Sonntag, 4. Oktober 2015

Murphyltä terveisiä
Sain ambulanssilta laskun: 773€

Kävin kylpylän saunassa. Käytän vieraissa saunoissa yleensä silmälaseja, kun en tunne hyvin paikkoja ja olen likinäköinen. No niin, nyt ne lasit meni sumeaksi ja käyttökelvottomaksi. Uudet maksaa 1200 €, mutta saan ne onneksi puoleen hintaan. Tiesittekö, että silmälasien lasit eivät kärsi kuumaa, laseja ei saa missään tapauksessa jättää kuumaan autoon jne. Minä en tiennyt, mutta nyt tiedän.

Lennämme Suomeen hautajaisiin, mutta ei ollut enää halpoja lentoja ja maksamme 470€ per nuppi.

Tili tyhjeni 2313 eurolla, tosin ambulanssista pitäisi saada rahaa/rahat sairasvakuutukselta.

Kommentare:

 1. Olipa kallis matka ambulanssilla. Hyvä tietää tuo silmälasijuttu,kiitos vinkistä,vaikken silmälaseja nyt tarvitsekaan. En tiedä voiko toivottaa hyvää Suomen matkaa kun olette menossa hautajaisiin mutta toivottelen kuitenkin...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vähän ihmettelen miten ihmiset kuumissa maissa selviää rillien kanssa.

   Löschen
 2. Siinä ei nyt auta muu kuin ryhtyä säästökuurille!

  AntwortenLöschen
 3. Elämä on kallis ja DNA kuulema halpa. Meidän Murphyt oli nimeltään autoveri 1040€ ja kaikki sen pienemmät laskukaverit.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oho, onko teillä Ferrari?

   Löschen
  2. Ei, vaan minibussi, joka oli Turkissa se verotuksellisesti halpa vaihtoehto ja täällä Suomessa ilmeisesti joku luksusasia, josta sakotetaan meitä suurperheellisiä;(. Pakko myydä heti kun voidaan. Niin ja kyseessä oli siis vero eikä veri:).

   Löschen
 4. Kallista on, niin ambulanssikyyti kuin lentäminenkin.
  Laseista tiesin, että jos on heijastamaton pinta niin ei kestä kuumaa... siksi minulla onkin vain vanhanaikaisia laseja :)

  AntwortenLöschen
 5. Kyllä tiedän tuon silmälaseista, tosin ei se aina auta. Mun lasit pitää joka kerta tehdä jossain Saksassa, kun kuulemma muualla ei pystytä tekemään sellaista hiontaa. Kalliit ovat ja hankala löytää selliaisia pokia.

  Lennot ovat älyttömän kalliita, paitsi jonnekin Turkkiin tai sinne, minne menee halpisyhtiöitä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pokia kyllä löytyy aika halvalla, mutta ne linssit on niin kalliita.

   Löschen
  2. Lentoja saa kyllä puolta halvemmalla, jos ajoissa varaa, mutta nyt ei ollut aikaa ja on pakko päästä aamukoneella takaisin perhejuhliin.

   Löschen
 6. No jo on ollut rahanmenoa kerrakseen. Mitenkä ne aina tulevat ihan yhdellä kertaa nuo suuret menot?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ainahan kaikki tulee yhtä aikaa, pesukone ja tiskikone jne.

   Löschen
 7. Oliko sinulla luxusambulanssa ja Chefarzt persönlich palveluna? Täällä olen ihmetellyt, miten halpoja nuo kyydit on, velipoika on entinen palomies-sairaankuljettaja.
  Minulle on optikolla aina sanottu, että kuumaa pitää varoa silmälasien kanssa myös leivinuunia käyttäessä.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ihan tavallinen ambulanssi ja päivystävä Notarzt, jolta en ole vielä saanut laskua, kai siihenkin muutaman satanen menee.
   Optikko väitti sanoneensa meille kuumuudesta, mutta ilmeisesti me ollaan molemmat seniilejä, kun ei muisteta sen sanoneen.

   Löschen
 8. Joskus tulee näitä ylimääräisiä menoja. Mutta kuten Clarissa mainitsi, siitä sitten säästökuurille.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No ei tässä nyt tällä viikolla juuri säästellä, kun mennään kalliiseen Suomeen eikä marraskuun lomakaan niin halvaksi tule, mutta onneksi on lennot maksettu jo buukattaessa.

   Löschen
 9. Voi sentään. Hyvä tietää silmälaseista, sain viime viikolla uudet. Pokat edulliset mutta ne linssit! Ja lisäksi silmälääkärin palkkio, eli yhteensä reilut 900. Nyt tiedän linssejä varoa, kiitos.
  Joskus kun menee tilit kuiviin, on pakko vaan kiristää suolivyötä ja nostaa pää pinnan yläpuolelle. Kaipa se euron kolikko on siksi pyöreä, ettei jää lojumaan liian pitkäksi aikaa vaan menee kiertoon.
  Laiha lohtu.

  AntwortenLöschen
 10. Huomasinkin juuri, että toi sun manskoita maksanut kyytipaikka on lähellä mun reissujen yöpaikkaa, Schleswigiä, ja sen vieressä on ihan mielenkiintoinen Wikinger Freilichtmuseum Haithabu. Kävin siellä vuonna kivi ja kirves ja on varmaan laajentunut sitten viime käynnin. Pitäisi kai taas poiketa.
  paskeriville

  AntwortenLöschen