Montag, 21. Dezember 2015

Satumaista Saksaa

Palataan välillä Saksaan, vaikka ette ole vielä joutuneet katsomaan kaikkia Australian aarteita.
Kämppäkaveri oli löytänyt synttäriyllärinä Travelzoon kautta mahdottoman hienon tarjouksen ihanaan hotelliin, edulliseen hintaan ja sitten vielä superior huone ja illallinen ja hierontakin kaiken päälle. Matkaa pohjois-Hesseniin Frankenbergiin oli meiltä 170km eli ihan iisi juttu.
Kuvassa vasemmalla hotelli ja oikealla kaupungin komea vanha raatihuone 1500-luvulta.


Vastapäisessä rakennuksessa oli hotellin kylpylä, jossa me saimme nauttia hieronnasta.


Näkymä huoneestamme torille


ja aurinkoinen huoneemme. Ensimmäistä kertaa oltiin hotellissa, jossa oli talon puolesta myös tablet vieraita varten.Aamiaishuone oli tämännäköinen. Hotellin nimi on Sonne ja valaistus oli todella aurinkoista.Naulakossa oli kivoja vanhoja hattuja. Tämä hotelli on teollisuusmagnaatti Viessmannin (ehkä Suomessakin tuttu lämmityslaitteistaan) "lelu", rahasta ei ole puutetta ja kaikki on täydellistä. Toisella hotellin ravintolalla on Michelin tähti.


Sunnuntaina kiertelimme vähän ympäristöä ja kiipesimme mm. Waldeckin linnaan, josta oli tällaiset näkymät. Toisaalta oli vahinko, että oli aamulla vielä niin sumuista, mutta toisaalta tämä sumunenkin näkymä oli aika hieno.


Poikkesimme Bad Wildungenin kirkkoon ja se kannattikin nähdä, sillä alttaritaulu oli mielestämme todella hieno.


Tässä yksityiskohta siitä. Vasemmanpuoleisen ryövärin sielu on hänen oikealla puolellaan riippuvassa pussissa menossa enkelin mukaan kun taas oikeanpuoleisen sielua ovat ottamassa paholaiset.


Vanhan myllyn joulumarkkinoilla oli puu, johon oli ripustettu paljon Herrnhuter tähtiä. Vahinko, ettei ollut vielä oikein pimeää, olisi saanut paremman kuvan.

Tänään tultiin kotiin ja terassin pöydälle oli ilmestynyt kukkakori ja kukkakimppu. Nyt pitää yrittää saada selville keneltä ne ovat.
20 Kommentare:

 1. Voi miten tuli ikävä talviseen Saksaan! Kyllä kesäiseenkin, Saksaan ylipäätään! :)

  AntwortenLöschen
 2. On kyllä kaunista! Olen muutaman kerran ollut joulukuisessa Saksassa ja pitänyt niin paljon. Joulutunnelma kohdillaan! :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joulutunnelmaa tosiaan löytyy, sitähän ne tulevat bussikaupalla naapurimaistakin täältä hakemaan, siellä kun ei ole joulutoreja jne. Köln on adventtiaikaan aina aivan täynnä englantilaisia ja beneluxilaisia turistibusseja.

   Löschen
 3. Voi miten ihana hotelli! Nyt alkoi tehdä mieli hotelliin yöksi. Pitäisköhän päräyttää ja mennä johonkin Scandiciin yöksi. Ei taitaisi olla ihan sama. :-D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hih, just ajattelin tuolla hotellin aamiaisella Scandicia, on vähän eroa.

   Löschen
 4. Satumaista ja kaunista Saksaa ja viihtyisä hotelli! Mieluisaa oli kokea jouluinen Berliini ja sen monet joulutorit.

  AntwortenLöschen
 5. Kiva synttäriylläri, onnea uudesta lukemasta! Tuo alttaritaulu on todella hieno, oi kuinka haluaisinkaan vierailla eri kirkoissa aina vaan, kiitos kuvista siis.

  Minä tykkään kovasti katsella sumuisia maisemia ja niitä on näinä päivinä saanut ikkunasta katsella. Lammen yllä usva ja maisema aivan syksyinen. Vaan eipä se menoa haittaa, kohta juhlimme joulua ilomielin. Rauhallista ja tunnelmallista Joulua teille!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meille tuo kirkko oli kyllä niin positiivinen yllätys, ihan sattumalta mentiin sinne tai no ei sattumalta, Allumies katsoo ihan jokaisen kirkon, joka tulee vaan vastaan.

   Löschen
 6. Kerran pääsin Saksaan joulunalla ja sen jälkeen olen mieltänyt sen vahvasti joulukaupungiksi. Olisi ihanaa joskus päästä tuollaiseen paikkaan jouluttelemaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Taisin joskus lukeakin blogistasi, että kävit Saksassa. Tervetuloa vaan uudelleen katsomaan, tuomiokirkon vierellä oleva joulutori on yksi parhaita.

   Löschen
 7. Tuommoinen unelmatuokio piristäisi minuakin. Toisaalta tämä vihreä joulu (siis lumeton) ei ole ollenkaan hullumpaa! Kukkakimput on varmaan tuonut joulumuori/vaari/ystäväkööri!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tekijä löytyi, se oli naapuri, meillä on ihanat naapurit.

   Löschen
 8. Kauniita kuvia hotellista ja ihanat kukkalaitteet!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuosta hotellista ei kyllä saakaan rumia kuvia, se on niin ihana.

   Löschen
 9. Upeaa:) Saksassa on kyllä niin kaunista:)Ja ihanan matkan teitte taas!Teillä taitaa olla ihanat naapurit;D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nuo vanhat rakennukset on niin kauniita ja niitä oli tuo kaupunki ihan täynnä.

   Löschen
 10. Paras olla näyttämättä saamaasi synttäriylläriä omalle kämppikselleni, tuota kun on vaikea panna paremmaksi. Toisaalta – olisihan hänellä sitten pari viikkoa aikaa keksiä:-)

  AntwortenLöschen
 11. Tasokas voi olla kodikaskin, siinä sen näkee, ihana hotelli! Teillä on muutenkin niin kaunista siellä, että eipä olisi tarvetta lähteä etsimään ainakaan silmänruokaa kotomaata kauempaa.

  AntwortenLöschen