me kyllä nautimme enemmän näistä "kotitekoisista" häistä.

Ai niin, olihan siellä häävalssikin. Ja tuolla lahjapöydällä näkyy edessä pieni punainen paketti, se oli se meidän lahja ja se oli kaikista kaunein paketti. :-)


Onnea C ja E ♥♥♥

19 Kommentare:

 1. Kuulostaa mukavilta häiltä. Kotoiset, jos kutsun jotakin pippaloita sellaiseksi, ne ovat olleet minun mieleeni.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli niin persoonallista kaikki, kun pappikin tunsi sulhasen jo ihan lapsuudesta, kun tämä oli kuoripoikana.

   Löschen
 2. Allu, varmaan tosi mukava tilaisuus ja kiitos että saimme olle kuokkavieraina mukana.<3  AntwortenLöschen
 3. Kauniisti esitetty Hallelujah, melkein tuli tippa silmään täälläkin. Kuvien perusteella muistuttaa tuo kirkko sisältä paljon meidän kirkkoamme, Suomen vanhinta puukirkkoa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä siellä aika moni vollotti Hallelujan aikana.

   Löschen
 4. Kuulostavat mukavilta häiltä! Mie en oikein pidä tuollaisesta kritiikittömästä amerikkalaisen kulttuurin matkimisesta, ts. häävalojen uusimisesta tai muusta.

  AntwortenLöschen
 5. Nain on. Muistan sukulaissisarusten haat. Vanhempi vihittiin tuomiokirkossa ja sitten pönötettiin hienossa
  salissa. Ruuasta en muista mitaan, oli kai tylsaa.
  Nuorempi vihittiin pienessa maalaiskirkossa ja pidot olivat aitinsa kotitalossa ja he olivat jopa loytaneet kahden miehen orkesterin, joka oli aikoinaan tanssittanut vakea aidin haissa! Ruoka oli herkullista. Tosi sateinen paiva ja ja autot juuttuivat pihapellon mutaan ja miehenikin oli ihan likainen kun oli niita irti tyontamassa. Mutta hauskaa oli.

  AntwortenLöschen
 6. Kaunis vihkimispaikka:) Paljon kauniimpi kuin se ensimmäisen kuvan kirkko...Muutenkin kuulostavat/näyttävät mukavilta häiltä:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se eka kirkko oli jotenkin niin tyhjä, en mä mitään kruusauksia välttämättä tarvi, eihän niitä ole Temppeliaukiollakaan, mutta jonkinlainen tunnelma pitää olla.

   Löschen
 7. Ihana puku morsiamella :)

  Jokainen tekee varmaan näköisensä häät, ite en ole ollut kuin ihan tavallisissa häissä ja aina on ollut mukavaa :) Kaikki vähän erilaisia, mutta kuitenkin kaavaltaan melko samanlaisia. Morsian ja sulhanen kun ovat onnellisia, on tärkein jo saavutettu. Makuasiat ovat sitten vain makuasioita.

  Meidät vihittiin nollabudjetilla kotona ennen lapsen kastamista, kukaan ei asiasta tiennyt etukäteen mitään. Ne olivat helpot häät vieraille ;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli ollut kova homma korjata se morsiuspuku sopivaksi, mutta olivat onnistuneet.
   Meillä oli kanssa aika nollabudjetin häät.

   Löschen
 8. Kaunista kuultavaa tuo Hallelujah...ja niin, häät ovat todella juhlallinen tilaisuus ja jokainen tekee häistänsä omannäköisensä juhlan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Piti vaan laittaa se video nyt pois, ilmeisesti Geman takia.

   Löschen
 9. Eikös Kloster Eberbach ole ihan nurkilla? Poikkesimme siellä Rieslingreissulla ja muistaakseni myös Eltvillessä.. Muistankohan oikein.. Siellä on kivoja pikku kyliä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eberbach on tosiaan siinä, siellähän on filmattu Ruusun nimi.

   Löschen
 10. No just sama. Katsoimme leffankin vierailun innoittamana.

  AntwortenLöschen