Dienstag, 15. Dezember 2015

Pikku pingviinien paraati

Lensimme Sydneysta taas Melbourniin ja lähdimme sieltä ensin 160 km "väärään" suuntaan, koska halusimme välttämättä Phillip Islandille ja olisikin ollut suuri menetys, jos emme olisi menneet, sillä siellä oli yksi matkan kohokohta.
Saarelle menee silta, joten sinne oli helppo ajaa. Asuimme oikein kivassa B&B-talossa. Aamiainen oli järjestetty niin, että emäntä oli laittanut keittiöön leipää ja jääkaapissa oli cereals, jugurttia,  hedelmiä, voita, marmeladia ja sai itse keittää kahvia tai teetä. Euroopassahan taas saa B&B-paikoissa usein oikein tukevan aamiaisen. Keitimme useimmiten aamulla teetä ja menimme sitten joskus kymmenen yhdentoista aikaan, kun kahvihammasta alkoi pakottaa, jonnekin kivaan kahvilaan cappuccinolle.
Ensimmäisenä saaripäivänä kiertelimme vähän paikkoja. Asuimme Cowesin kaupungissa, tässä on heidän biitsinsä.


 Sää oli täydellinen ja kävelimme pitkiä lenkkejä eri rannoilla.


Valitettavasti tuo pinkki kukkaniitty ei oikein pääse tässä kuvassa oikeuksiinsa, se oli todella kaunis kontrasti meren siniseen.


Saarella oli paljon lokkeja pesimässä ja rannan boardwalk olikin sen takia osittain suljettu. Meressä on on hylkeitä ja joskus saattaa nähdä delfiinejä ja  tiettyyn aikaan vuodesta valaita.Saarikierroksella tapasimme myös ihmeellisen näköisen eläimen. Se oli vähän siilin näköinen, mutta ei kuitenkaan tavallinen siili. Googlen avulla saimme selville, että se oli nokkasiili, se ehti mennä lounaalle tuonne kantoon ennenkuin ehdin sinne kameran kanssa.


Varasimme toiseksi illaksi liput pingviiniparaatiin ja se olikin sitten se oikea highlight. Edullisimpia lippuja sai isoon katsomoon, kalliimpia pienempään aivan uuteen katsomoon, se oli ensimmäistä kertaa käytössä sinä iltana. Myyjä puhui meidät ympäri ja ostimme kalliimmat liput ja se osottautui hyväksi ratkaisuksi, sillä näimme pingviinit aivan läheltä.  Paikalle piti mennä kello 19:30 eli tuntia ennen auringonlaskua. Tässä kuva katsomosta, joka sitten tunnin sisällä tuli täpötäyteen.
Kun aurinko laskee, pienet 30cm korkuiset ja kilon painoiset valkorintaiset pingviinit tulevat kotiin kalasta. Ne nousevat maihin tuon ensimmäisen nuolen kohdalla ja marssivat porukalla rannalle. Suunnilleen tuon keskellä olevan tähden kohdalla porukka pysähtyi aika pitkäksi aikaa ja ehdimme jo ihmetellä asiaa kunnes sitten ranger selitti, että ne keräävät voimia, kun pian alkaa raskas nousu rinteelle, jossa on niiden pesät.


Kun aurinko alkoi laskea, valokuvaaminen kiellettiin täysin eli pingviineistä ei voi ottaa kuvaa. Nämä alla olevat kuvat olen lainannut lataamastani sovellutuksesta, jonka sain lipun yhteydessä.
Ne pikkuiset on niin SÖPÖJÄ, vieläkin tulee oikein lämmin tunne rintaan kuin niitä muistelen. Näissä kuvissa on vain muutama, mutta niitä tuli maihin satoja. Kamalan pitkän matkan ne joutuvat hiekassa kävelemään, keikkuvat kuin pienet ankat. Valoisan aikaan petolinnut ovat vaara pikkuisille, siksi ne tulevat vasta pimeän aikaan.


