Freitag, 12. Februar 2016

Risuja ja karvoja

Pieni sukulaistyttö sanoi aikanaan osuvasti, että hänen kurkussaan on risuja ja karvoja ja ihan sama tunne on nyt minulla. Minkä ihmeen pöpön olen mahtanut saada, kurkkua koskee, tuskin saan juotuakaan mitään. Allumies muutti jo kolme päivää sitten vierashuoneeseen nukkumaan, kun päästelin niin ihmeellisiä ääniä, ettei hän saanut nukuttua. Nyt on vain hassu tilanne, kun iltapäivällä tulee hampurilaispariskunta kylään, ovat sunnuntaihin asti eli vierashuoneen sänky on varattu, mutta onhan meillä vielä ylimmän kerroksen sohva, jonne jompikumpi meistä ilmeisesti joutuu pakenemaan. Itse nukun korkeintaan neljä tuntia, sitten alkaa kurkku vaatia kuumaa juotavaa ja päivällä olen sitten niin väsynyt, että saatan kuusikin kertaa päivässä nukahtaa yhtäkkiä nojatuoliin. Miten ihmeessä jaksan seurustella vieraiden kanssa?!

Juuri ja juuri sain tänä aamuna paistettua pataleivän ja tehtyä pienen täytekakun. Vieraashuoneen sänkyjen petaaminen oli jo liikaa ruumiillista työtä.Taidan lähteä nokosille ennenkuin alan valmistamaan illan eturuokaa eli punajuuricarpacciota, johon tulee päälle rukolaa, appelsiinin fileitä,  vuohenjuustoa, maapähkinöitä ja paistettuja leivänmuruja vadelmakastikkeessa.

Kommentare:

 1. Nyt vain lepäät! Jos olisin noin huonossa kunnossa, saisivat vieraamme tyytyä kaupasta haettaviin herkkuihin!! Tuskin vieraat vain ruoan takia tulevat, vaan haluavat tavata isäntäväkeä, joka jaksaa seurustella.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kämppäkaveri teki onneksi jo eilen valkosuklaatiramisun ja tekee illalla pääruoan ja huomenna syödään ulkona, on vaan ollut vaikeksia saada mistään mivasta paikasta pöytää, tuhkaviikolla ihmiset käyvät näköjään paljon ulkoa syömässä.

   Löschen
 2. Olen samaa mieltä Clarissan kanssa. Jos on kurkkukipua, niin se ei ole pelkkä Erkältung, vaan oireet viittaavat enemmin influenssaan. Olisi tosiaan viisaampaa levätä, ettei tauti pahene. Pahimmassa tapauksessa tartutat vielä vieraatkun.

  Gute Besserung von Maikki

  AntwortenLöschen
 3. Paranemista!

  Isäni on innostunut pataleivän paistosta, ja on ahkerasti käyttänyt Sarpanevan pataa, hänellä on se punainen. Valitettavasti valkoiseen sisäpintaan on palanut ruskeita läiskiä, jotka tällä hetkellä ei lähde ilveelläkään!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tossa kuvassa mun pata on kanssa vähän likainen sisältä, mutta sain sen taas ihan iisisti puhtaaksi tällä systeemillä:
   http://www.dr-beckmann.de/uploads/pics/contentelements/product_standard_oberflaechen_glaskeramik-putzstein_01.jpg
   Se toimii uskomattoman hyvin, kannattaa kokeilla.

   Löschen
 4. Onpas huono ajankohta vieraille, tai sairastelulle, kummin päin vaan. Olen innokas pataleivän leipoja, sen helpompaa ei leivän teko enää voi olla. Ja niin herkullista! Leppoisaa viikonloppua, parane pian!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, kaikki meidän vieraat on ihan haltioissaan siitä leivästä. Kivaa viikonloppua sinnekin!

