Montag, 14. Dezember 2015

Sinivuoret

Noin 100km Sydneystä länteen sijaitsevan Blue Mountains-vuoriston väri syntyy eukalyptuspuiden aiheuttamasta sinisestä "udusta".


Poikkesimme vuoriston kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa oli erilaisia viileämmän ilmaston kasveja.


Siellä näimme mm. tämän harvinaisen värisen kukan Puya alpestris, joka on kotoisin Chilestä.


Ystävämme Gee sai siitä näin hienon kuvan linnun kanssa:


Ja hän sai kakadunkin poseeraamaan, se aukaisi jopa helttansa.


Vuorilla oli paljon komeita vesiputouksia.


Harmi, että meille sattui kovin huono sää Blue Mountains-päiville. Esim. kuuluisat kolme sisarta me näimme vain kaatosateessa. Onneksi siellä oli jonkun turistin sateenvarjo antamassa vähän väriä kuvaan.


Mustaa riitti pitkään, huono tuuri.Onneksi meillä oli tosi kiva kämppä, sillä ystävämme sisarella on "mökki" siellä ja me saimme asua siellä. No joo, se "mökki" osoittautui neljän makuuhuoneen ja kahden kylppärin taloksi, jossa kelpasi asua.


Kommentare:

 1. Aika kiva lomamaja. Minä taisin telttailla, kun kävin Blue Mountainilla.. Ja silloinkin satoi. Mutta kiva paikka silti. Kakaduihin tykästyin kovasti.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kakadut on kauniita, mutta pitää kamalaa meteliä.

   Löschen
 2. Teillä on kyllä ollut ihan huikean hieno reissu! Mun Australia-kuume ei ainakaan yhtään helpotu tästä. :-)

  AntwortenLöschen
 3. Monipuolinen kuvaus matkastanne Australiaan,todellakin! On teillä sulattelemista, jos on meilläkin:-) Tuo mökki on niin nykyisten suomalaisten mökkien tyylinen, missä lienee omistajan sukujuuret?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sukujuuret on enemmänkin Briteissä, sillä sukututkimuksen mukaan on päästy tietääkseni ihan sinne "first Fleet"iin eli joku rikollinen. Nykyäänhän se on Australiassa melkein kuin aatelistitteli ja eihän ne välttämättä mitään pahoja rikollisia olleet, joku oli saattanut vaan varastaa ruokaa, kun näki nälkää.

   Löschen