Donnerstag, 21. April 2016

Oikeus vai vääryys?

Dramaattisen uudenvuodenyön jälkeen, jolloin Kölnissä - pääasiassa pohjoisafrikkalaiset turvapaikanhakijat - ryöstivät ihmisiä, varastivat satoja kännyköitä, kopeloivat ja raiskasivat naisia jne ja poliisi sai yli tuhat rikosilmoitusta , on Saksaan tullut uusi ajanlasku, puhutaan ajasta "nach Köln" eli Kölnin jälkeen.

Ensimmäinen kaveri on nyt saanut rangaistuksensa, algerialainen 21v sai vuoden vankilatuomion lompakon varastamisesta ja lievähkön väkivallan käytöstä.



Vuosi sitten kaverukset Erkan ja Firat, molemmat 23v, järjestivät kilpa-ajon kaupungissa, ihan tavallisella ja jopa vähän mutkikkaalla kadulla, jossa on kaiken lisäksi liikenneympyröitä. Toinen heistä menetti Bemarinsa hallinnan , ajoi 19v opiskelijatytön päälle ja tyttö kuoli. Toinen pojista oli kuulemma mennyt uhrin luokse apuun, mutta toinen oli ollut enemmän huolissaan Mersustaan ja oli jopa pyytänyt paikalle tulleita poliiseja käsittelemään autonsa vanteita huolella, kun ne olivat maksaneet 3000 euroa. Tuomioistuin antoi pojille nyt kahden vuoden ja/tai  yhden vuoden ja 9kk ehdollisen tuomion, ajokortti otettiin 3,5 vuodeksi pois ja pojat joutuvat suorittamaan 150 tuntia yhteiskuntapalvelua. Nyt lehtien yleisönosastot ovat täynnä närkästyneiden lukijoiden kommentteja liian alhaisesta tuomiosta. Joku lukija oli lähettänyt kommenttinsa kuolinilmoituksen muodossa kuten ylläolevasta kuvasta näkyy.
Tuomari on sanonut perusteluissaan, että ei voi antaa perheelle tytärtä takaisin elävänä, mutta että Firatilla on vielä elämä edessään, hän haluaa opiskella. Siinä vaiheessa uhritytön äiti oli lähtenyt oikeussalista.

Mitä mieltä olette noista kahdesta tuomiosta?

Kommentare:

 1. No, ihan hulluahan tämä on. Lompakon varastaminen ja lievän väkivallan käyttö on lähestulkoin yhtä paha rikos kuin tytön päälle ajaminen. En yhtään ihmettele, jos äiti lähti pois oikeussalista. Hänen tyttärellään ei valitettavasti ollut enää oikeutta opiskella ja elää. Voi, äly hoi!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Todella vaikeaa vanhemmille ja sitten vähän ylimielisiä ne pojat, toinen tosin oli myöntänyt, että oli tehnyt väärin.

   Löschen
 2. Sanattomaksi vie tuollaset tuomiot. Samoin myös Norjassa Breivikin oikeusjuttu, joukkomurhaajan ihmisoikeuksia muka loukataan.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Varmasti paha niille uhrien läheisille. Ehkä siellä tuomarilla ei ollut vaihtoehtoa (en ole niin paljon seurannut tapausta), mutta täällä olisi ollut tulkinnan varaa.

   Löschen
 3. Jos tuomittu katuu tekoaan ja tahtoo parantaa tapansa, on varmastikin tärkeää antaa siihen mahdollisuus. Mutta jos kiinnostaa vaan Mersun vanteet, niin mitä tältä ihmiseltä on odotettavissa? Siihen jos tuomarit saisi jonkun viisastenkiven ja näkökyvyn tulevaisuuteen….

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vähän ihmettelin, että maallikkotuomarit ovat hyväksyneet tuomion, heillähän on yhtä paljon ääniä kuin tuomarilla eli olisivat voineet vaatia muuta.

   Löschen
 4. Mikä on ihmishengen/-henkien arvo? Pitäisi kai ruveta opiskelemaan lakia tässä "vanhoilla päivillään", ehkä oppisi ymmärtämään noita outoja tuomioita, joista saa lukea vähän väliä. Breivikin tapaus on nyt kaiken huippu, jos näitä nyt edes voi asettaa tärkeysjärjestykseen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olen usein miettinyt, että musta ei olisi puolustusasianajajaksi, sillä olisi vaikeaa tietää, mikä rosvo se asiakas on, mutta sitten kuitenkin pitäisi puolustaa, ettei se saisi rangaistusta teostaan.

   Löschen
  2. Olenkin ihmetellyt, kuinka eräs nuori sukulaistyttö-asianajaja pystyy toimimaan todella vakavan rikoksen tehneen nuoren edunvalvojana. Ei vaan saa antaa tunteille tilaa, mutta mitenkähän siinä tosiaankaan pystyy olemaan oikeudenmukainen.

   Löschen
 5. Joskus tuntuu siltä, että ei eletä oikeusvaltiossa... Ainakin meillä Suomessa joistakin rikoksista joillakin alueilla saa aivan älyttömän matalat rangaistukset, esim. juuri raiskauksista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siitä olen lukenut jopa täälläkin lehdistä, että Suomessa ei raiskauksesta juuri tuomita.

   Löschen
 6. Kun nyt olen kuullut keskuksemme turvapaikanhakijoiden kertomuksia niistä raakuuksista, joita he epäinhimillisillä pakomatkoillaan ovat kuulleet/nähneet/kokeneet, sydäntä kylmää ihmisyyden arvon himmeneminen. Tuntuu siltä, että ihmisarvo on katoamassa auton vanteisiin!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ole ihme, että pakolaisilla on kamalia traumoja.

   Löschen
 7. jos jonku tappaa autolla on usein lievät rangasitukset...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sattuuhan niitä kolareita paljon, joissa joku kuolee, mutta tuo kilpa-ajo kaupungissa on kyllä oikeastaan tahallista tappamista. Täällä on usein sattunut jotain, kun nuoret miehet kaasuttelee ja menettävät auton hallinnan. Välillä tuntuu, että ne on useimmiten turkkilaisia, lienee joku pätevyydentarve olevan, näyttävät miehuuttaan.

   Löschen
 8. Nuo Kölnin `kilpa-ajothan` jo ovat rikos ja niitä on yritetty saada kuriin. Sitten tapetaan ihmisiä ja tuomio on hyssyttelyä ja ymmärtämistä. Ei ihme, että kansalaiset hermostuvat, luottamus oikeuslaitokseen häipyy ja tulee vain lisää Wutbürgereitä.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Yhden entisen ylipormestarin poikakin kuoli, kun kilpa-autoilija ajoi jalkakäytävällä hänen päälleen. Jatkuvasti on tosiaan uutisia noista hurjastelijoista.

   Löschen