   Löschen
 5. Pikaista paranemista! Minä en oikein "uskalla" liikkua ihmisten ilmoilla, täällä on niin kamalia influenssatapauksia ollut lähipiirissä viime viikkoina, enkä haluaisi millään nyt sairastua kun caminolle lähtö lähestyy. Otin kyllä rokotuksen, josko se auttaisi. Mutta koita tosiaan levätä ja nokoset tekevät aina hyvää!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Suomessa taitaa olla aina paljon enemmän oikeaa influenssaa, mulla ei ole kertaakaan ollut enkä ole koskaan ottanut rokotusta. Caminolla täytyy olla hyvässä kunnossa, ei olis kiva, jos olisi flunssa. Me oltiin muuten katsomassa Hape Kerkelingin kirjan mukaan tehdystä leffasta, tässä trailer leffan tekemisestä https://www.youtube.com/watch?v=Z12swz-aj6w

   Löschen
 6. Toi Sarpaneva on kyllä padoista kaunein! Ja hei, onko carpaccioon reseptiä?

  Pikaista paranemista! Onneksi kämppäkaveri voi viihdyttää vieraita, jos emäntä ottaa torkut.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. http://www.zdf.de/ZDF/zdfportal/blob/37068396/1/data.pdf
   Sivu kolme

   Löschen
 7. Gute Besserung! Yritähän nyt parantua karvoista ja kurkusta! Hyvältä kuulostaa tuo menu. Mie yritän aina välttää kaikkia viruksia pesemällä käsiä ja olemalla bussissa aina hanskat/lapaset kädessä. Otin toki myös rokotuksen, mutta näihin tavallisiin tarttuviinhan se ei toimi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Käsienpesu onkin kaiken a ja o, sanoo meidän tuttu infektiologi vai mikä se on suomeksi.

   Löschen
 8. Paranemisiin.Hyvän näköinen pataleipä,en ole pitkään aikaan tehnyt kun Romertopf patani meni rikki.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voiko Römertopfissakin tehdä pataleipää?? En ole koskaan tehnyt mutta pata löytyisi..

   Löschen
  2. Kyllä se näyttää toimivan.
   http://www.daskochrezept.de/rezepte/bauernbrot-ohne-kneten-im-roemertopf_251068.html

   Löschen
 9. Olen käyttänyt tuon tapaisiin kurkkukipuihin, tulee äkkiä hyvin pistävänä eikä saa oikein nieltyä, Kräuter-Bronchial-tropfen tuotetta. Ihan edekan hyllyltä. Kulautan pienen määrän pullon suusta ja jätän nesteen valumaan hiljakseen kurkkuun. Rauhottaa kurkun varsinkin yöllä ja saa taas nukutuksi.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
 10. Pikaista paranemista. Tiedän tunteen, itse olin kolme päivää kovassa kuumeessa, sitten iski yskä, sitten nuha ja hutera olo jatkuu ja jatkuu. Ajatuskin vieraista vie voimat.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Uskomatonta miten voi tuntea itsensä niin heikoksi.

   Löschen
 11. No toivottavasti kurkkusi karvat ja risut Ovat vähentyneet jo, jotta voit seurustella vieraittesi kanssa nukkumatta kesken kaiken. Thymiantee on hyvää kurkulle, samoin kuin Salbeitee.

  AntwortenLöschen
 12. Mitäs pidit Kerkelingin leffasta? Me käytiin se myös katsomassa ja sitten perään luin kirjankin. Leffa oli hyvä ja kirjakin mutta viimeksi mainittu olisi ollut varmaan vielä parempi jos sen olisi lukenut vähän aiemmin eikä heti seuraavalla viikolla leffan nähtyään :) Oli vähän pitkästyttävää lukea samaa tarinaa uudestaan.

  Mia

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kirja oli meillä joskus lomalla pitkällä automatkalla äänikirjana, Kerkelingin itsensä lukema ja tykkäsin kovasti, mutta jos on lukenut kirjan, leffa ei tietenkään voi olla yhtä hyvä, niinhän se on usein muidenkin kirjojen kanssa.

   Löschen