Photos: visitphillipisland.com


Ilmoitustaulusta näki, että milloin ensimmän pingu saapui maihin.


Poikaset odottivat jo kovasti pesässä ja pitivät vähän meteliäkin ja jotkut pingviinit olivat vielä hautomassa.


Parkkipaikalla oli varoituskyltti ja käskettiin tarkistaa, ettei liikkeelle lähdettäessä auton alla vaan ollut pingviiniä.


Sanoisin, että tämä oli ehkä matkan hienoin kokemus, se on niin uskomatonta. Meille tuli noin 400 km kiertotie tämän takia, mutta kyllä kannatti!

20 Kommentare:

 1. Oijoi, tämän minäkin olisin halunnut kokea <3

  AntwortenLöschen
 2. Ihanaa, ihanaa!! Tuollainen pitäisi päästä näkemään!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Käytkö useamminkin Australiassa?

   Löschen
  2. Olen matkustanut kolme kuukautta Australiassa Melbournesta Cairnsiin, kuukauden Tasmaniassa ja Brunyn saarella. Toisella kerralla oltiin Sydneyssä muutama päivä matkalla Uuteen-Seelantiin. Mutta en todellakaan pistäisi pahakseni kolmattakaan reissua. Pitkät lennot vain ovat käyneet raskaiksi. Lentopelko iski kun lentokone syöksyi turbulenssissa matkalla Sansibarille. En oikein tahdo päästä siitä irti. Lyhyet matkat menevät, mutta pitkiä ei tahdo jaksaa jännittää...harmi :(

   Löschen
 3. Voi miten suloisia:)Mutta miksi niitä ei saanut kuvata?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Penguins have sensitive eyes and a bright, sudden flash or unusual light can frighten or disorientate a penguin. To ensure penguins keep coming back to this special area we ask you do not use your cameras, camcorders or camera phones at the Penguin Parade.

   Löschen
 4. Pingviinit on tosi ihania. Viimeksi näin Robben Islandilla afrikanpingviinejä, tosin aika pikaisesti, kun oltiin bussilla kiertämässä saarta. Eka pinkkarit näin Uudessa-Seelannissa, keltasilmäpingviinejä. Näytti niin hienolta, kun ne nousivat merestä ja alkoivat kiivetä rinnettä ylös poikasia ruokkimaan.
  Lokkejahan näkee joka puolella, tosin lajit vain vaihtelee. Meidän toissa vuonna rengastama selkälokki nähtiin viime kesänä Etelä-Afrikassa, ei vielä näköjään halunnut lähteä Suomeen. Oliko siellä albatrosseja? Niitäkin nähtiin Uuden-Seelannin eteläsaarella, se oli kaikkien aikojen hienoin lintukokemus.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. ei nähty albatrosseja, pelikaaneja oli Kangaroo Islandilla.

   Löschen
 5. ♡ Tuon ihanan näytelmän takia kannatti kyllä varata katsomosta parhaat paikat

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. kyllä oltiin niin mielissämme, ettemme olleet turhaan nuukailleet.

   Löschen
 6. Onpa ihania...Kannatti tehdä matka tuonne. Minä katselin juuri äskettäin telkkarista pingviinien valleusta. Ei se aina kovin helpolta näytä. Hyvin kuitenkin menevät eteenpäin, vaikkakin vedessä ovat sukkelampia kuin maalla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli se aika homma tuollaisten pikkuisten vaeltaa, ensin hiekassa ja sitten vielä ylämäkeä.

   Löschen
 7. Ihana juttu pingviineistä. Musta ne on niin upeita otuksia. Kiitos taas upeasta matkakertomuksesta. Mullakin onkin pari juttua lukematta tuolta välistä, pitää vielä palata niihin.

  AntwortenLöschen
 8. Tämän illan antoisa hetki: seurata uskomatonta matkaanne Australiassa. Haaveet sen kun kasvavat...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tämän päivän postauksessa yksi sinutkin hurmaava kaveri, Montalbanokin kalpenee hänen rinnallaan!

   Löschen