Samstag, 5. März 2016

Kun ei sauna, terva jne auta

ei auta muu kuin kokeilla Pohjanmerta. Pohjanmerellä on ns. Reizklima, mitenkähän sen kääntäis suomeksi, englanniksi se on "bracing climate". Suolapitoisuus on huomattavasti korkeampi kuin Itämerellä ja suolainen kostea ilma ja kova tuuli ovat tunnettuja siitä, että ne auttavat puhaltamaan keuhkoputket puhtaaksi.
Tää lähtee nyt sitten huomenna viideksi päiväksi. Säätiedotus lupaa kurjaa ilmaa, mutta se on ihan yksi ja sama, laitan paksut vaatteet päälle ja kävelen kilometrikaupalla veden rajassa ja hengitän suolaista ilmaa.Foto: djd/Wangerland Touristik

Kommentare:

 1. Mukavaa reissua teille ja toivottavasti paranet!

  AntwortenLöschen
 2. Toivottavasti on parantava reissu.

  AntwortenLöschen
 3. Toivottavasti Pohjanmeren ilmasto auttaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olen optimistinen. Ystäväni pikkupoika oli parantunut ihan heti.

   Löschen
 4. Hyvää ja parantavaa matkaa. Jos ei muuta, niin vaihtelua ainakin ja sehän totisesti virkistää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sitä vaihtelua odotankin, kun olen ollut viikkokausia "vankina" kotona.

   Löschen
 5. Eikös siellä pohjoisessa aikoinaan sairastettu juuri keuhkotautia, taisi olla kuitenkin enemmän kaupunkien ongelma. Sitten lähdettiin Alpeille keuhkoparantoloihin hoitoon, jos oli varaa. Se oli silloin, nyt sitten toisin. Tervehtymisiä t. paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Taikavuorellehan se Thomas Mann lähetti. Pitäis lähteä 2000m korkeudelle, sitäkin mietittiin, mutta päädyin Pohjanmerelle, kun sinne on lyhyempi matka. NRW:n korkein vuori on vain 843m, se ei riitä keuhkoputkille.

   Löschen
  2. Hans Castorp lähti Berghofin lumoihin...sinne voi jäädä.

   Paitsi alpeilla on keuhkotautia hoidettu myös mäntymetsäalueilla ja meren rantojen kylpylöissä. Uskon, että paranet tuolla ja usko on jo puolet lääkkeestä.

   Olimme Itävallassa vain 1,5 km:n korkeudessa, ei kai se vielä riitä. Svetisissä olemme majoittuneet kahteen kilsaan ja siitä kävelleet vielä kilsan ylös=taivaallista.

   Huumaavan kaunis kuva<3

   ♥♥♥

   Löschen
 6. Viel Spass bei Wattwanderungen! Suomessa ennen laitettiin keuhkosairaat parantoloihin, jotka sijaitsivat mäntykankailla. Minusta Nordsee on kyllä tehokkaampi!

  Maikki

  AntwortenLöschen
 7. Raikas suolainen meri-ilma tekee hyvää aivan varmasti. Hengitä sitä maltillisesti kauniista merimaisemista nauttien ja viiden päivän jälkeen Kölniin palaa terve tyttö!

  AntwortenLöschen
 8. "Bracing climate" kuvaa piristävää ilmastoa, joten toivon sinun piristyvän siinä ihanassa ilmastossa, mitä reizend myöskin voi tarkoittaa. Tyttäreni oli Nordeneyn saarella eräänä talvena 9 viikkoa astmaa hoidattamassa, ja hoitoihin kuuluu rannalla kävelyjen lisäksi karaistuminen saunassa kastautuminen talvisessa meressä. Me aikuiset kuljimme rannalla takit päällä ja lapset kipaisivat veteen uimapuvuissa. Hoidoista oli hyötyä. Toivon sinulle pikaista toipumista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä olen sellainen Warmduscher, että mereen mua ei saa, mutta jospa ne meren aerosolit auttais.

   Löschen
 9. Raikas suolainen meri-ilmasto tekee kyllä hyvää kun vain muistat panna tarpeeksi lämmintä päälle. Toivottavasti palaat terveenä takaisin.

  AntwortenLöschen