Dienstag, 1. März 2016

Vanhoja valokuvia

Löysimme kellarin kätköistä ison laatikon vanhoja valokuvia Allumiehen sukulaisista. Harmittaa, kun emme ilmeisesti saa selville, ketä kaikki kuvat esittävät. Olispa kiva tietää, kuka lady tässä poseeraa auringonvarjon kanssa.Tästä kuvasta tunnistamme oikealla perheen nuorimmaisen, sen edellisen postauksen lapsiaan hakanneen miehen. Hän oli sotainvalidi, koulutukseltaan urkuri, joka ei jalkavamman takia enää voinut harjoittaa ammattiaan, mutta eihän se ole mikään syy kiduttaa lapsia.


Rippikuvia löytyi monta, tässä kiva kuva sisarusparista, pojalla hieno hattu päässä.


Tämän kuvan takana lukee Kitty Dore ja tiedämme, että on kyseessä suvun tunnetuin taiteilija, näyttelijä ja runoilija Kitty.


Kitty on julkaissut kaksikin runokirjaa, toisesta ote tässäAnopista ei ole juuri yhtään kuvaa, jossa hän ei olisi kuin hapankorppu, mutta yksi kiva nuoruuden kuva sentään löytyiTässä kuvassa on pikkuinen Tante Minchen, joka oli tietääkseni guvernantti jossain rikkaassa tehtailijaperheessä, tässä ilmeisesti hänen "kasvattinsa".


Harmittaa, ettei olla aikanaan otettu enemmän selvää näistä ihmisistä ja nyt ei ole enää ketään keneltä kysyä eikä ole ketään, kuka olisi kiinnostunut perheen historiasta.

16 Kommentare:

 1. Oikeita aarteita nuo teidän kuvat!

  Maikki

  AntwortenLöschen
 2. Upeita kuvia, sääli vain, että ette tiedä kaikkia henkilöitä! Mitä muuten tarkoitat guvearnantilla, oliko hän kotiapulainen? Tuosta viimeisestä kuvasta saisi hienon kuvituskuvan johonkin!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Luulen, että hän ei ollut ihan tavallinen kotiapulainen, vaan lastenhoitaja ja kotiopettaja, niin ainakin siitä ennen puhuttiin.

   Löschen
 3. Hienoja kuvia! Harmi tosiaankin tuo, kun kuvia löytyy, mutta ei tietoja nimistä. Sama täällä. Tosin yritän parhaani mukaan edelleen laatia sukukertomuksia,tutkia ja kerätä tietoa kuvien ympäriltä ja pelastaa edes jotakin, joka vähitellen olisi jäämässä unohduksiin. Printtausvaiheeseen olen jo päässyt joiltakin osin, mutta kun olen tarkka siitä, että ei tulisi virheellistä tietoa mukaan, on työ kyllä hidasta, mutta niin antoisaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joidenkin takana lukee nimi, mutta me ei taas tiedetä yhtään kenestä on kysymys tai siis mitä sukua he ovat.

   Löschen
 4. Vanhoissa kuvissa löytyisi monesti monta jännittävää tarinaa. Kun olisi joku joka ne kertoisi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kunpa olisikin joku, joka vielä tietäis kaiken.

   Löschen
 5. Ihania nuo vanhat kuvat. Minullakin niitä riittää, mutta ketä kaikkia kuvissa lienee. Harmillista ettei aikanaan ole ottanut selvää kuvien ihmisistä. Minä yritin kysellä vanhoilta kylän ihmisiltä kuvieni henkilöitä ja osan sainkin selville. Osasta vanhukset tunsivat ihmiset mutta nimet olivat hukassa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olis pitänyt aikanaan pistää kaikki muistiin.

   Löschen
 6. Hapankorppu anoppi;D Vanhat kuvat ovat ihania,minullakin on joitakin sellaisia:)

  AntwortenLöschen
 7. Joissakin vanhoissa kuvissa on onneksi teksti takana. Helpottaa jälkipolvia tunnistamisessa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nyt löytyi kuva, jonka taakse oli kirjoitettu kaikkien kolmen nimet, mutta kukaan ei tiedä, mitä kautta he ovat sukua. :-)

   Löschen
 8. tärkeä kirjottaa nimiä omiinkiin kuviin.

  AntwortenLöschen