Donnerstag, 17. Dezember 2015

Great Ocean Road

Great Ocean Road on ehkä Australian kaunein rantareitti, vajaa 300km pitkä ja maisemat ovat todella komeat. Tie alkaa Torquayn kaupungista, jossa kävimme syömässä australialaista fast food.Tilasimme haita ja mustekalaa ja se saatiin pahvilaatikossa ja oli todella herkullista.

Mikäpä noissa maisemissa oli ajellessa, minä pelkääjän paikalla vasemmalla.Ensimmäinen yöpymispaikkamme oli pieni Apollo Bayn kaupunki, jossa meillä oli oikein kiva motelli. Tässä meidän oma rantamme, se oli ihan muutaman metrin päässä talostamme.


Kävelimme rantaa pitkin satamaan ja tarkkailimme kalastajia. Tässä tuli valtavia määriä kampasimpukoita, joita sai tilata sataman "ravintolasta", loistavaa tuoretta kalaa, nam.


Seuraavana päivänä ajelimme ympäristössä autolla ja tulimme paikkaan, jossa oli mm. kauniin värisiä aivan kesyjä lintuja. Tämä tyttö otti siinä selfien.


Jotkut turistit tuijottivat ylös puihin ja siellä näkyikin tummia möykkyjä, jippii, siellähän olikin koala. Onhan niitä joskus nähty jossain sanctuaryssa, mutta että oikein luonnossa, wow. Eihän tuosta paljon selvää saa, mutta olin jo ylpeä saadessani edes tällaisen kuvan, aavistamatta, että tulisin saamaan vielä aivan erilaisen kuvan aikaiseksi.


Jatkettiin kiertomatkaa, oli tarkoitus mennä katsomaan yhtä vanhaa majakkaa ja kävellä siellä pieni lenkki. Ja kas, mikäs siellä tuli tiellä vastaan, nallekarhuhan siinä istui, ihan ilmielävä. Tarkkaili tilannetta ja arveli, että olis sittenkin ehkä parasta kiivetä johonkin korkeammalle


lähti siitä sitten tallustelemaan puun juurelle


ja kiipesi sinne ja poseerasi ihan niinkuin olisi halunnut päästä johonkin luontokirjaan  blogiin esimerkiksi koalakarhusta.Sanoisin, että noiden pingviinien ohella tämä luonnossa tavattu nalle oli myös loman highlight. Kyllähän niitä näkee jossain paikoissa, jotka lukee matkaoppaassa, mutta että tuolla luonnossa kun tulee tuo söpöliini vastaan, niin se on vasta elämys.♥♥♥Kommentare:

 1. Ihania tuollaiset tiet pitkin merenrantaa, varsinkin kun ei näy hotelleja eikä muita turistirysiä. Lisäksi vielä mahtavia luontoelämyksiä.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 2. Ihaaaana koala! Iso kiitos kuvista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, se koala, aina vaan palaan katsoon sen kuvaa ♥

   Löschen
 3. Tuon matkan antimilla jaksaa pitkään, niin paljon kaikkea kaunista! Mukavaa illanjatkoa synttärisankarille <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei tästä talosta löydy tänään synttärisankaria eikä huomennakaan.

   Löschen
  2. No tuli vähän hosuttua, mutta onnittelut tulivat nyt kuitenkin ajoissa:))

   Löschen
  3. eilenkin jo joku hosui :-)

   Löschen
 4. Kyllä mullekin kelpais tuollainen fast food - ja tietty koala. Olipa söpö!

  AntwortenLöschen
 5. Kyllä kelpaa....Tuollaiset maisemat, hyvät ruuat (fastfoodkin voi olla hyvää) ja mielenkiintoinen eläinmaailma. Noilla eväillä jaksaa kyllä eteenpäin!

  AntwortenLöschen
 6. Ihania maisemia ja eläimiä:) Papukaijoja ,tuollaisia värikkäitä,näkyi kun avasi ikkunan Caracasissa mutta lähelle ne eivät tulleet.Tässä ikkunani alla olevassa puistossa on vihreäkeltaisia papukaijoja,mutta niin arkoja että pysyttelevät korkeimman puun latvassa,paitsi yhtenä päivänä näin niiden syövän taateleita matalammassa taatelipuussa...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Näinkin sen kaijan blogissasi, meillähän näkee aika samannäköisiä, aina isompi parvi.

   Löschen
 7. Luulinkin jo että kirjotat Englannista. Olin joskus vuonna yks ja kaks kielikurssilla Torquayssa ja sielläkin on rannikkoa ja kalapikaruolaa.
  Samoihin aikoihin mulla oli pari tuollaista vihreää isoa papukaijaa ilman punaista kaulaa. Olivat aika meluisia eivätkä oikein kesyyntyneet. Harrastin tuolloin papukaijoja. Oli myös pienempiä, jotka kesyyntyivät varsin helposti. Olin kiinnostunut etologiasta muksuna.
  Etuaikaisia synttärionnitteluja täältäkin paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eipäs etuaikaisia, taisinkin osua päivän suhteen oikeaan - vai?
   se sama kuin edellä

   Löschen
  2. Se päivä oli lauantaina. Tuon Englannin Torquayn takia muistankin sen paikan nimen.

   Löschen
 8. Onnittelut "tässä joskus" olevan merkkipäiväsi johdosta. HK:n poppoo

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos. Oli huono verkko täällä vuoristossa, en kuullut soittoasi, sorry.

   Löschen
 9. Oi eii miten SULOINEN koala!! Aivan huippukuvat olet saanut, erityisesti tuo kun se kiipeää puuhun!

  ...muutenkaan ei hullumpia nuo maisemat, ja voin kuvitella että kalaruoat on mahtavia!
  ....tuliko mulle nyt sitten hinku päästä Australiaan .... !

  AntwortenLöschen