Sonntag, 21. Februar 2016

Maallisten ilojen puutarhaan + EDIT

Kun terveydestäni ei ole mitään positiivista kerrottavaa (päinvastoin alan olla varma, että kyseessä on hinkuyskä), niin tässä jotain muuta positiivista uutista:Saimme liput Hieronymus Boschin juhlanäyttelyyn Hollannin 's-Hertogenboschiin maaliskuun lopulla. Sitä ennen oli kaikki liput jo myyty ja oikeastaan ihan hyvä, että ehtisin vähän parantua sitä ennen. Bosch (1450-1516) oli Hollannin tunnetuin renessanssimaalari ja yksi hänen tunnetuimmista maalauksistaan taitaa olla Maallisten ilojen puutarha.


kuva Wikipedia

Boschin maalaukset ovat irvokkaampia kuin esim samoihin aikoihin eläneen Botticellin. Kiva, että ehdimme saamaan vielä liput, näyttely loppuu toukokuun alussa. Ylen uutisetkin näyttää kertoneen Boschista, jonka syntymästä on kulunut 500v [KLIK].

EDIT linkkiongelmien takia
Tässä koko linkki
http://yle.fi/uutiset/outoja_olioita_ja_huumehoureisia_kuvia__hieronymus_bosch_teki_surrealismia_jo_500_vuotta_sitten/8588355
ja toinen jännä linkki, millä voi tutkia maallisen puutarhan yksityiskohtia
https://tuinderlusten-jheronimusbosch.ntr.nl/en

Kommentare:

 1. Suomessa on uutta (ainakin minulle sanoi lääkäri kaksi vuotta sitten) pitkittyneen yskän hoidossa astmapiippu. Vaikkei siis olisi mitenkään astmapotilaasta kyse. Minä sain sellaisen silloin, kun ei voinut käyttää joitakin yskänlääkkeitä ilman karenssia töistäni. Olin epäileväinen, mutta sillä tosiaan kuutisen viikkoa kestänyt sietämätön yskä taittui (tai sitten se vaan muutenkin kertakaikkiaan tuli yskityksi loppuun). Toivon sinulle jo toipumista, tuollainen sairastaminen on tosi kurjaa, vaikkei henkeä uhkaakaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Luin just jostain, että voisi tehdä itse sellaisen vekottimen, että muovipulloon noin 10 cm vettä ja sitten 70cm pitkä ja 5mm paksu letku pulloon ja sitten puhalletaan letkuun.

   Löschen
  2. Mitä sen sitten pitäisi tehdä, miten vaikuttaa? :) Kuulostaa vähän eriskummalliselta.

   Löschen
  3. Tässä pulloon puhalluksesta
   KLIK

   Löschen
 2. Meidän tyttöä vaivaa sama tauti kuin sinua, viime viikolla hankkivat tuollaista muoviletkua pulloon puhallusta varten.
  En saanut auki Ylen linkkiä, varmuuden vuoksi laitan tähän uuden linkin, on sen verran mielenkiintoinen tapaus tuo taiteilija. KLIK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiva kun huomautit linkkiongelmasta. Editoin postin ja laitoin sinne tuon koko linkin plus uuden interaktiivisen linkin puutarhakuvasta, se on aika hienosti tehty, en ole itsekään vielä katsonut kun ihan vaan testannut.

   Löschen
 3. Kiitos, onpa hieno linkki! Sopiva näin sateisen räntäpäivän iltaan. Toivottavasti en vilustunut, kun olin tuossa räntäsateessa ulkona melkein tunnin. Toivottavasti olosi on jo parempia!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olossa on kyllä paranemisen varaa, mutta kävin sentään ulkona pikku kävelyllä ja ihailin, kun krookukset kukkivat jo ihmisten pihoissa ja ehkä meilläkin, en ole katsonut.

   Löschen
 4. Voi että ,pidän peukkuja parantumisen suhteen.Mutta tuota Boschin näyttelyä on varmaankin mukavaa odotella.

  AntwortenLöschen
 5. Meillä kakkonen saa aina sitkeän kamalan kuuloisen yskän sairasataessaan. Ei meinaa millään mennä ohi. Perjantaina mummo käytti lääkärissä, ottivat puhallusarvotkin. Aikaisemmin määräsi sitä avaavaa lääkettä, mutta nyt oli sellaiset huippu-urheilijan arvot, ettei ollut tarvetta. Kai se sitten meneen jossakin vaiheessa ohi. Ihan vaan yskimällä.

  AntwortenLöschen
 6. Aika yleinen avaava lääke astmaatikoille on ventoline. Se auttaa myös yskään, tai minun on käsketty ottaa sitä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Taidan kokeilla ensin tuota letkujuttua, kunhan kaveri vaan ehtisi hankkimaan letkun

   Löschen
 7. Terveyttä odotellessa voi nauttia jo nyt tiedosta että pääsee katselemaan maallisten ilojen puutarhaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä potilaana kun ei ole minkäänlaisia maallisia iloja taivaallisista puhumattakaan. :-)

   Löschen
 8. Miepä oonkin Utrechtissa maaliskuun lopulla. En siis kovinkaan kaukana Boschista. Ei sulla ole aikaa mitään sataa päivää sairastella, eli hopi hopi, tervehtymään nyt vain.
  paskeriville

  AntwortenLöschen